Сперматозоидите живеат 2-5 дена,што значи можно е да се оплоди јајце клетка доколку си имала незаштитени односи пред овулација. А јајце клетката има живот од 12-24h по овулацијата. Никогаш не се знае точно времето на овулација така што може наредниот ден кога сте имале односи не било поминато повеќе од 24h од овулацијата. Со среќа, се надевам нема да добиеш
Фала ти... останува да чекам до наредна недела... И тоа што немам симптоми освен болни гради не значи дека не сум бремена нели? Може да немам симптоми а да сум ?
Јас немав никакви посебни симптоми што би укажале на бременост, единствено кога требаше да добијам имав исто менструални болки кои поминаа но не добив ,и тоа ме натера да направам тест.Градите ми беа отечени и болни но тоа ми се случуваше секогаш пред добивање. (Инаку редовен циклус имав на 27дена) Дури во шеста седма недела ми почна гадењето и повраќањето. Значи сечиј организам е различен , некои пак повраќаат од самиот почеток уште кога не им касни... Незначи ако немаш никакви симптоми дека не си,или пак ако имаш некогаш може да е на психичка база сами ги предизвикуваме сакајки да не добиеме ...
Јас кога останав бремена исто немав никаквк симптоми, освен болки во градите. Дури и тест кога правев немав некоја надеж бидејќи исто месецот не следев овулација за да имаме тогаш односи па бидна. Така да не губи надеж
Можеш да ги пиеш и додека имаш циклус бидејки се на природна база. И јас почнав пред една недела да ги пијам истите па се надевам дека ке има резултати само треба редовно да се пијат. За што ти ги препишаа тебе?
И јас треба да не добијам за 7 дена. И ние ненамерно го прескокнавме ovulatyon day . Мене како да почнуваат да ме болат градите тоа ми се случува пред менстриација. Не сакам да се разорчарам и овој месец после цели 14 месеци обиди....
Немој да се грижиш миличка, можеби си имала касна овулација.. а тапата болка кај мене уште е тука а бремена.. се случува бидејќи матката се ширела.. и јас мислам да почекаш уште некој ден па да го повториш тестот или да правиш бета стискам палци да не израдуваш деновиве
Да се надоврзам на претходно денес забележав дека имам и исцедок, не е како за време на овулција густ и леплив , но сепак го имам. Дали е тоа знак дека сигурно ќе добијам или нема некаква посебна улога?
Дај Боже мила, утре ќе одам да проверам бета, четврт ден каснење ќе ми биде (ако не добијам во меѓувреме). А ти со најлесно да си ја износиш бременоста, изгали го мешко и за мене.
Исто и мене и за обновување на јајниците биле добри ама само што јас на своја рака си земам фолна. Не би требало да штети. Таман за два месеци да се припремам па одиме напред.
Колку што знам јас не штети, напротив баш е корисно само напред и со лесно, па се надевам ќе имаме резултати во набрзо време.
Здраво, пишував предходно на оваа тема, имам едно дете со кое останав бремена после 1 година и направена лапараскопија, но сакаме уште едно, месецов имавме неколку незаштитени односи веќе два дена чувствувам силна болка во јајниците имам чуство како да ќе добијам но многу е рано, дали е овулација , дали воопшто може и да се случи бременост а да имам толку болки во стомакот
Спиринолактон од 50 има диуретско дејство а не да намали тестостерон؛ Дозата за тоа е 100мгдневно؛ Инаку мозе да е имплантационо, јас имав исто како тебе и на денот на добивање исто а бев бремена؛ Дај бозе да е тоа да се израдуваш
Само што ми стигнаа резултати од бета, негативен е <1 mIU/ml. Четврт ден ми доцни, досега не ми се случило. Што да правам следно?
Да почекаш уште некој ден, можно е поради некои х причини, стрес, хормони да ти доцни.. Но доколку и за неколку дена нема ништо консултација со гинеколог, и ако може да те види на ехо. Ова е мое мислење, ќе пишат и другиве девојки