Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    34.788
    Мила да не те разочарувам но веројатно е циклус но малку изместен ако претходно си пиела и некои таблетки хормонски или сл... може да дојде и на 24 а на 28 дена веќе е *идеално* ... а може и поради хормоните да е по *оскудно* овојпат но да се нормализира следниот... сепак консултирај си се со гинекологот ние може само да погодуваме...
    Без грижа штом ќе ги завршиш на 3до5дена ќе добиеш...

На Vaga90* и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Еутирокс од 50мг за Хипо/Хашимото, Спиринолактон од 50мг за покачен тестостерон и Глукофаж од 1500 мг + витамини и селен.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Да така е, ги имам тие опции на ум. Знам дека е можно да ми варира циклусот сега дур се привикнува организмот на терапијата.

Хормонски апчиња освен Примолутот 10 дена за да добијам, немам пиено други. Баш ми е чудно што толку краток ми е овој циклус, ако е добиено. Цел живот имам 30+ дена циклуси.

Од пуста желба си правев филмови дека е имплантациско, ама изгледа за џабе...

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    34.788
    Тотално те разбирам но истото ми се случуваше и мене на 30дена ко швајцарски за по прво ифв да почне на 28 (а сега по прекин на терапијата првпат се случи на 24 оскуден буквално ко што опишуваш и бев на др кој вели дека организмот ми е уште со стимулаци и хормони (а и стрес си игра улога ) но ќе се нормализира ...така да затоа и ти пишав но пак не оставај на себе консултирај си се и кажи му на гинекологот тој најдобро знае...

На IRBBB и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Да секако ќе одам на преглед после ова. Фала ти мила, како и да е.

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Да полуди човек:@ температурата по позитивните тестови никако да се покачи. Уште сега го знам исходот од овој циклус. :worried: IMG_20200518_073133.png

7. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    34.788
    Не се обесхрабрувај по позитивниот тест за овулација имаш 24до72ч да се ослободи ј.клетката Работете на случајот незначи дека одма по односите ќе настане оплодувањето и ќе ја качи истиот ден само вие имајте си оддноси и чекај да ти доцни :inlove:

На melonka и CareTee им се допаѓа ова.
  8. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.883
    Девојки вие што сте имале спонтан после колку време сте останале бремени еве веќе 7м пробуваме не бидува,имам се испитано се беше во ред.
    Не можам веќе кога ќе видам дека имам добиено.

9. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    695
    Јас останав после 10 месеци после првиот спонтан(од еден однос тој месец) , а сега после вториов исто баѓи месеци безуспешно,веќе не ни памтам колку време, исто и мене испитувањата ми беа во ред

10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.665
    Женски јас сум многу конфузна.
    Денес ми е прв ден од каснење на циклус, 15ти од последен 'потенцијален однос за забременување' според тестовите за овулација.
    Во принцип цел живот имам редовен циклус. Денес со прва утринска урина направив тест за бременост (фрухтест), кој што е наменет за рана детекција на бременост и може да се прави во било кој период од денот. Негативен беше, ни бледа втора, ни ништо, една чиста јасна црвена контролна линија.
    Трет ден денес како имам тапи болки во половината и долен дел на стомак, исто како кога добивам менструалните болки што ми се, а немам ни капка крв.
    Изминатиов период (на почеток на овој циклус) имав стресен и со помалку сон период, па можно е и од тоа да ми е изреметен циклусот. Но, сум имала мнооогу поголеми и подолготрајни стресови, па не ми каснело ни ден.
    Да одам утре да проверам бета преку крв (ако не добијам) или да почекам уште малку?
    Не сум толку нетрпелива да бидам сигурна дали сум бремена, колку што се плашам од ектопична бременост, бидејќи имам хидросалпинкс на едниот јајцевод.

11. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Мислам да почекаш уште два-три дена па да направиш уште еден тест или да провериш преку крв. Можеби била малку покасна овулација, па сеуште е рано да покаже тестот. Со среќа! :l:

На IRBBB и CareTee им се допаѓа ова.
  12. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    627
    Здраво девојки. Матичната ми препиша овунорм да пијам 2х2. Искуство некоја да ми каже со овие таблети и бидејќи денес ми дојде циклусот дали можам да почнам да ги пијам додека имам циклус? Ви благодарам однапред за одговор.

13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Оди страна-две поназад, имаат пишувано членки за нив.

На Elen4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ana_K

Ana_K Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    57
    Почекај два, три дена. Мене и преку крв ми покажа негативен, а бев бремена. (проверката преку крв беше вториот ден од каснењето на циклусот). Дури после 4-ти ден од каснењето ми покажа позитивен тест (и да напоменам циклусот ми беше претходно точен до ден)

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.665
    Ќе почекам, ако не добијам до четврток, тогаш ќе појдам да тестирам бета преку крв.
    Малку ме загрижува болката, ако можам така да ја наречам, оти не е класична болка туку како тапа нелагодност, скрос иста како кога добивам, додека да ми пробие.

Инаку, честитки за бременоста, со најлесно да си ја износиш ако си сега бремена, а ако си породена жива здрава беба да е :l:

На Ana_K му/ѝ се допаѓа ова.
  16. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Не секогаш покажува позитивен тест на прв ден доцнење. Можеби покасно настанала имплантација па покасно ќе покаже. Мое мислење повтори го тестот за ден два, се надевам дека е позитивен. Со среќа :hug:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  17. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Фала ти за поддршката, ваквите одговори ми ја враќаат надежта. :)

На IRBBB и princess5 им се допаѓа ова.
  18. Надја

Надја Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    42
    Здраво сакам да прашам дали користите матична млеч во процес на забременување и искуство во неплодност кај мажот (намален број на сперматозоиди) со истата.

19. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Месецот кога останав бремена на денот кога требаше да добиам и наредните неколку имав болки исто како да добивам а ни капка крв, но бидејки претходно неколку пати се разочарав не сакав да правам тест,по некој ден болката се намали исчезна и си реков да направам тест и испадна позитивен. Се надевам ќе добиеш две цртки за некој ден каснење :hug:

На IRBBB, Natali26, melonka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Здраво девојки,
    треба да не добијам за 7 дена, но бидејќи ненамерно немавме односи на денот за овулација а претходните имамве и денот после овулација исто така незнам зошто мислам дека ќе си добијам и овој месец. Ме интересира дали има шанса за забременување и покрај тоа што сме го прескокнале најважниот ден, или да не се надевам воопшто?
    Исто овој месец немам никакви симптоми како минатиот што имав пецкање во јајниците и помалку болка во половината. Единствено имам болни гради ама не е нешто невообичаено само што овој пат наместо 1 недела пред да добијам ме болат уште пред да ми почне овулација па се до сега..