Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Се надевам. Сите да дочекаме II црти и до крај бременост.

На Elen4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.382
    Па не знам зошто ми е даден спиринолактонот, јас разбрав дека е за тестостеронот, ама може сум грешка. Знам само дека ми кажа докторката ако забременам да и се јавам обавезно, ваљда да ми го тргне. Почнав со 25 мг две недели, а сега пијам 50 мг. Колку време ти траеше тебе крварењето? Мене ми прекина после третиот ден, вчера и денес на влошка немам ништо, чат пат на бришење некој исцедок со пребоеност бледо кафеаво-розево ама многу бледо и не на секое одење во вц. Планирам да направам тест во сабота-недела тогаш отприлика требаше да добијам. Дај Боже да е тоа што се молам секој ден да биде. Не сакам многу да се надевам, за да не доживеам уште едно разочарување.

На IRBBB и CareTee им се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.382
    И јас мислам да почекаш уште некој ден, па ако не добиеш да повториш тест следна недела преку мокрача и да одиш на преглед. Можеби ти доцни од стрес или промена на времево, ама можеби си имала и многу касна овулација овој месец, па затоа не покажува сеуште. Не се потпирај многу на тестовите за овулација, јес да се прилично точни, ама секогаш постојат отстапки од се. Ти посакувам многу среќа и те гушкам! :l:

На melonka, IRBBB, curlyhair и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Bilka5T

Bilka5T Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    515
    Здраво на сите,

Ве следев за време на првата бременост, но не сум пишала одамна. Сега, скоро 2 години од пораѓање, HSG покажа непроодни канали, па изгледа ќе морам на лапароскопија. Која од вас правела, какви ви се искуствата, кај кој доктор? Ми треба ли второ мислење? Ми е страв од ризици, можни оштетувања на јајници и проблеми потоа со ИВФ (сега барам инфо дали ваков ризик воопшто постои).

5. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Имплантационото 1 ден, ама на денот на добивање имав и плус уште 2 дена и со влошка бев, ама како кафено؛ Направив тест на денот на добивање и беше позитивен

На CareTee и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  6. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.382
    Ќе видиме што ќе излезе кај мене, не се надевам премногу некако.

7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.665
    Јас сум секогаш за второ, па ако треба и трето и шесто мислење, освен ако се разбира сите го имаат истиот став или немаш време да шеташ по доктори.
    Мене на хсг ми покажа сактосалпинкс (неповратно проширување на едниот јајцевод) и матичната ме прати на гак кај д-р Трајанова. Докторката одлична, прием одличен, пристап одличен, со став веднаш да се отстрани јајцеводот лапароскопски. Дури и закажав интервенција.
    Во меѓувреме појдов на консултација кај д-р Димитров во ремедика, неговиот став НЕ СЕГА за отстранување на јајцевод, со оглед на возраста, времето кое се обидувам за бебе и фактот што многумина природно така останале бремени и тоа е процедура од која нема назад.
    Закажав и кај д-р Лазаревски, односно требаше во мај да ми се јават термин, но сеуште се немаат јавено, веројатно со ситуацијава.

Тоа е моето искуство и без разлика што се работи за сосема друга проблематика, јас сум ЗА второ мислење.

На tina2018 и Bilka5T им се допаѓа ова.
  8. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Доктор Илиевски во Чаир.

На Bilka5T му/ѝ се допаѓа ова.
  9. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Женски незнам кај да поставам прашањето но ме интересира, колку дена по завршување на менструација се неплодни?
    Гледајќи кај мене во апликација последните 2 месеци само 1 ден по завршување ми бил неплоден и после тоа одма почнува fertility window, а претходно 3 дена неплодни ми биле па после тоа почнувал fertility window.

10. Bilka5T

Bilka5T Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    515
    Да, ќе побарам мислење и од друг доктор, ако ништо друго и да решам кај кого ќе ја правам операцијата. Фала :)

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  11. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Баш те мислев денес, вака како што кажуваш има гоооолеми шанси да е имплантациско. Fingers crossed.

На IRBBB, Bella_Stella и CareTee им се допаѓа ова.
  12. Bilka5T

Bilka5T Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    515
    Јас го пиев спиронолактонот заради покачен тестостерон. Можеби се дава и за нешто друго. Со сериозна промена во исхраната успеав да го регулирам за 1 месец, па ја прекинав терапијата порано (требаше мислам 3-6 месеци да го примам).

13. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    73
    Здраво пред некое време пишав но не добив баш одговор, веќе 12 дена ми касни правев два пати тест преку крв негативни бев на преглед кај др на ехо беше све во ред ми рече дека можно е да е касна овулација и дека можеби сум бремена но уште е рано и да повторам тест за 5 дена, и повторив но пак негативен искрено малку сум во паника никогаш не ми се случило вака да ми касни, иначе пред два месеца правев лапароскопија. Дали некој имал некое вакво слично искуство?

14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.382
    Мене не ми кажа докторката колку време ќе го пијам. Сега одам почесто на контроли за тироидната, секој месец, бидејќи сакам да забременам. Другите хормони ми рече да ги провериме после три месеци од терапија, но ако во меѓувреме забременам да и се јавам.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.382
    Фала ти мила, фала ви на сите за позитивата која ми ја праќате. Дај Боже сите да се израдуваме што е можно поскоро, па да ја испразниме темава. :l:

На Broki5, IRBBB, marijamarkoska и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Bilka5T

Bilka5T Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    515
    Да и мене ми рекоа ако забременам морам одма да го прекинам, претпоставувам прави проблем...

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.382
    Сигурно, се надевам дека во скоро време ќе треба да го прекинам... :)

На IRBBB, piksooki и curlyhair им се допаѓа ова.
  18. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    Во истата ситуација сум и јас... не сум бремена, а 56 ден ми е веке. Бев во Њу Борн нема циста или нешто што би влијаело. Чекам да добијам па да почнам испитувања.
    И мене ми рекоа да направам пак тест за 1 недела (не знам дали е можно и да сум бремена да било толку касна овулација)..

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    73
    И мене не ми е јасно што се случува бидејки сите исптувања беа добри и хормони и контролата по операција дури и сега, бев во четвртокот и во понеделникот повторно на ехо и се е добро нема бременост и као треба да добијам а никој нема објаснување што се случува, се е во ред тоа е нивен одговор а јас немам циклус :(

20. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Колку ти е температурата овие денови, расте ли?