Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Овунорм се препорачуваат за жени со ПЦОС. Кај нив има ефект навистина, во смисол на предизвикување овулација, подобрување инсулинска резистенција и квалитетот на јајните клетки. За жени кои немаат ПЦОС, Овунормот не е најдобар избор за подготвување за бременост. Меѓи другите состојќи содржи и Перуанска мака, која е исто препорачлива за хормонална нерамнотежа, а твоите хормони велиш се во ред. Ако се одлучиш да го земаш, не мора да значи, ама има веројатност маката да ти го поремети циклусот ако дозата во овие капсули е преголема за тебе. Ако е природно, сепак не значи дека е за секого. За жени под 35 години со редовна овулација, се препорачува само квалитетен мултивитамин или барем фолна киселина. На твое место би ја прашала зошто баш тие ти ги пропишува, а би се консултирала и со друг лекар. Со среќа!

На CareTee, IRBBB, LucyLu и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    Исто се случи и кај мене, имав позитивен тест каде што после 4 дена добив менструација |( Ви дадоа некакви лекарства после тоа или не? Мене ми дадоа само ерготил капки да се доисчисти матката макар што и немаше ништо се си беше исчистено со менстр. и циклопрогинова таблети од кои испив една доза одма ми ја продолжија со уште една но еве сеуште немам добиено... Немам ни некакви симптоми ни нешто слично... :^)

3. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    Nikakvi lekarstva ne mi dadoa, nema potreba taka mi rece doktorot, mjogu zeni ne ni znaele deka imale biohemiska. Jas si zakazav za mikrobioloski da si proveram slucajno da ne ima nekoja bakterija, i za mm spermokgram i spermokultura zakazavme, za da znam deka se e vo red

4. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Според моето искуство со пролактинот можам да ти кажам дека е висок иако вредноста до 35 се смета за нормална, 24 е сепак висок. Ендокринолог не ми дозволи да се обидуваме додека не падне до 10-15 затоа што можно е да дојде до абортус. не тврдам дека тоа е причината, не сум лекар само кажувам мене што ми има кажано лекар. Советувај се со ендокринолог и провери го пролактинот на 3 ден следниот циклус. Ако нешто друго можам да ти помогнам слободно прашај.

5. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    Ti blagodaram na sovetot, i jas mislam deka e visok, i bas go prasav ginekologot, ama ne mi dade nikakov odgovor, ke razgovaram so specijalist, ke vidam dto ke mi kaze

6. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.086

јас си мислев дека добивам ете така и тоа небеа неколку капки , беа поише од неколку,. и на крај никако не ми проби 6 дена за да направам тест и видам дека е позитивен така да , направи си тест можно е и да си

На IRBBB, curlyhair, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    20.361
    Денеска ми е 29ти ден, секогаш добивам на 30+, а пратев овулација и на 16ти имав најјака цртка на тестот. Не знам кога би било најсоодветно да направам тест?

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  8. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.086

нека ти доцни барем ден два , па прави тест , среќноо

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Фала ви многу на сите. По мое инсистирање сите испитувања ке си ги направам. Само ке ве прашам дали сте задоволни од плодност за проодност на јајцеводи? (ми одговара таму затоа што ми е поблиску). Се јавив сега ми рекоа гладна и жедна денот на интервенција, но сакам без анестезија да правам па дали можам да се напијам некое апче за болка?

10. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    6.414
    Осеќам и мене како да ќе ми пробива а имам уште 4 дена до добивање. Ништо изгледа ќе е и овој месец ;( Имам многу болки во долниот дел од стомакот. ;(

11. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    20.361
    Фала ти. :inlove: Ептен сум нестрплива, ако не пробие ќе правам во понеделник-вторник.

На IRBBB, BabyD0ll и CareTee им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.368
    Допаѓања:
    113.158
    немаш веќе крварење?

13. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Капсули се овунорм и се на природна база. Јас ги пијам сега моментално. Нема никаква штета не се секирај. Ама ако немаш никаков проблем со зачнување немора да ги пиеш. Искрено скапи се, 960 денари се за 15 дена една кутија.

На Elen4e89 и Lena_3366 им се допаѓа ова.
  14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Задоволна сум.
    Со аналгеза правев, ама ако правиш без мислам дека можеш било кое апче за болка што го пиеш обично.
    Ќе те прашаат таму дали ќе правиш со или без аналгеза. Само на заминување напомени им на пултот за наплата дека си била без.

15. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    20.361
    Немам ништо Фана, само една точка вчера околу 12 попладне и толку.

На Lostinparadise и fana им се допаѓа ова.
  16. wannababy

wannababy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2020
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    2.379
    може слободно да се напиеш апче и ќе им напоменеш дека не сакаш со анестезија..

17. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Осеќам ќе има две цртки (fingers)

На IRBBB, piksooki, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    20.361
    Оф, секој ден се молам за тоа. :inlove:

На Broki5, IRBBB, princess5 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    1.099
    Девојки, според 1та апликација би требало да добијам за 3 дена, а според другугата за 5 дена. Во последните 2-3 месеци ми добивав на 25 дена, а минатиот ми задоцни и добив на 28.
    Кога мислите дека е најдобро да направам тест, на 29от ден ако не добијам? Дека ако направам на 25от да не се разочарам пак како минатиот па да ми дојде после 2 дена...
    Исто од симтоми денес немам ништо освен болни гради и многу кратки тапи болки во јајниците...

20. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Обично еден ден по имплантациско треба да има бледа црта на тестот, така барем други членки пишуваа.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.