Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Знам некои тестираат два пати на ден, пример во 12 и во 19 ч. За да не ја "испуштат". Меѓутоа тестот што си го правела претпоставувам е од алиекспрес, истите ги користев и јас и ниту еднаш не добив темна црта како контролната. Сите беа бледи, па апп ми ја подмести овулацијата на 22 ден од циклус. Да се разочараш. А знам дека беше на 14ти имав исцедок и сите симптоми. Не знам можеби е до квалитетот затоа се и евтини. Од 15 тестови ниту еден позитивен, а имам купено од аптека oview, ми покажа на 13ти ден убава темна тест линија. Бидете си активни па така нема да промашите. Со лесно:l:

На CareTee и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Од e bay се тестовиве, One step. За овие читав доста позитивни коментари и затоа нив ги порачав, доста членки се задоволни со нив. Oview не можев да најдам нигде тука кај што живеам, не сум од Скопје. Ќе пробам да отидам на преглед, да видам баш што се дешава. Немав некои изразени симптоми на овулација, освен некој исцедок без мири и може некои ептееен слаби пецкања во јајниците, ама може и да си ги умислувам, од преголема желба за овулација. (facepalm) Ќе бидеме активни колку можеме повеќе, па како ќе испадне така. Фала ти. :l:

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Тестирај да видиш дали пак ќе почне да темнее, ама битно односите да си ги продолжите како и до сега. Штета што не мериш температура, со тоа ќе си потврдеше. Дали имаше во тоа време и други знаци на овулација? Иначе овие тестови се супер, јас ги земав од Амазон се дури и поефтини.
    https://www.amazon.co.uk/dp/B0071N6YOA/ref=pe_3187911_189395841_TE_3p_dp_1

Последна измена: 12 мај 2020
    На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Да, штета што не мерев и температура паралелно, касно се сетив. Инаку освен зголемен исцедок, немав некои специфични симптоми. А исцедокот не беше оној безбоен како белка од јајце, типичен за овулација, туку бел накај бледо жолт и без мирис. Уште го имам ама со намален интензитет.

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    5.937
    Јас ги коростам тестовите неколку месеци и никогаш не сум видела потемна линија од твојата. А сум сигурна дека сум имала овулација ден два после таков резултат заради изразени овулациски болки и следење на телесна температура. Така а мислам дека тестот ти бил позитивен. Од она што читам посветла линија може да даде ради разредена урина односно треба да не пиеш вода 4 саати (или минимално) а со утринска можно е да не ти покаже позитивен зашто тој LH surge се случува наутро у му треба време да се крене нивото на Лх во урината. Мој совет ти е кога ќе почне да ти станува посилна линијата да праиш неколку пати во денот. (Иако се надевам дека нема да ти требаат више)

На IRBBB и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  6. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    моите од алиекспрес немаа ни име :rofl: само пишуваше ovulation strips. можеш базална темп. да мериш па така ќе си потврдиш датум на овулација. :l:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Да, во иднина ќе практикувам да правам по два дневно и паралелно ќе мерам базална температура.
    Уствари се надевам дека нема да ми треба тестирање следниот месец, ќе видиме како ќе биде.

На IRBBB, Broki5, curlyhair и 4 други им се допаѓа ова.
  8. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.779
    Дајбоже Белла , стискам палци да не ти треба тестирање повеќе .:sun::hug:

На curlyhair и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Фала ти мила. :inlove: Нека ни се посреќи на сите веќе еднаш и да ја исчистиме групава. :sun:

На IRBBB, Grasiela**, curlyhair и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Бидејки е поактивна темава ке прашам овде. Дали некој знае да ми каже за резултативе. Бев кај матичната и ми рече дека немало ништо а ми даде да пиеме заедно со партнерот сумамед и за мене плус Meliora вагиналети. Не ми е јасно тоа што пишува позитивно дали е нешто страшно.

