И мене три дена ми доцни, направив уште вчера тест и ми искочи бледа втора линија. Немам никакви симптоми, ни се осеќам изморена, ама сепак кај секој различно. Направи тест сабајле со прва мокрача и ајде да се радуваме што повеќе феминки, ајде
да се пофалам и јас дека ми излегоа две цртички,си се изнаплакав убаво и го чекам мажето да му ја соопштам убавата вест инаку се обидувавме 3месеци,али последниот пат највеќе се фрливме на работа и ете дај боже натаму да биде се во ред
девојки како сте ми? јас се борам со моите чуства денес.... сакам да молчам и да чекам да видам што ќе се деси до понеделник ама срце не ми дава да молчам морам да си направам муабет со некого. денес се чуствувам трудно и само што ќе помислам на тоа ми се плачи (мислам wtf?). малку ми е лошо како да ми се тресе снагата и имам грчеви во јајниците. знам дека е рано за симтоми и дека веројатно е се пмс свесна сум ама ете i still wonder....
Честитки најголеми и желби најубави! Имај си убава бременост! А да те прашам... цртичката убаво црвена ти е или бледичка? Мене и третиов тест ми е бледа, само за нијанса појака од вчерашната. Сакам жар црвена боја ама сум запнала па и јас
^ Не се оптоварувај со нијансата на линијата. Ни мене не ми беше жар црвена втората линија, затоа што многу рано го направив тестот, ама битно ја имаше, нели? Ако толку сакаш, оди нека ти испитаат преку крв, за гинеколог мислам дека е премногу рано за да се види нешто.
Женскиии уште немам добиено 3 ден ми касни 38 ден од последна менс....ми доаѓа и на 33,34,35,али 38????Што мислите вие??Тест?Или да чекам уште??
Тест тест тест тест тест тест тест тест теееееееест И тоа одмаааа Јас не рачунам од последниот ден на добивање колку ми касни, туку од 28ми ден. Минатиот пат ми каснеше 2 дена, сега еве 4, па затоа сум си запнала за црвено црвена линија
Ецапереца мене не ми е баш редовна затоа незнам од кој ден да рачунам....ми доаѓа на 31,32,33...35 али 38??досега не ми се случило..и викаш тест а??
Направи тест ништо не губиш можеш само да се радуваш ако ти се појават две црти. Еве мене денеска ми е 27 ден од последниот циклус. Чекам ако ми касни ќе направам идната недела тест.
убаво црвена е ко правата само има многу мала тенка линија ко пресечена али се гледа дека е полна не барај ти многу,таман ти е вака црта си е црта радуј се душо честитки од мене и бебушко
Незнам, мене ова многу ме секира, бледа ми е цртата многу, а еве денес како четврти ден ми касни. Гради не ме болат ич. Навечер само некако осеќам како малку ептен некои тегобички да имам доле во стомак, ама дури и неприметливо е. Ме јаде нешто од внатре зошто вака со цртичкиве Може е покасно зачнато, а? Офф додека не видам полна јако црвена цртичка нема да се смирам
Ecapereca и Gossip-B..нека ви е со среќа и со лесно да си ја износите бременоста Се уклучив после некое време и оп нови труднички. Многу ми е мило за вас Ecapereca, ако толку си испаничена за бојата на втората линија, купи различен тест, друга марка, па види и таму дали ќе биде така. Како и да е, неможе да се појави втора линија ако нема ништо, па макар и да е многу бледа Ние овој месец со мажулето изгледа ќе прескокнеме со правење бебе. Страв ми е зашто многу апчиња испив месецов заради проклетава осмица.
Тоа и планирав, сабајле ќе направам друг тест од друга марка. Ми е страв од таа некаква си моларна бременост или биохемиска, како ли се вика незнам точно. Дај Боже да не е такво нешто. Мене во правење сценарија на филмови ни Костурица не ми е рамен, затоа морам да ја разрешам дилемава поскоро. Ако и утрешниот се покаже бледа линија, ќе закажам на лекар. А ти за апчињата за забот што си ги пиела, ако не ги пиеш уште можеш слободно за бебе, за 3 дена веќе ти е прочистен организмот и плус времето додека да се оплоди јајце клетката и да се вгнезди, ќе помине уште време додека се поврзе со твојата крв, затоа без гајле и на работа веднаш
Duso ne se opteretuvaj kakva e linijata vazno e sto ja ima pa ako saka neka e i zelena drugata hahha mala sala...ti kazuvav i mojata bese bleda na nekolku testovi pa eve ja tenkata i skoro nevidliva linija ne me ostava na mira zatoa uzivaj zakazi si na lekar cisto da si ja smiris dusickata i samo mi uzivaj....i prestani veke da citas samo se opteretuvas nepotrebno i nie zenskite znaeme od citanje simptomi da si pronajdeme
Девојки сестра ми изгледа имаше имплантанционо крварење, има уште 5 дена до следниот циклус и и траело ден и пол, по неколку капки кафено и црвено и веќе го нема. Сакам да ве прашам дали да земе нешто за задебелување на ендометриумот ( Естрофем) или да остави да поминат тие 5-6 дена по после да земе. Досега имаше 2 спонтани па и е страв да не се случи пак нешто. А сигурна е дека е имплант. крварење. Двете сме кај иста матична но таа е на одмор ( Грција) и приватниот гинеколог исто е некаде заминат за празников. Ве молам тие што се поискусни да пишат. Многу ни е страв.
ecapereca немој да си правиш филмови истиот случај беше и со мене али буквално исто, јас кога го направив првиот тест исто искочи многу бледа црта и се мислев дали халуцинирам или не, после 4 дена пак направив и пак искочи бледо розева, дур отидов на гинеколог се мислев како и ти , али нормално е затоа што е многу рано, за бременост постои сто посто затоа немој да си во мисла. само што е многу рана бременост и нивото на хормонот е многу низок.... поздрав од мене и биди сигурна дека најубавото нешто се случува
јас на 4 тиот ден каснење менструација направив тест и оп црвена не толку бледа... се израдував но си помислив и јас да не халуцинирам.. после попладнето уште еден опп истата цртичка и истиот ден на гинеколог.. пошто беше рано за гледање на ехо ми рече за една недела да одам.. отидов после една недела и си ја видов мојата слатка малечка точка... ако сте бремени на било која мокрача во текот на денот ќе ви излезе позитивно
Направив од друга марка и пак светла линија,појака од вчерашната,ама пак е бледа Ќе пукнам, од грижи неможам да се израдувам како треба. Закажувам на лекар одма. Веќе петти ден како ми касни.
Иди нека ти проверат преку крв ако си до толку несигурна во тестовите , ама Чим сите покажуваат две линии нема што да се мислиш° До сега иам праено само со дигитални тестови , на кои пишува Бремена или Не Бремена
неможе туку така да излезе бледа линија ако не си бремена.. каква фантазија ма бремена си женоо друг живот расте во тебе а ти се чудиш и само тупкаш во место едно срце чука за тебе а друго за твоето бебе .. ма опушти се радувај се.. треба да славиш убави моменти се тие нааајубавии јас уште си ги гледам двата теста шо ги правив.. гледај си ги и ти... чувај си ги и пушти душа да се радува гушкајте се со мажето ти.. ти посакувам лесна и убава бременост.. а за лекар закажи си и можеби ќе си ја видиш точката... ...............