Од мое искуство знам дека најдобро е да се испита Д витамин пред да се почне со суплементација. Јас сум со хипо/хашимото и познато е дека кај оваа состојба често се јавува намалена вредност на Д витамин. Мене докторката прво ми даде да го испитам, па се испостави дека имам оптимална количина и дека немам потреба од суплемент, ми кажа само почесто да се изложувам на сонце. За во бременост не знам, може поразлично е.
Под јазик се ставаат, треба да пишува и на кутијата. Метилираната форма е биолошки активна, природна форма на витаминиве, и вака директно се абсорбираат. Тие што имаат мутација на мтхфр генот на пример, не можат да ја обработуваат обичната форма на фолната, и затоа мора да пијат метилирана. Ти имаш еден спонтан, најверојатно заради тоа и ти ги дала овие докторката. Но и да немаш мутација на овој ген, секако нема штета.
Јас имав испано многу од дамна и тогаш пиев витамин Д на ленти што се продаваше , не ми текнува како се викаа од дамна беше. Кога зборев со матична ми кажа дека тоа она го препорачувала да се пие во бременост. Можеби друг доктор различно ќе каже , но најбитно е да се пие фолна нели како што препорачуваат.
Немам испитано генски мутации(нема термини сеуште за на државнно). Ама кога се јавив во њуборн ми рекоа уште неколку испитувања да правам а во мегувреме да ги пијам тие лекарства. Штом ми ги даде тие да ги пијам сигурно заради абортусот е. Уште едно прашање:пијам и овунорм плус овие, дали да продолжам со нив или да ги прекинам?
иста ситуација со два негативни тестови никакви симтоми само апетит што имав баш те читав погоре и јас директно на преглед и опп сецева акција и наместо да сум 10 та недела сега сум 8+4 ..ај се полни форумов со две цртки
Мене ми кажаа околу 7 недели, значи некаде на 30 ден сум овулирала. Кога треба да биде ке биде, а не ние кога ке испланираме
Девојчиња, за тие што имаат искуство со мерење базална температура, треба да се мери секое утро во исто време?
Циклусот ми трае 26-27 дена. Минатиот месец околу 24-ти Мај ми беа плодни денови. Денес ми е 23 ден од циклус и наутро после будење на тоалетот забележав малку исцедок, бледо розево-кафеав. Веќе неколку дена градите ме болат на допир, камоли кога пешачам, а денес малку стомакот како за добивање. Циклусот ми е редовен, но болен првите 2 дена. Во последниве неколку години многу ретко ме болат градите во пмс, почесто глава ме стега. 4год сум во брак, не сме се труделе нешто специјално за бебче, имавме други приоритети. Мислење? Да почекам да ми доцни за тест?
Симптомите се слични за бременост и добивање, ако имаш некои нетипични симптоми од претходните циклуси може да е бременост да, а може да е и само промена на симптоми. Чим сте се обидувале во плодни денови + исцедокот неколку денови пред циклус секако асоцира на можна имплантација. Најдобро почекај да ти доцни или на денот за добивање напрај тест. Среќно!
Акп имаш точен циклус можеш да пробаш со тест 4-5дена пред да ти доцини т.е пред терминот за добивање.Е сега волку рано точност на тестовите им е околу 54% .Јас правев точно на ден кога трбеше да добијам и ми беше жар црвена линијатаСо среќа
Дали скоро кај секоја, ако сте биле бремени, ве болеле градите и ви биле потечени, или тоа не мора да значи и да е симптом секогаш? Дали има некоја што била БЕЗ тој симптом, а била бремена, ме интересира?
Здраво, бев на преглед во њу борн, и докторот ми даде летразол, дали некоја од вас имала искуство со овие таблети? Ви благодарам.
Мене пупките ме болат на допир , а градите ми се отечени и ги осеќам тешки. Сестра ми е 7 месец таа имаше само два симтома болка во градите и каснење на циклус. Секој организам е различен , нека кажат еве и другите кои немале таков симтом а се бремени или биле.
Лично ги немам пиено но се за подобри фоликулули мислам ги даваат со тоа што велат дека овие биле подобри од кломифенот... штом ти ги ги препорачал доктор сигг има и зошто
Мене првата и втората бременост не ме болеа воопшто. Тек последниот триместер малку ми се зголемија и толку.