Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Update: Сабајле кога станав имав една кафеава точка на секојдневната и розева/светло црвена крв на бришење. Почнав да осеќам и некое чудно чувство во половината, не можам да го наречам болка, како некој притисок или минимална болка не знам.

Уф само молам Бога да не добивам. Од добивање обично ме болат јајници, не половина. Којзнае што ќе излезе... :sweat:

На curlyhair, IRBBB и CareTee им се допаѓа ова.
  2. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.779
    Стискам палци да не е менструација. Но од друга страна и да добиеш тоа е позитивна вест, значи со терапиите се изрегулирал циклусот и овулациите.

Но најпозитивна вест би било ||.:inlove:

Мислам дека сме во исчекување и се анализирам, целата концентрација ми е на стомакот и се ново регистрирам. Не е добро знам ама пуста психа.:D

На fana, curlyhair, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  3. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Но утрово немам покачена базална температура, 36.3 е :( зарем е можно да не сум овулирала уште а два дена по ред (вчера и завчера) имав позитивни тестови?

4. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Па малку ми е рано за добивање, ама како ќе биде така. Инаку да, чекањето да не добиеш е најтешкиот дел. :sweat: Ќе видиме уште малку каков ќе биде исходот. :wasntme:

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Можно е организмот да се спрема за овулација, ама таа да не се случи заради некоја причина или може бавно да се покачува температурата. Мери си и понатаму, ама најважно редовни односи и кога треба да биде, ќе биде.

6. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    IMG_20200516_114110.jpg
    Само што направив уште еден тест, мислам дека уште не се случила овулација затоа и температурата не се покачила. Двете линии се со ист интензитет, а почнав и да осеќам жештина некоја во телото. Се спрема овулација изгледа :D што мислите за тестот девојки? И дали е во ред 3 дена по ред позитивни тестови? IMG_20200516_113522.jpg

7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Кај некои девојки пикот трае подолго кај некои пократко. Се зависи колку време ќе се задржи висината на ЛХ. Бидете си активни деновиве. Со среќа! (fingers) :inlove:

На CareTee и melonka им се допаѓа ова.
  8. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Фала ти, само убави вести да се споделуваат :l:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Не е од ovunormot бидејки и на сабајле пијам од него. Ама ке те послушам и вечер после 2 саати ке го испијам сумамедот. Инаку може и да имам овулација незнам.

10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.306
    Допаѓања:
    119.182
    Здраво девојки. Не сум за поддршка, но сакам да ве прашам нешто, бидејќи сте најупатени и сметам дека можеби може да ми одговорите. Дали полицистичните јајници се гледаат на ехо дека се полицистични или мора да се испитаат хормони па врз основа на вредностите да се утврди дека станува збор за полицистични јајници?

11. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Во мојот случај работите се одвиваа вака: на ехо имаше и на лев и на денсен јајник над 6-7 ј.клетки. Ме прашуваа дали добивам циклус редовно секој месец,добивав точно на 28дена.
    Испитував хормони ги гледаат и тие ги споредуваа.
    Горе долу гледаат повејќе фактори.
    Барем во мојот случај кога изгледаа јајниците дека се полицистични бидејќи на толку ј.клетки никако не забременував.

12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.306
    Допаѓања:
    119.182
    Фала ти мила. Јас после породувањето сум катастрофа со циклусот(се породив пред 2.5 години). На гинеколог сум била, но хормони не сум испитувала. Во последните три месеци веќе кожата ми е многу масна, косата ненормално ми паѓа и имам акни на долниот дел на лицето (по линија лево и десно од брадата кон ушите). Морам да проверам што се случува.
    Ко ќе заврши коронава де |(

13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Зависи. Кај некои жени и јајниците и хормоните укажуваат на Пцос, кај некои само едното. Дијагнозата се поставува врз основа на Ехо преглед и Хормонски статус. Јас лично имам многу малку цисти, по 5-6 на јајник, но имам потврден Пцос со проверка на хормони.

На CareTee и fana им се допаѓа ова.
  14. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Ееее да и акни а и дебелеење демек давале полицистичните... но убаво е да испиташ затоа што на доста жени после порајѓај ни се менува се. Хаос сме. Еве ме мене сега бремена за второ од нигде никаде,а за првото две години неможев са забременам:).
    Но тоа е после порајѓај се се менува...
    Испитај и хормони и ехо

На curlyhair, CareTee, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Јас после овулацијата имав чувство како нешто да ме скокотка во матката онака нежно, а имав и гасови.
    Ајде ќе биде мора да биде :inlove:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.519
    Мене еден гинеколог ми кажа имаш полицистични јајници тешко ќе останеш бремена. На шала останав oд прва но за жал имав missed ;( После некое време друг гинеколог ми кажа немаш полицистични јајници... Така да само кај најстручен и најдобар гинеколог гледајте...

На curlyhair и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  17. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.779
    Најубаво и ехо заедно со испитани хормони. Така докторот ќе има покомплетна слика и ќе може да водпостави дијагноза. Јас пример немам никакви симптоми за ПЦОС, но самите хормони укажуваат на тоа.:)

На curlyhair, Bella_Stella и fana им се допаѓа ова.
  18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.306
    Допаѓања:
    119.182
    А ехото? Што кажува гинекологот?

19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Дај Боже девојче. :inlove: Јас прво во средата имав некои ептен суптилни пецкања или не знам како да ги наречам во јајниците и матката, а сега веќе немам. Само имам некое чудно чувство во половината, не е болка, не знам како да го опишам. И имам кафеави точки на влошка, а розево на бришење од синоќа навака.
    Половина никогаш не ме болела кога добивам, секогаш само јајници.

Убаво ќе биде ако некоја имала имплантациско крварење да ми ја објасни разликата меѓу него и менструација, пошто не сум сигурна што е ова моево. Читав на нет, ама да слушнам и некое реално искуство. :wasntme:

На curlyhair, melonka и CareTee им се допаѓа ова.
  20. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Еве ме мене пак со маката. Три дена по ред позитивни тестови за овулација, базалната температура не мрда од 36.3. 16ти ден од циклус ми е, добивам на 28 дена. Некој со вакви маки како моите ако сака да сподели искуство, ќе бидам многу благодарна. :l: