Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    1.750
    Извини јас синоќа сум мислела на после овулација 19ти ден , а пишав од менструација (facepalm)(facepalm)
    Кога ја орворив на нет сликава сватив која глупост ја кажав :sweat:

На Tinka1234 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  2. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Немај гајле. Ако сака да биде нешто ќе биде како и да е;(;( Нареден месец нови сили нова надеж:l::l:

На bokace1 и Grasiela** им се допаѓа ова.
  3. Lilijan7

Lilijan7 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2019
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    476
    Баш пред некој ден и јас прашував за овие таблети. Неколку членки ми одговорија дека ги купуваат или од аптеката во Систина или од аптеката во Ремедика. А ги има и онлајн да се нарачаат како што си напишала. Сум прашувала во Зегин и Еурофарм но до сега таму ги немам најдено овие таблети.

На le.soleil му/ѝ се допаѓа ова.
  4. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Ги има и во Марија Фарм. Тоа е карши универзална до Броз.

На Lilijan7 и le.soleil им се допаѓа ова.
  5. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    5.515
    Не знам дали некој видел фајде од нив, не се ефтини а во упатството пишува да не се мешаат со Q10 што веќе ги пијам. На два ума сум дали да ги почнам.

6. Lilijan7

Lilijan7 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2019
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    476
    Не можам да ти кажам дали има фајде од нив од мое лично искуство, затоа што јас почнав од скоро да ги пијам. Мислам дека треба да се пијат минимум 3-4 месеци за да се осети ефектот од нив. Меѓутоа многу од докториве што се специјалисти за неплодност ги препорачуваат баш овие таблети за пиење. Не знам што да ти кажам, ама штом ти ги препорачал докторот сметам дека треба да почнеш да ги пиеш. И јас ги земав по препорака од докторот.

Последна измена: 19 јуни 2020
    На le.soleil му/ѝ се допаѓа ова.
  7. wannababy

wannababy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2020
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    2.379
    Девојки здраво не знам колку сте ме читале до пред некое време и јас бев во темава... ќе се повторам јас сум со ПЦОС после година и половина останав бремена со помош на Елова и опуштени мисли.. зошто велам опуштени мисли затоа што кога мерев базална температура, одев кај докторката за следење на фоликули, дури примив и стоп инекција мене ми беше умот само на бебе и кога ги читав советите на другите членки кога пишуваа опуштете се опуштете се јас само се подсмевнував на нивните коментари и си викав во мене како бре луѓе да се опуштам кога не бива.. истото знам читајќи ме мене и вие си помислувате :D НО бидејќи останавме дома со вирусов си најдовме занимација, мм купи нова игра за PS4 и по цели денови што се вика ние игравме и водевме љубов притоа не помислувајќи на бебе бидејќи побитно ни беше кој ќе победи на играта :lol: јас по месец и нешто од последната менструација ги видов посакуваните || (беше тоа слабо обоена втора линија но сепак ја имаше) муабетот ми е знам дека чекањето убива, најуспешните месеци се нижат, солзите сами течат кога ќе видите некоја трудница, сето тоа е нормално НО немојте да си дозволите да паѓате психички бидејќи убавите денови за Вас допрва доаѓаат :sun: сите ќе Ве огрее најсилно што може и :rain: ќе заборавите дека воопшто го имало ;) направете си ги оние испитувања кои се најбитни како спермограм, хсг, направете си хормонски статус и потоа опуштете се бидејќи верувајте во тоа е успехот :) а и друго за да не се разочарувате не правете го тестот за бременост пред терминот за менструација почекајте да Ви доцни барем 10тина дена.. се извинувам за долгиот пост и во најбрзо време Ве чекам СИТЕ во труднички :l:

На princess5, & girlinlove &, Broki5 и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    20.345
    Фала ти за споделеното искуство. Позитивниот став е клучот, на сите ни е јасно тоа, уште да собереме сила и да го применуваме во пракса.
    Факт е дека телото си го осеќа секој стрес и негативно му влијае. Откажување нема, плачки после негативен тест ден-два максимум и после со нови сили до целта.

