Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Сперматозоидите живеат 2-5 дена,што значи можно е да се оплоди јајце клетка доколку си имала незаштитени односи пред овулација. А јајце клетката има живот од 12-24h по овулацијата. Никогаш не се знае точно времето на овулација така што може наредниот ден кога сте имале односи не било поминато повеќе од 24h од овулацијата. Со среќа, се надевам нема да добиеш :*

На CareTee и babybubu им се допаѓа ова.
  2. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Фала ти... останува да чекам до наредна недела... И тоа што немам симптоми освен болни гради не значи дека не сум бремена нели?
    Може да немам симптоми а да сум ? :D

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Јас немав никакви посебни симптоми што би укажале на бременост, единствено кога требаше да добијам имав исто менструални болки кои поминаа но не добив ,и тоа ме натера да направам тест.Градите ми беа отечени и болни но тоа ми се случуваше секогаш пред добивање. (Инаку редовен циклус имав на 27дена) Дури во шеста седма недела ми почна гадењето и повраќањето. Значи сечиј организам е различен , некои пак повраќаат од самиот почеток уште кога не им касни... Незначи ако немаш никакви симптоми дека не си,или пак ако имаш некогаш може да е на психичка база сами ги предизвикуваме сакајки да не добиеме ...

На babybubu му/ѝ се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.313
    Допаѓања:
    119.201
    Секако дека може.
    Мене ништо поразлично од дотогашните циклуси, не ми беше кога останав бремена.

На LucyLu и babybubu им се допаѓа ова.
  5. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Јас кога останав бремена исто немав никаквк симптоми, освен болки во градите. Дури и тест кога правев немав некоја надеж бидејќи исто месецот не следев овулација за да имаме тогаш односи па бидна. Така да не губи надеж:)

На babybubu му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Можеш да ги пиеш и додека имаш циклус бидејки се на природна база. И јас почнав пред една недела да ги пијам истите па се надевам дека ке има резултати само треба редовно да се пијат. За што ти ги препишаа тебе?

7. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.520
    И јас треба да не добијам за 7 дена. И ние ненамерно го прескокнавме ovulatyon day :). Мене како да почнуваат да ме болат градите тоа ми се случува пред менстриација. Не сакам да се разорчарам и овој месец после цели 14 месеци обиди.... ;(

8. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    627
    Ми ги препиша матичната за подобрување на овулацијата. Исто ми даде да пијам и фолна киселина.

9. wannababy

wannababy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2020
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    2.379
    Немој да се грижиш миличка, можеби си имала касна овулација.. а тапата болка кај мене уште е тука а бремена.. се случува бидејќи матката се ширела.. и јас мислам да почекаш уште некој ден па да го повториш тестот или да правиш бета (fingers) стискам палци да не израдуваш деновиве :l:

На melonka и IRBBB им се допаѓа ова.
  10. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Да се надоврзам на претходно денес забележав дека имам и исцедок, не е како за време на овулција густ и леплив , но сепак го имам. Дали е тоа знак дека сигурно ќе добијам или нема некаква посебна улога?

11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.665
    Дај Боже мила, утре ќе одам да проверам бета, четврт ден каснење ќе ми биде (ако не добијам во меѓувреме).

А ти со најлесно да си ја износиш бременоста, изгали го мешко и за мене. :inlove:

На wannababy, curlyhair, melonka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. 2502999

2502999 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    147
    daj boze site da si docekate vakvo nesto received_842965029531953.jpeg ; received_607010563252721.jpeg

На Mimmi39, LucyLu, Snaata и 26 други им се допаѓа ова.
  13. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Исто и мене и за обновување на јајниците биле добри ама само што јас на своја рака си земам фолна. Не би требало да штети. Таман за два месеци да се припремам па одиме напред.

На Elen4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    На 2502999 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    627
    Колку што знам јас не штети, напротив баш е корисно само напред и со лесно, па се надевам ќе имаме резултати во набрзо време.

На srcula му/ѝ се допаѓа ова.
  16. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    На 2502999 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ana_mila

ana_mila Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    16
    Здраво, пишував предходно на оваа тема, имам едно дете со кое останав бремена после 1 година и направена лапараскопија, но сакаме уште едно, месецов имавме неколку незаштитени односи веќе два дена чувствувам силна болка во јајниците имам чуство како да ќе добијам но многу е рано, дали е овулација :?:, дали воопшто може и да се случи бременост :( а да имам толку болки во стомакот:whew:

18. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Спиринолактон од 50 има диуретско дејство а не да намали тестостерон؛ Дозата за тоа е 100мгдневно؛ Инаку мозе да е имплантационо, јас имав исто како тебе и на денот на добивање исто а бев бремена؛ Дај бозе да е тоа да се израдуваш

19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.665
    Само што ми стигнаа резултати од бета, негативен е <1 mIU/ml.
    Четврт ден ми доцни, досега не ми се случило. Што да правам следно?

20. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.779
    Да почекаш уште некој ден, можно е поради некои х причини, стрес, хормони да ти доцни.. Но доколку и за неколку дена нема ништо консултација со гинеколог, и ако може да те види на ехо. Ова е мое мислење, ќе пишат и другиве девојки:)

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.