Девојки јас одам на генеколог кај др.Бошковски во ординација Коруновски,и ми предложија ако сакам кај нив да се направи спермограм 1500ден.Дали некоја има искуство за спермограм од кај нив,спермограмот го читала др.Снежана Миленковска.
Честиткиии, лесна бременост да си имаш добро е, една од нас тргна накај труднички сега по две по три сите таму
Постојано ве читам, а сега сакам да ви ја кажам мојата ситуација.. нередовни циклуси 35-40 дена, се обидуваме за бебе 1 ипол година (јас лани имав операција на јајник со дијагноза corpus luteum). Последен циклус имав на 28.03 на 10.05 направив тест кој беше негативен и отидов на преглед во Њу Борн кај Татјана ми кажа дека можно е да имам полип на матка (или многу рана бременост што не и беше верно). На 23,05 направив уште еден тест и искочи ПОЗИТИВЕН! Денес на преглед слушнавме и срцева акција Сакам да ви кажам нема правило плодни/неплодни денови и правете бебе во секоја прилика! Јас сега се селам во труднички, а на сите вас ви ја посакувам целата среќа зa II црти
Честитки мила, убаво е вака да ни споделувате и позитивни приказни! Нема откажување и губење надеж никогаш! Ти посакувам лесна бременост
Ммм колку убаво...Фала ти за споделеното искуство. Честитки! Да имаш убава и лесна бременост! Потполно се согласувам дека не треба 100% да се потпираме на темпирани односи во плодни денови и таков план имам за во иднина. Следењето на плодните денови колку е добро, толку од друга страна ствара притисок и нетрпеливост. Последниов месец се осеќав како робот што треба да направи бебе, а тоа воопшто не е добро, несвесно сама си го створив тој притисок. Затоа од овој месец вртам нова страна, па како треба да биде нека биде.
Ќе ги пиеш и понатака во бременоста Овие се фолна и Б12 само во метилирана форма, а овие витамини се многу важни за развојот на плодот, особено во рана бременост.
Јас сега во бременост ја пијам таа фолна, уствари слична но има фолат 1000mcg , пијам витамин д3 i Е плус од 1000 mcg ×2 нема штета , овие витамини се препорачливи и пред бременост да се пијат за правилен раст и развој на плодот.
Не ми беше јасно заради тоа што се метилирана форма. Фала ти најмногу. А Б12 под јазик требаше да се држи додека се стопи или се пие како и другите?