Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    20.342
    @Tinka1234 @Stressed Out фала ви на советите. Мислам дека ќе оставам овој циклус спонтано да одат работите, па како ќе биде така. Сепак само што ми се враќа во нормала организмот, последната половина година бев со нередовен (читај без) циклус. Така да не знам, може сега и спонтано ќе имам овулација.
    Ако недај Боже немам, ќе размислувам што да се прави следен месец. Ќе разговарам и со сопругот после, па ќе решиме што да правиме...

На marijamarkoska, Grasiela**, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.561
    Како ќе решите така,ништо не е погрешно,инаку не се грижи инекцијата за прскање на фоликулите не би ти го нарушила циклусот.

На Tinka1234 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    20.342
    Баш сум во дилема, до утре ќе се мислам најверојатно. :whew: Инаку знаеш ли дали треба да се јавувам претходно во Ремедика и да закажувам, како оди процедурата?

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    669
    Ајде и тука.. Здраво жени.:) пиев кломифен 2×1 од 3ти ден 5 дена. Денес ми е 7ми ден од циклус. Бев на лекар сабајлево да видиме на ехо како реагирам на терапијата. Имаше еден фоликул 10мм. Док. Вика месецов не се надева дека нешто ќе биде. |(|( Денес ми е 7ми ден од циклус. На 12ти ден пак сум на мерење. Има ли некој искуство има ли надеж дека ќе порасне? :sweat:

5. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.278
    Не разбирам зошто да не порасне?? Ти објасни нешто?

6. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.596
    Не ја знам процедурата но мислам некаде на форумов прочитав требало да се има рецепт од гинеколог само така ја давале. Нека потврди некоја членка да не ти искочи за џабе идењето, ако веќе се одлучиш да ја земеш барем имај си рецепта.:)

На LadyC и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  7. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    669
    Ништо конкретно. Као не гледа шанса овој месец дека само едно јајце има. Јас мислам дека е рано .. сепак е 7ми ден
    :sweat: на 12ти ден сум пак на мерење

8. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    20.342
    Секако ќе доаѓам за друго јас, па мислев успат и тоа да го направам, ако се решам воопшто. Ќе видам може ќе се јавам утре да прашам во Ремедика.

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    ти пишав и пред некој ден, можеш да се јавиш да најавиш за боцкање ама мораш да имаш рецепта и извештај од матичен гинеколог за прегнил инекција .... јас така си 23мм фоликул на десен и 22мм на лев јајним после кломифен ми вика мораш денес да се боцнеш и у паника јас е јавувам во ремедика ми вика сестрата дојди ќе те боцнеме , идам во клиникава и сестрава вика а рецепта или извештај , викам ааауууу па незнаев и ми вика од кај да знам дека ти е препорака од доктор и која доза да те боцнам , па ај на моб со мојава матична па едвај се сложи да збори па се убедија да ме боцнат.... така да 800 ден е хоримион инекција бугарска ,за 24 до 36 часа пука фоликул ама земи си рецпта тоа ти е од мене препорака:)

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Девојки.
    Утре треба да одам на преглед со полна бешика. Знае некоја зошто?

11. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    20.342
    Епа имам извештај од матичниот кај што пишува димензии на фоликул и ендометриум. Ќе го земам него, па ќе прашам утре дали може со него да ме боцнат. Ти што мислиш подобро е да се боцнам или да оставам? :whew:

12. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    3.940
    Абдоминално кога гледаат, препорачуваат да биде полна бешиката.
    Наспроти тоа, за вагинално ехо пречи полна бешика.

На Tinka1234 и Bebce1 им се допаѓа ова.
  13. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Ти благодарам :hug::l:

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.561
    Кажи му на докторот дека едно е доволно,факт е дека не си изреагирала на Кломифенот ама тоа не значи дека нема шанса за успех сега,ќе си расте фоликулчето.
    @Bella_Stella ти пишале еве другите,јас нз како е во Ремедика,јас си купував Прегнил сама додека имаше уште и ме боцкаше мојата докторка или таа имаше на лагер па си ја плаќав само,се беше полесно тогаш,250 ден беше Прегнилот и лесно достапен,сега замениве бааги поскапички се.

15. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    20.342
    Цената за среќа не ми е проблем, но некако сама со себе не сум на чисто дали да се боцнам или не. Почна пред малку да ме боцка левиот јајник кај што е фоликулот, не знам може и ќе имам спонтано овулација пошто спонтано си порасна фоликулот без стимулирање. Како треба да биде нека биде...не знам стварно..

На BabyD0ll, Stressed Out и marijamarkoska им се допаѓа ова.
  16. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.563
    Нека те види докторот ако не прснал фоликулоѕ најдобро е да се боцнеш и до 36часа ќе прсне сигг и што е најважно ќе водите љубов и бебето ќе дојде ;) со убави вести да поминеш и сепак одлучи со докторот што мисли да направиш

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    20.342
    Нема како да ме прегледа денеска, не работат на сабота. Решив да не се боцкам овој месец, ќе оставам да биде како што треба да биде. Ние ќе си направиме што е до нас и ќе го видиме резултатот за две недели. Фала сепак. :sun:

На Grasiela**, BabyD0ll, princess5 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    И мене така ме боцкаше за време на овулација секој месец, баш левиот јајник. Ајде со среќа пробај овај месец без боцкање, ама и да се боцнеше во ваква прилика која долго ја чекаш не ќе беше страшно. Зошто не се договори со докторот?

19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    20.342
    Не знам и јас зошто не се договорив. :wasntme: Он ми рече дека мислел дека ќе прсне фоликулот синоќе или денес најкасно и кога спомнав јас дека размислувам за стоп инекција што ми ја спомна минатиот пат, ништо не искоментира, само рече јас мислам дека спонтано ќе прсне. Ме испита кога сум добила последно, колку ми траел претходен циклус итн.

Апликацииве што ги водам со внесени податоци од година дена уназад, прогнозираат денес или утре дека ќе имам овулација. Не се водам претерано по нив, ама се поклопува некако.. Ќе направам после тест за овулација и ќе видам што ќе покаже и тој.

На princess5, Grasiela**, Tinka1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    Девојки си имав циклус 5дена нормален, ми заврши, денеска 10ти ден ноќеска имав кафено на секојдневната, а сега и црвено. Многу се уплашив ;( Може ли нешто да останало да ми направи проблем, првиот ден имав болки од менс. ама и ми заврши и градите сплавнаа и се. И сега еве пак. Ке закажам од понеделник на лекар сигурно ама до тогаш...:(

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.