Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Секако дека е можно,закажи одма кај специјалист и смени си ја матичната докторка,очигледно не ја бива...
    Не се секирај,со соодветна терапија се средува.

Tinka1234 likes this.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

И јас мислам дека под итно треба да ја смениш матичната. Ако си од мало место каде што не можеш да одбереш друг матичен доктор, обавезно оди негде на приватно ако си во можност. Не може после три години матичната да не те упати на подетални испитувања, да си седи со скрстени раце и ти да ја молиш за упати! После спонтаниот правеше ли испитувања?

CareTee and Tinka1234 like this.
  3. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

@Stressed Out Неможам да ја сменам матичната бидејки немало место кај другиот поискусен што е (наводно имале бројка одредена која била пополнета). Дали можам да одам кај приватен гинеколог или мислиш само за приватниве големи клиники? Уште повеке ме фака страв и паника сега:(:(

Last edited: Jun 1, 2020
  4. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Фала ти мила :$
    Па од симптоми, нешто по различно од минати мои циклуси, градите почнаа да ме болат пред 2 дена, а пр.минатиот месец почнаа дента на овулација, 13 дена пред добивање, упорен ми е исцедоков од бел премина во жолт и повремени пецкања како грчеви од 2 3 секунди...нај битното, месецов сум тооотално опуштена, и резултат, мирно ПМС, воопшто не сум нервозна, дури се чудам што ми е, а откако памтам за себе во ПМС не се трпам сама себе, се и секој ме нервира(facepalm):lol::lol:
    Реков месецов Божја воља е, и да добијам, бар мирно ПМС имав :lol:

5. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Мисед имав мила. Јас мислев исто е спонтан и мисед. Одам некогаш и на приватно (кога треба). Само за упати и за рецепти одам кај неа заради тоа што некогаш е скапо. Пример ако ги правев хормонските на приватно многу ке ме коштаа. Ама ми вели после 3 абортуси се правело испитувања. Правев микробиолошки, пап, торч и хормонскиве сега. До сега имам уреаплазма која ја лечевме со сумамед и плус за мене вагиналети полигинах, и хормонскиве незнам какви се уште.

6. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

@Bella_Stella Да не знаеш уште што треба случајно?

7. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Спермограм од лани не прават, ни во Авицена ни во другиве лаборатории. Од Министерство за здравство имало некое правило дека спермограмот како анализа не било дел од услугите што можеле да се прават во биохемиски лаборатории и сеуште немаат дозвола да прават.

Bella_Stella likes this.
  8. Stressed Out

Не паничи,ништо страшно не е,мислам за големите клиники кај специјалист за стерилитет.

Tinka1234 likes this.
  9. Bella_Stella

Не знам како е во Скопје, сопругот правеше во февруари тука кај нас, правеа тогаш во една лабораторија, сега веќе не знам дали прават.

Nade-sunrise likes this.
  10. Bella_Stella

Не знам мила, немам искуство со такви испитувања. Пробај во темата за спонтани консултирај се, да видиш дали си испитала се што треба. Иначе мене ендокринологот ми го препорача д-р Хаџи Лега во Ремедика, специјалист е за потпомогната репродукција и наводно бил доста добар. Можеш да отидеш таму на консултации или еве ако имаат другите некој од кој што се задоволни.

CareTee and Tinka1234 like this.
  11. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Фала ти најмногуу.

12. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Кој би ми го препорачале? Не сум од Скопје ама нема врска каде е.

13. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Јас бев кај него правев пап тест, сакав и брисеви вика не мораш да ги правиш и ми даде вагиналетки.Тоа беше февруари, ме гледаше на ехо ми рече за ден-два ќе испука јк бидете активни деновиве. Јас лично не сум баш задоволна гледа набрзина да те помине не е баш пријатен.Ми кажа се е во ред а јас година ипол не можам да забременам....

Bella_Stella and Tinka1234 like this.
  14. Stressed Out

Јас одам кај Трајковски во Њуборн,Митко Иваноски во Систина исто го фалат,Димитров во Ремедика... каде и да одиш нема да згрешиш. Осеќам дека си вознемирена,те молам смири се,навистина ништо страшно не е,ќе испиташ пак хормони и ќе ти дадат терапија.

tina2018 and Tinka1234 like this.
  15. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

И јас би сакала во њу борн да одам. Премногу сум вознемирена мила;(;( ме фака паника. Дури и страв ми иде некогаш да забременам со помислата пак да не завршам со мисед.

16. Bella_Stella

Ете баш и ради тоа реков нека кажат членки со искуство. Јас немам искуство, ендокринологот ми го наметна како добар, може се пријатели па затоа, којзнае.

Добри предлози и даде @Stressed Out , за сите овие доктори имам слушнато позитивни коментари. @Tinka1234 немој да се грижиш, важно е да го откриеш проблемот и да го најдеш правиот доктор што ќе ти помогне, има решение, ќе биде се во ред.

Stressed Out, CareTee and Tinka1234 like this.
  17. Bebce1

Bebce1 Популарен член

18. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Ви благодарам најмногу на сите.
    Да не сте вие незнам што би правела сега. Уште еднаш најмногу ви благодарам за поддршката и за советите и искуствата што ми ги давате. И сите да се исчистиме од групава со префрлање во труднички муабети.

19. curlyhair

curlyhair Популарен член

Cestitkiii,srekna i lesna bremenostt :l:

S.12.G and Tinka1234 like this.
  20. CareTee

CareTee Популарен член

Смири се, ептен си вознемирена се осеќа. Биди упорна се додека не се лоцира проблемот ако го има. Ама откажување нема!!! Мора да собереш сила и храброст и да одиш напред. Разочарување е секој месец но надеж секогаш има. Само со добар доктор кој ќе те води низ ова.:*