Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се надевам. Сите да дочекаме II црти и до крај бременост.

Elen4e89 likes this.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Па не знам зошто ми е даден спиринолактонот, јас разбрав дека е за тестостеронот, ама може сум грешка. Знам само дека ми кажа докторката ако забременам да и се јавам обавезно, ваљда да ми го тргне. Почнав со 25 мг две недели, а сега пијам 50 мг. Колку време ти траеше тебе крварењето? Мене ми прекина после третиот ден, вчера и денес на влошка немам ништо, чат пат на бришење некој исцедок со пребоеност бледо кафеаво-розево ама многу бледо и не на секое одење во вц. Планирам да направам тест во сабота-недела тогаш отприлика требаше да добијам. Дај Боже да е тоа што се молам секој ден да биде. Не сакам многу да се надевам, за да не доживеам уште едно разочарување.

IRBBB and CareTee like this.
  3. Bella_Stella

И јас мислам да почекаш уште некој ден, па ако не добиеш да повториш тест следна недела преку мокрача и да одиш на преглед. Можеби ти доцни од стрес или промена на времево, ама можеби си имала и многу касна овулација овој месец, па затоа не покажува сеуште. Не се потпирај многу на тестовите за овулација, јес да се прилично точни, ама секогаш постојат отстапки од се. Ти посакувам многу среќа и те гушкам! :l:

4. Bilka5T

Bilka5T Истакнат член

Здраво на сите,

Ве следев за време на првата бременост, но не сум пишала одамна. Сега, скоро 2 години од пораѓање, HSG покажа непроодни канали, па изгледа ќе морам на лапароскопија. Која од вас правела, какви ви се искуствата, кај кој доктор? Ми треба ли второ мислење? Ми е страв од ризици, можни оштетувања на јајници и проблеми потоа со ИВФ (сега барам инфо дали ваков ризик воопшто постои).

5. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Имплантационото 1 ден, ама на денот на добивање имав и плус уште 2 дена и со влошка бев, ама како кафено؛ Направив тест на денот на добивање и беше позитивен

CareTee and Bella_Stella like this.
  6. Bella_Stella

Ќе видиме што ќе излезе кај мене, не се надевам премногу некако.

7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Јас сум секогаш за второ, па ако треба и трето и шесто мислење, освен ако се разбира сите го имаат истиот став или немаш време да шеташ по доктори.
    Мене на хсг ми покажа сактосалпинкс (неповратно проширување на едниот јајцевод) и матичната ме прати на гак кај д-р Трајанова. Докторката одлична, прием одличен, пристап одличен, со став веднаш да се отстрани јајцеводот лапароскопски. Дури и закажав интервенција.
    Во меѓувреме појдов на консултација кај д-р Димитров во ремедика, неговиот став НЕ СЕГА за отстранување на јајцевод, со оглед на возраста, времето кое се обидувам за бебе и фактот што многумина природно така останале бремени и тоа е процедура од која нема назад.
    Закажав и кај д-р Лазаревски, односно требаше во мај да ми се јават термин, но сеуште се немаат јавено, веројатно со ситуацијава.

Тоа е моето искуство и без разлика што се работи за сосема друга проблематика, јас сум ЗА второ мислење.

tina2018 and Bilka5T like this.
  8. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Доктор Илиевски во Чаир.

Bilka5T likes this.
  9. babybubu

babybubu Популарен член

Женски незнам кај да поставам прашањето но ме интересира, колку дена по завршување на менструација се неплодни?
    Гледајќи кај мене во апликација последните 2 месеци само 1 ден по завршување ми бил неплоден и после тоа одма почнува fertility window, а претходно 3 дена неплодни ми биле па после тоа почнувал fertility window.

10. Bilka5T

Bilka5T Истакнат член

Да, ќе побарам мислење и од друг доктор, ако ништо друго и да решам кај кого ќе ја правам операцијата. Фала :)

IRBBB likes this.
  11. melonka

melonka Истакнат член

Баш те мислев денес, вака како што кажуваш има гоооолеми шанси да е имплантациско. Fingers crossed.

IRBBB, Bella_Stella and CareTee like this.
  12. Bilka5T

Bilka5T Истакнат член

Јас го пиев спиронолактонот заради покачен тестостерон. Можеби се дава и за нешто друго. Со сериозна промена во исхраната успеав да го регулирам за 1 месец, па ја прекинав терапијата порано (требаше мислам 3-6 месеци да го примам).

13. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

Здраво пред некое време пишав но не добив баш одговор, веќе 12 дена ми касни правев два пати тест преку крв негативни бев на преглед кај др на ехо беше све во ред ми рече дека можно е да е касна овулација и дека можеби сум бремена но уште е рано и да повторам тест за 5 дена, и повторив но пак негативен искрено малку сум во паника никогаш не ми се случило вака да ми касни, иначе пред два месеца правев лапароскопија. Дали некој имал некое вакво слично искуство?

14. Bella_Stella

Мене не ми кажа докторката колку време ќе го пијам. Сега одам почесто на контроли за тироидната, секој месец, бидејќи сакам да забременам. Другите хормони ми рече да ги провериме после три месеци од терапија, но ако во меѓувреме забременам да и се јавам.

IRBBB likes this.
  15. Bella_Stella

Фала ти мила, фала ви на сите за позитивата која ми ја праќате. Дај Боже сите да се израдуваме што е можно поскоро, па да ја испразниме темава. :l:

Broki5, IRBBB, marijamarkoska and 2 others like this.
  16. Bilka5T

Bilka5T Истакнат член

Да и мене ми рекоа ако забременам морам одма да го прекинам, претпоставувам прави проблем...

Bella_Stella likes this.
  17. Bella_Stella

Сигурно, се надевам дека во скоро време ќе треба да го прекинам... :)

IRBBB, piksooki and curlyhair like this.
  18. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Во истата ситуација сум и јас... не сум бремена, а 56 ден ми е веке. Бев во Њу Борн нема циста или нешто што би влијаело. Чекам да добијам па да почнам испитувања.
    И мене ми рекоа да направам пак тест за 1 недела (не знам дали е можно и да сум бремена да било толку касна овулација)..

S.12.G likes this.
  19. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

И мене не ми е јасно што се случува бидејки сите исптувања беа добри и хормони и контролата по операција дури и сега, бев во четвртокот и во понеделникот повторно на ехо и се е добро нема бременост и као треба да добијам а никој нема објаснување што се случува, се е во ред тоа е нивен одговор а јас немам циклус :(

20. Saba08

Saba08 Популарен член

Колку ти е температурата овие денови, расте ли?