Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Девојки продолжив да правам тестови јас, ама мислам дека ги правам за џабе. Од неделата (17ти ден од циклус) наваму се бледи. Останува да се надевам дека најинтензивната цртка што ја добив на 16ти ден била овулација и биднало нешто. Ќе продолжиме со односи, во секој случај. Синоќа имав некои мали cramps, исто и денес ама помалку. Исцедок веќе немам никаков. Останува да чекам да помине времето и да се молам да не добијам, ама овој пат од бременост. :) Се мислам да не правам повеќе тестови, нека биде како треба да биде...

На IRBBB, Grasiela**, Slonce91 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Фала ти мила, некако полна надеж сум овој месец :inlove:

3. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Најубаво е да сме опуштени ама тешко оди. Дај Боже две цртки на сите што посакуваат :l:

На Grasiela**, Cherry blossom89 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Ептен и тоа, само таму ми е паметот. :?: Ајде дај Боже да си се пофалиме што поскоро. :inlove:

На CareTee и melonka им се допаѓа ова.
  5. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Ако може некој да ми каже за што се пијат ovunorm капсули? Дали помагаат за забременување? И дали можат да се пијат ако останам бремена? Прашувам бидејки нема упатство во кутијата. Треба да ги пијам 4 месеци.

6. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Прочитај тука https://24apteka.mk/product/ovunorm-60-kapsuli/
    Значи за квалитетни јајни клетки, особено кај жени со полицистични јајници. Помагаат за забременување, не се препорачуваат во бременост.

7. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    јас ги почнав пред 3 месеци , полицистични јајници имам ми ги дадоа за подобрување на овулацијата и еве дадоа позитивен резултат кај мене и две цртки добив после една година обиди за бременост , знам дека се скапички не верував дека ќе помогнат ама ете со нив успеавме ...... иначе бев и на 5 циклуси со кломифени и прегнил а не дадоа резултат како овунормот само треба барем 3 месеци да ги пиеш :l:

На CareTee, tina2018 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  8. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.779
    Дали по препорака на доктор се пијат? И јас сум со ПЦОС прв месец од обиди ќе ни биде. Дали има штета и дали може на своја рака да ги земам пример да ги пијам? Матичната со ситуацијава сеуште не ме прима а баш требаше на ехо да следиме дали воопшто ќе имам овулација.

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Мислам дека нема никаква штета од нив, само придобивки. Јас пиев Елова, пиев Фертилимин, а за овие и јас денес прв пат читам. Ми изгледаат како добри. Ако ништо не бидне месецов, планирам да ги земам.

На naturallmess и CareTee им се допаѓа ова.
  10. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.779
    И јас сега прв пар ги читам, по составот супер се витамини не верувам дека би имало штета. И јас ќе почекам за две недели да видиме исходот па би ги земала. Во сите аптеки ги има претпоставувам.

На naturallmess и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  11. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Фала многу. Да да ке ги пијам редовно.

12. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Откако ги пиеше после 1 година остана бремена? И дали пиеше плус нешто друго освен нив?

13. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    мене ми ги даде докторкава , не треба нели рецепта па веројатно може и на своја рака само јас зимав 2 × 2 таблети инаку останав во 4тиот месец од пиење на на таблетите и ми рече гинекологот дека до 6 месеци се пијат..... де надевам ќе дадат резултати кај Вас , јас немав слушнато за таблетиве и прашував тука кога ги почнав ама никој не ги пиел претходно и немаа искуство затоа и не се понадевав многу :)

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  14. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    не не ги почнав на крај на декември 2019 а еве останав некаде на почеток на април бремена , природно без кломифени во тој циклус инаку заборавив да пишам и во февруари и во март бев со две биохемиски само со неколку дена задоцнување на циклус па позитивен тест па уште еден и потоа прокрварував .... само ова бебче конечно се закачи убаво и секој ден му зборам да се држи јако многу ми е страв :( значи рачунајки после првиот месец овунорм јас веќе почнав со убави овулации и за прв пат во мојот живот сум овулирала 3 месеци последователни без стимулации хормонски , пробајте нема штета можат само да дадат подобрување и поголеми шанси за зачнување :):inlove: значи јас бев последнот период со метформин , овунорм и фемибион 1 , а за превентива за што даде пред неколку години супер резултат го натерав мм да пие цинк 5 месеци тој е одличен за машкото здравје и за квалитетот на сперматозоидите ❤

На S.12.G, IRBBB, CareTee и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Фемибион може да пијам сега така? Мислам после 1 ипол месец затоа што несмеам да останам бремена уште 2 месеци најмалку затоа што имав спонтан со киретажа. Ти посакувам се најубаво и мисли позитивно. Секој ке си доживееме радост еден ден. Најискрено јас изгубив надеж за се ама што биде нека биде

16. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    фемибион се витамини можеш веднаш да ги пиеш таман ќе се спреми организмот за два месеци

17. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Јас имам и фемибион и композита мама што си ги пиев пред абортусот. Фала ви многу за се. Да не беше форумот мислам дека ке полудев.

18. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Девојки, денес тестoт за овулација вака покажа. Дали е денес денот? Зошто првата линија е толку многу бледа, во ред е тестот ? IMG_20200515_160910.jpg

19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Мислам дека тоа е тоа, тест линијата ти е појака од контролната. Во следниве 12-36 часа ќе овулираш најверојатно. Кој ден од циклус ти е?

На melonka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Денес 14ти ден, добивам на 28 дена. Ме зачуди контролната линија ептен бледа е :|