Па не сум приоритетен, тоа е работата, се нсдрвам може и без приоритетен, а за хормони ќе одам ваму каде што ми кажа.
I jas za tri dena ne treba da dobijam,za razlika od prethodnite meseci pred edna nedela pred ciklus me bolea mnogu gradite,a sega ne...pa ke vidime.se nadevam na ubavi vesti
Ја сум на 23-ти ден и 8-ти ден после овулација. Од симптоми градите ме болат веќе една недела, а последните неколку дена и ми се ептен потечени, не можам ни да ги пипнам, мали грчеви имам во јајниците, како подуена да сум, ама ништо не ми е невообичаено од до сега пред да ми дојде,со исклучок на болката во градите, вака ме немаат болено многу одамна. И јас си се надевам, за тест секако е рано, имам уште 6 дена до (не)добивање
И јас сум истата денес на работа ми се слоши,градите ми се огромни и болни,за 3 дена ќе видиме се надевам ќе ги видам 2 цртички.
Најважни се: -фолна киселина 400mcg ( најдобро во форма на метил фолат) - холин 300mg ( аминокиселина која ја има доста во жолчка од јајце) - вит.Д 600I.E. -Јод 150mcg -Железо 18mg. Повеќето витамини кои се за трудници ги содржат овие елементи, најчесто и е наведено за бремени, жени кои планираат бременост или дојат. Но, најважно од се е намалување на стресот, да бидете опуштени и релаксирани. Знам на мене како ми беше, секој месец купував тестови од нетрпение ако еден ден ми каснеше, секаде гледав дечиња со мајки и солзи ми навираа во очите... дури откако сменив работа и елиминирав нервози еве сега галам меше и очекувам девојче. Затоа сите имате голема поддршка од мене! Дополнително, симнете некоја аоликација со добар рејтинг и следете ги плодните денови, и вашиот симптоми...на пример кога е овулација има вагинален исцедок како белка од јајце , не мора да значи дека е баш на средина на циклус.
Па добро ти имаш доста симптоми од самата овулација па се до сега ти останала болката во градите, кај мене нема пецкање во јајници матка, само ме болат градите од страна кога ке ги допрам. Ајде ке си почекаме Им посакувам две цртки на сите кој ги посакуваат и чекаат
Јас добив денес повеќе среќа следниот месец, а имам многу болни менстуации. Овој пат никакви сјмптоми, ништо.
Сите што чекаат да си дочекаат дај боже Знам дека секој со различни симтоми си е, ама мене нај голем показател ми беа градите. Почнаа да ме болат доста порано и не престанаа. Не беше јака некоја болка само на допир од страна. Обично болката ми беше неколку дена пред да ми дојде. Ти посакувам срекаааа
Мене почнуваат да ме болат градите веќе 3 месец многу порано т.е. веднаш после овулација а претходно само пред доаѓање, што значи кај секој е различно.
Исто е и кај мене, мислам откако почнавме да се обидуваме ме болат веднаш по овулација , околу 10-14 дена пред добивање имам многу осетливи гради дури не можам да спијам.
Same here. Oд кога почнавме со обиди во последните 3 месеци колку што се обидуваме, градите почнуваат да ме болат одма после овулација и ми се осетливи. Првиот месец мислев дека е симптом за бременост и плус ми каснеше 2 дена. но не излезе така...
Фала тии Мене не ме болеа за време на овулација,ама затоа стомак да, и тоа солидно. Градите ме болат 2-3 дена ама тт ми се спушти, а после плодни ми беше 37.1, а имам читано дека ако настане забременување останува благо покачена. Ако неможам да издржам ке си купам тест денеска
Девојки. Имам некои благи болки во десниот јајник. Правев тест за овулација и едната линија е средно бледа. Дали тоа укажува дека за некој ден настапува овулација? И откако ќе ми покаже ист интензитет на двете линии кога ке настапи овулација? Фала ви многу и извинете ако не е прашањето за овде.
Кој ден од циклус ти е? Кога ке имаш две црти со ист интензитет што најверојатно ке бидат утре или другиден, по 24 до 36ч ке настапи овулацијата, но бидете активни и овие денови пред најплодниот ден Јас иначе направив сабајле селф клиар и е негативен ништо овој месец, а се понадевав малце - џабе
12 ден од циклус ми е ама добивам од 28-31 ден секогаш различно. Ти посакувам што побрзо две цртичќи мила.
Овулација може да настане 12 до 36 часа од позитивен тест. Следи ги цртките и бидете си активни уште од сега, без разлика што тестот уште не е позитивен, веројатно ќе биде наскоро. Грасиела нема разочарување, следен месец со нови сили!