Тебе ти посакувам убава и лесна бременост! :sun: Гали меше и уживај во најубавиот период што е пред тебе! :l:

На piksooki, Tinka1234, marijamarkoska и 3 други им се допаѓа ова.
  9. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.596
    Колку убава вест, фала ти што сподели. Ти посакувам најлесна бременост.:*::l:

За се си во право што имаш напишано само уште да го спроведуваме во пракса:D.И јас сум со ПЦОС елова пијам повеќе од 6 месеци, се надевам ќе бидне до крај на годинава.:wasntme:

Последна измена: 19 јуни 2020
    На Bella_Stella и wannababy им се допаѓа ова.
  10. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    1.099
    Прекрасен пост. Баш денес се најдов во ситуација каде што сфатив дека колку повеќе се нервирам и се опседнувам дали овој месец ќе биде или не, толку повеќе не бидува. Еве сабајле како швајцарски саат си дојде тетката, а имав толку надеж дека нема да дојде. Сега следува најтешкиот дел, да пробам да не се опседнувам толку нареден месец и да си најдам некоја занимација. Па што е мое ќе си дојде.

На Tinka1234, Bella_Stella, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.496
    Допаѓања:
    6.392
    Честитки со лесно бременоста :inlove:

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    20.345
    Здраво девојки, еден update од мене. Само што се враќам од кај матичниот, брисевите се супер, чисти. Утре ќе доаѓам во Скопје па му кажав да ме види на ехо, да видиме до кај е фоликулот, за да знам дали да отидам успат и до Ремедика за стоп инекција.

Фоликулот денес е 23x19мм, пораснал за 1мм од претходниот пат, а ендометриумот е 15мм, секреторен, претходниот пат беше 13мм. Он ми вика јас мислам дека вечер, најкасно утре ќе имаш овулација.

Е сега јас сум малку во дилема што да правам, ама се мислам ако не да оставам овој циклус спонтано, па нека биде како треба да биде, стварно не знам што е најисправно... :?: Ваши сугестии?

На azelea, Broki5, marijamarkoska и 4 други им се допаѓа ова.
  13. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.596
    Браво, предобри вести се ова, сигурно ќе биде следниве 2 до 3 дена најкасно. Незнам за стоп инекцијава немам искуство да пишат девојкиве со искуство. Ама штом толку пораснал би требало и сам да пукне или нема врска? Ама штом доаѓаш навака барем да знаеш да искористиш и за инекцијата. Стискам палции конечно да се чистиме полека од темава.:inlove::inlove::inlove:

На Tinka1234 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    20.345
    Па не знам мила, од тоа што читав може да стигне и до 24мм, ама да не прсне туку сам од себе да си исчезне или да се претвори во циста. Се надевам дека нема да е таков мојот случај. Чекам да кажат искуства и мислења и другиве, па да се решам што да правам.

Многу брзо ќе се исчистиме сите од темава, само верба и трпение. :l:

На S.12.G, Izzy_0504, Tinka1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    511
    Мислам дека сега е моментот кога ти се сите коцки наредени, не ризикувај. Да сум на твое место би ја ставила инекцијата. Се се случува со причина

На LivingGlam, Tinka1234 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    20.345
    Па и јас така мислам, сепак станува збор за хормонска инекција. Да не си направам пак некој хаос во организмот, таман почнав да се средувам. Ама сакав да слушнам ваши мислења сепак.

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.354
    Допаѓања:
    113.115
    Ако ти дал предлог матичниот, зошто да не :inlove:

18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    20.345
    Он минатиот пат ми рече сега да имав една инекција ќе те боцнев, а сега ништо не искоментира за инекцијата. Само рече јас мислам дека вечер, најкасно утре ќе имаш овулација. :?:

На Tinka1234 и fana им се допаѓа ова.
  19. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Само ќе ти посакам среќа и 2 црти.
    Сепак мислам да ја ставиш инекцијата.
    Сите да се чистиме од темава:l:

На Bella_Stella и CareTee им се допаѓа ова.
  20. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.561
    Ако можеш да се боцнеш боцни се,најсигурно ти е,мене ми растеле и до 26мм фоликулите,а нема потреба до толку,или ако не се боцнеш после 3 дена оди пак на ехо за да се осигураш дали пукнал.

На LivingGlam, Bella_Stella и CareTee им се допаѓа ова.