Прикачени фајлови:

11. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Тоа што е позитивно не е ништо страшно, напротив, а терапијата ви е за бактерија Ureaplasma urelithicum и пишува дека има повеќе или еднакво на 10000 бактерии на 1 мл, што укажува на инфекција.

12. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Денес добив резултати за ТСХ и ми е 3.41. Во граници на нормала ми е . но за бременост колку што знам треба да се движи од 1.5- 2. Ме интересира дали некоја од вас која што има хипотироидизам останала бремена со повисок ТСХ како во мојот случај? Докторката ми рече дека не би требало да имам проблем, но јас сепак се плашам дали би пречело.
    Плус антителата ми се 38, а горна граница е 35, па дали тоа би можело да прави проблем?

13. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Ne e strasno nesto?

14. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Не е, а и бактеријата ќе помине, не се секирај, само да си ја земате терапијата редовно и до крај и сигурно ви кажала после на контрола. Добро е да се консултираш со лекарот да земете и пробиотици орално, ти и вагинално да не се доуништи и тоа малку добри бактерии што ги имаш, оти пишува дека ти е редуцирана нормалната флора, а тоа е предуслов за појава на инфекции.

15. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    без терапија со ТСХ 3.5 со над 10000 антитела и хашимото дијагноза еве од утре 8 ма недела бремена , гинеколозите се поголеми паничари за тсх а интернистиве поопуштени , незнам што да кажам единствено дека кај мене не направи проблем

На thelittle17, IRBBB, BabyD0ll и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Ми препиша вагиналети ама незнам друго што треба? Јас утре ке одам пак па на приватен затоа што некако не ми е стабилна матичнава моја па ке видам и таму што ке ми кажат.
    Да не знаеш друго што треба да испитам. И процедури. Извинете многу за долгиот пост и што прашувам многу ама мислам затоа сме тука да се поддржуваме една со друга.

17. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    73
    Здраво феминки имам едно прашање пред два месеца правев хистеро лапаро по интервенцијата пиев еден месец циклопрогинова и естрофен па добив циклус бев на преглед и др ми кажа дека све е супер и да се обидуваме природно да останам бремена. Но овој месец еве веке 40 ден уште немам добиено правев тест преку крв негативен ми е иначе добивам од 32-35дена, ама до сега волку не ми се пролонгирал циклусот и малку ми е паника др ми е утре на работа па ке појдам да видам што се случува, ме занима дали некоја имала сличен проблем по интервенција, пишав и во друга група ама тука сте поактивни.

18. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Има тема уреаплазма, на втората страна. Таму читни. Јас цела година ја лечев, многу досадна бактерија. Со среќа да ти се среди од прва, јас 4 пати пиев антибиотик дур ја уништив.
    Иначе резултатите ти се од лабораторија, и на приватно да ги направиш исто ќе ти биде. Сумамед е терапија за неа. Ако не ја уништиш со сумамед , ќе ти дадат вибрамицин или еритромицин да пиеш. Нема клеточен ѕид и мн е отпорна на антибиотици, затоа толку јаки антибиотици се пијат.

19. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Јас сум со терапија веќе 3 и пол години, затоа прашав дали би требало да го симнам ТСХ на 2 за забременување или пак и вака не би ми правело проблем?

20. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Сумамед имате двајцата нели и плус за тебе вагиналети. Јас велам да си побарате плус и пробиотици. Арно е да најдеш некој добар гинеколог да ти посвети доволно внимание, оти гледам си имала спонтан. Иако тоа не значи дека ќе имаш проблеми наредниот пат, сепак да ти препорача дали воопшто и што е потребно да си испитате. Бидејќи имате инфекција решете ја прво неа, може тоа ќе биде доволно. Инаку има тема за испитувања после спонтан, може да ја разгледаш, има многу искуства од жените кои го поминале ова и сигурно ќе најдеш сé што те интересира. Ако уште нешто те интересира, прашај тука сме која колку знаеме и можеме, ќе ти помогнеме.

На thelittle17 и Tinka1234 им се допаѓа ова.