Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Сперматозоидите живеат 2-5 дена,што значи можно е да се оплоди јајце клетка доколку си имала незаштитени односи пред овулација. А јајце клетката има живот од 12-24h по овулацијата. Никогаш не се знае точно времето на овулација така што може наредниот ден кога сте имале односи не било поминато повеќе од 24h од овулацијата. Со среќа, се надевам нема да добиеш :*

CareTee and babybubu like this.
  2. babybubu

babybubu Популарен член

Фала ти... останува да чекам до наредна недела... И тоа што немам симптоми освен болни гради не значи дека не сум бремена нели?
    Може да немам симптоми а да сум ? :D

CareTee likes this.
  3. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Јас немав никакви посебни симптоми што би укажале на бременост, единствено кога требаше да добијам имав исто менструални болки кои поминаа но не добив ,и тоа ме натера да направам тест.Градите ми беа отечени и болни но тоа ми се случуваше секогаш пред добивање. (Инаку редовен циклус имав на 27дена) Дури во шеста седма недела ми почна гадењето и повраќањето. Значи сечиј организам е различен , некои пак повраќаат од самиот почеток уште кога не им касни... Незначи ако немаш никакви симптоми дека не си,или пак ако имаш некогаш може да е на психичка база сами ги предизвикуваме сакајки да не добиеме ...

babybubu likes this.
  4. fana

fana Форумски идол

Секако дека може.
    Мене ништо поразлично од дотогашните циклуси, не ми беше кога останав бремена.

LucyLu and babybubu like this.
  5. ni.na

ni.na Популарен член

Јас кога останав бремена исто немав никаквк симптоми, освен болки во градите. Дури и тест кога правев немав некоја надеж бидејќи исто месецот не следев овулација за да имаме тогаш односи па бидна. Така да не губи надеж:)

babybubu likes this.
  6. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Можеш да ги пиеш и додека имаш циклус бидејки се на природна база. И јас почнав пред една недела да ги пијам истите па се надевам дека ке има резултати само треба редовно да се пијат. За што ти ги препишаа тебе?

7. Bebce1

Bebce1 Популарен член

И јас треба да не добијам за 7 дена. И ние ненамерно го прескокнавме ovulatyon day :). Мене како да почнуваат да ме болат градите тоа ми се случува пред менстриација. Не сакам да се разорчарам и овој месец после цели 14 месеци обиди.... ;(

8. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Ми ги препиша матичната за подобрување на овулацијата. Исто ми даде да пијам и фолна киселина.

9. wannababy

wannababy Истакнат член

Немој да се грижиш миличка, можеби си имала касна овулација.. а тапата болка кај мене уште е тука а бремена.. се случува бидејќи матката се ширела.. и јас мислам да почекаш уште некој ден па да го повториш тестот или да правиш бета (fingers) стискам палци да не израдуваш деновиве :l:

melonka and IRBBB like this.
  10. babybubu

babybubu Популарен член

Да се надоврзам на претходно денес забележав дека имам и исцедок, не е како за време на овулција густ и леплив , но сепак го имам. Дали е тоа знак дека сигурно ќе добијам или нема некаква посебна улога?

11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Дај Боже мила, утре ќе одам да проверам бета, четврт ден каснење ќе ми биде (ако не добијам во меѓувреме).

А ти со најлесно да си ја износиш бременоста, изгали го мешко и за мене. :inlove:

12. 2502999

2502999 Истакнат член

daj boze site da si docekate vakvo nesto received_842965029531953.jpeg ; received_607010563252721.jpeg

Mimmi39, LucyLu, Snaata and 26 others like this.
  13. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Исто и мене и за обновување на јајниците биле добри ама само што јас на своја рака си земам фолна. Не би требало да штети. Таман за два месеци да се припремам па одиме напред.

Elen4e89 likes this.
  14. melonka

melonka Истакнат член

2502999 likes this.
  15. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Колку што знам јас не штети, напротив баш е корисно само напред и со лесно, па се надевам ќе имаме резултати во набрзо време.

srcula likes this.
  16. curlyhair

curlyhair Популарен член

2502999 likes this.
  17. ana_mila

ana_mila Истакнат член

Здраво, пишував предходно на оваа тема, имам едно дете со кое останав бремена после 1 година и направена лапараскопија, но сакаме уште едно, месецов имавме неколку незаштитени односи веќе два дена чувствувам силна болка во јајниците имам чуство како да ќе добијам но многу е рано, дали е овулација :?:, дали воопшто може и да се случи бременост :( а да имам толку болки во стомакот:whew:

18. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Спиринолактон од 50 има диуретско дејство а не да намали тестостерон؛ Дозата за тоа е 100мгдневно؛ Инаку мозе да е имплантационо, јас имав исто како тебе и на денот на добивање исто а бев бремена؛ Дај бозе да е тоа да се израдуваш

19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Само што ми стигнаа резултати од бета, негативен е <1 mIU/ml.
    Четврт ден ми доцни, досега не ми се случило. Што да правам следно?

20. CareTee

CareTee Популарен член

Да почекаш уште некој ден, можно е поради некои х причини, стрес, хормони да ти доцни.. Но доколку и за неколку дена нема ништо консултација со гинеколог, и ако може да те види на ехо. Ова е мое мислење, ќе пишат и другиве девојки:)

IRBBB likes this.