Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    1.750
    Сеуште ме болат од прилика крај на 4 недела сум. Јас имав нередовен циклус , имам пишано баш на темата дали сум бремена околу мојте симтоми. Од 26 ден на последна менструација мене градите ме болат како за добивање.

Извини во темата симтоми на бременост имав денес пишувано.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Јас немав никакви симптоми до 4 недела.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Јас како за ептен тазе ме болат само пупките и така на добир малку. Малку поспаност друго ништо баш не ми е. Само се прашувам на моменти дали е нормално. Викам немам грчевиии немам толку апетиииит :rofl:ама ете секој организам различно си реагира сигурно.

4. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.497
    Допаѓања:
    6.398
    Тие на своја рака ли ги зимаше или ти ги препиша гинеколог?

5. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    На своја рака си ги земав не ми препишал гинеколог.

На Bebce1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    1.750
    Јас уште од сам прв ден ги имав сите можни симтоми :rofl: Болките ми се смирија малку во јајниците , градите отечени и пупките болни на допир , поспана сум , апетит првата недела немав , ама сега се будам со болка во желудник за јадење ^_^
    Не се секирај нормално е , јас 4 дена никаков симтом немав од еднаш се ми престана и јас се чудев и паничев .

На S.12.G, thelittle17 и LucyLu им се допаѓа ова.
  7. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Првата бременост немав никакви симптоми, освен што не ми дојде, а втората тек после позитивниот тест почнав да имам повремени грчеви и нагон за повраќање. Последнава имав грчеви од 6-9-ти ден и многу болни и отечени гради, а мерев и температура и си остана покачена. Сите бремености речиси сé различно и мислам дека освен тест ништо не може сигурно да укаже на бременост. На твое место јас би направила тест утре, другиден (fingers).

На thelittle17 и LucyLu им се допаѓа ова.
  8. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Не ми доцни менструација, треба тек за 5-6 дена да (НЕ)добијам, па затоа не знам што да мислам, баш во овулација правев тест и ми излезе позитивен, па тогаш бевме вредни, и сега си чекаме резултати.:^):whew::rofl:

На Saba08, Tinka1234 и tina2018 им се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Не знам во која тема да го поставам прашањето, но итно ми треба одговор за роднина. Каде можам да најдам Прегнил од 1500? Слушнав дека немало ни Мк, ни Грција. Од болница да се купат или некое друго решение? Без замени. И зошто нема да не знаете? Фала

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  10. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Pregnyl redovno nema odamna,se naogase do pred nekoj period vo neoi apteki no neznam dali seuste e toa taka,se raboti za deficitarnost na proizvodot ( ne se uvezuva),znam deka ima zamena za nego i mislam deka ja imaat ginekolozite no e bas poskapa od pregnyl.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. & girlinlove &

& girlinlove & Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    27
    Здраво. Овие се резултатите од спермограмот, ако знаете да ми кажете дали се страшни и како би ги подобриле. Докторот ми закажа за на 15ти да се видиме, до тогаш ќе ме убие неизвесноста :)

Прикачени фајлови:

12. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    прегнил мила нема да најдеш никаде во ремедика боцкаат со хоримион исти состав иста доза само мислам бугарски се ( не ме држи за збор ) 800 ден со боцкање само извештај од доктор ти треба и рецепта евентуално , одиш те боцкаат и толку е.... во виола исто има овитрел ама тие се со 2000 единици па зависно од намената се боцкаш и дома сама дали со пола инекција или цела тие ти се 2200 ден .... ја сум во ремедика боцкана исти ефект имаат :l:

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Астено е намалена подвижност на сперматозоидите. Првично ќе ви дадат витаминска терапија нешто за да ги раздвижите. Три месеци се пие, па пак контролен спермограм за да се види дали има промени.
    Дали имате направено спермокултура? Некогаш знае од бактерија да има намалена подвижност. И брис за уреоплазма добро е да направите, бидејќи спермокултурата не ја опфаќа и оваа бактерија.
    Во секој случај, не е толку страшен спермограмов. Верувам дека со терапија значително ќе се подобри.

Едит: Сега прочитав дека година ипол се обидувате. ХСГ да си направиш што побрзо.

Последна измена: 6 јуни 2020
    На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  14. & girlinlove &

Се зачлени на:
    9 септември 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    27
    Не..немаме спермокултура..имам јас брисови испитано и негативни ми се кај мене, па затоа следен чекор ни беше спермограм ..во секој случај фала ти на одговорот :*

На Nade-sunrise му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Нека направи спермокултура и брис, иако кај тебе се негативни.
    И да се повторам тоа што се едитирав погоре. Колку што прочитав, немаш направено ХСГ. Обавезно да направиш.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. & girlinlove &

Се зачлени на:
    9 септември 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    27
    Некако не можам да соберам храброст, таман ќе се решам да направам и ќе прочитам низ форумов дека било многу болно..уште тоа ми остана да проверам друго се ми е во ред ..па со Господ напред и за тоа ќе се одлучам ако не биде за скоро ..докторот рече ако е се во ред со спермограмот следен чекор ќе ни биде проодноста

17. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.563
    Воопшто не е страшно 2до3 минути нелагодност или ко менструални болки (малку појаки ако имаш недајбоже запушување ако се проодни само нелагодност некоја додека вбризгуваат од течноста)

18. & girlinlove &

Се зачлени на:
    9 септември 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    27
    Тоа со менструални болки дај боже да не е таква болка, бидејќи имам ненормално страшни болки дури завршувам некогаш на брза помош со инекции :(

19. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.563
    Исто :) но ако така *мерам* ни далеку не боли до толку бар мене... но штом си со такви болки верувај ова ќе биде за тебе "ко без болка" немој да се плашиш оич...

На & girlinlove & му/ѝ се допаѓа ова.
  20. & girlinlove &

Се зачлени на:
    9 септември 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    27
    Фала ви многу искрено ми значи оваа морална поддршка..добивам сила :*

На Nade-sunrise и princess5 им се допаѓа ова.