Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Ајде стисни заби и одма да идеш. За минута работа болело, не болело ќе издржиш. Се за бебуш нели :)

На Tinka1234 и & girlinlove & им се допаѓа ова.
  2. & girlinlove &

& girlinlove & Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    27
    Така е..повеќе боли разочарувањето секој месец

На Heidy, Bella_Stella, princess5 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. _Vera_

_Vera_ Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    2.674
    Допаѓања:
    34.925
    Кај секој е индивидуално, но еве да те охрабрам, мене ич не ме болеше. Веројатно ако се случи отпушување, ако имало запушеност се осеќа некаква болка, пак ќе кажам различно кај секој. Ако сте со намера да остварите бременост, ова испитување е едно од првите и основните затоа што има некоја преграда или др.проблем а не се открие, за џабе ќе се подложуваш на третмани и стресови а не се третира проблемот. Постапката е навистина кратка и ти посакувам да ја минеш безболно и што побрзо :)

На Tinka1234, IRBBB и & girlinlove & им се допаѓа ова.
  4. & girlinlove &

& girlinlove & Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    27
    Да..ама јас до сега не сум била на никакви терапии само сопругот сега со резултативе ќе видиме што ќе ни речи докторот..инаку секако дека тоа ми е во следен план..ќе стегнам заби и ќе издржам ..како ќе раѓам ако се плашам од 3 минутна болка (недај боже да ја осетам) хаха така си се тешам и си давам сила :):)

Последна измена: 6 јуни 2020
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Намалена е подвижноста на сперматозоидите, ама со антиоксиданси ќе ја подобрите, од искуство.
    Проодност да си испиташ обавезно, џабе е се во ред ако не дај Боже не ти се проодни каналите. Воопшто не е болно, 3 минути работа, од кои 2 минути се за сликање. Ако ти е страв од болката, пред да одиш да правиш хсг ќе си се напиеш појак аналгетик.

На LucyLu му/ѝ се допаѓа ова.
  6. tomorrowlandY

tomorrowlandY Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Здраво! Да ве прашам од каде купувате корен од мака во прав?

7. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.596
    Јас го имам купено од зегин продавниците што се за здрава храна! :)

На thelittle17 и curlyhair им се допаѓа ова.
  8. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    I jas isto ,od apteka Zegin skoro kupiv :)

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.279
    Допаѓања:
    2.391
    Женски, да не случајно некоја била деновиве на клиника за испитување хормони? Како е процедура со оглед на состојбава? Однапред благодарам

10. Nade-sunrise

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Моментално само на Клиничка биохемија може да испитуваш. На ГАК сеуште не примаат.

На Bubamaricka и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  11. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Ништо овој месец се разочарав, денеска добив 5 дена порано, затоа што минатиот месец ми каснеше 5 дена, сега затоа порано, искрено
    после 2 месеци со обиди, и 6 месеци после спонтан, се надевав овој месец дека нешто ќе биде, ама се изнервирав, матичната сеуште не ми работи, за преглед, пијам витамини, ама ете и овој месец ништо не испадна, дали многу си имам ставено на психа, не знам, ама некако ептен се трудевме, и пак ништо. Знам дека 2 месеци се малце, ама во овој момент ме фаќа нервоза, и не знам што поопрво да направам.:@

12. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Прво смири се. Под стрес и со нервоза ништо не правиме. Опушти се едноставно. Ке биде еден ден сите ке си имаме најголема радост.

13. Hope06

Hope06 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    372
    @thelittle17 Здраво, јас сеуште чекам да не добијам на 9ти и имав спонтан во 6та недела. Дали имаш правено испитувања и дали открија причини за спонтан? Сметам дека мораш да направиш нови хормони, со пролактин над 10 потешко доаѓало до бременост и голем е ризикот од спонтан.

14. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Девојќи. Помонаа 3 месеци од киретажата. Незнам дали од овој месец да почнеме со пробувања за бебче? Имам уште за испитувања. Ваше мислење ве молам?

15. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.497
    Допаѓања:
    6.398
    Ние година ипол се обидуваме после абортус и пак ништо. 2 месеци се малку нема простор за разочарување, само позитивни мисли и смиреност.

На thelittle17 и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  16. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Мене ми беше пролактинот 13, со тоа што пишува дека нормално вредности за жени се: од 1.9 до 25. Барем така ми кажа и д-р. Тоа беше пред скоро 3 месеци, другото што испитав ми беше во ред, чекам да се отвори трансфузиологија, за да проверам хемостаза, друго не ми кажа да испитам, не знам што да кажам, никогаш не сум имала проблем со хормони, ама ете кој да знае, според сите резултати ми кажаа природна селекција демек, не се вгнездил добро плодот, јас бев 7ма недела, и немаше ни срцева реакција. Чекам од март за останати испитувања, ете и брисеви, хормони, да направам пак, ама ова кој знае до кога ќе трае, сега за сега си пијам само витамини, и тоа е тоа.

17. Hope06

Hope06 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    372
    И мене хормоните ми беа во нормала, но пролактинот ми беше 23 и ми рекоа дека е во нормала но за забременување треба да биде под 10 бидејќи во бременоста се покачувал, но три месеци по спонатаниот кога направив нови хормони сега и тсх ми е 0.05 а ми беше во ред 0.27. Многу варираат хормоните и бараат многу следење.Се надевам дека во најбрзо време ќе ни се исполнат желбите на сите во групава.

На S.12.G, Bebce1 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  18. Nade-sunrise

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Мила си се консултирала со ендокринолог? Многу се ниски вредностите. И 0.27 и 0.05 се под нормала. fT3 и fT4 како се?

19. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Јас мислам дека до психата ми е, нон стоп на тоа мислам, почнав бебиња и породувања да сонувам, морам малце да се стабилизирам со психата.

На Hope06 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hope06

Hope06 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    372
    Фт4 21, а фт3 не знам зошто не е впишано, за една недела пак ќе правам нови хормони и да закажав за ендокринолог.

На Nade-sunrise му/ѝ се допаѓа ова.