Форумџика на годината

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. naturallmess

naturallmess Популарен член

миличка јас пред оваа бременост значи фебруари циклусот и март циклусот имав две биохемиски , едната беше со 7 дена задоцнување , а другата беше со 15 дена задоцнување и неколку позитивни тестови па обилно крварење исто по 10 дена .... само после втората бев на ехо си беше исчистена од циклусот и од крварењето и ми рече ова е добар знак барем конечно фативме убави овулации после 19 месеци пробување од кои 7 месеци со стимулации и боцкање и кломифен ..... веќе во април си се фати убава бременост и без болки и без компликации .... оди си секако на преглед ама барем ова е добра вест дека сте погодиле циклус со овулација дека јајниците работат, дека проодни се јајцеводите и дека спермата е добра :rofl:, не се обесхрабрувај те паметам од пред година и повеќе кога го имав спонтаниот ти беше ена ако не и единствена членка што ме утеши со убав збор ( хаос бев тој период ама тебе сум те запаметила ) и ти благодарам и сега ти пуштам многу среќичка следниов циклус да се фати едно јуначе и јако да се држи :l::l::l: бидете си активни исто после биохемиска ако ехото е чисто може да се фрлите одма на работа и многу многу опушти се ти треба позитива на психолошки план :inlove::inlove:

2. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Фала ти од срце за споделеново. Ако се чисти уште ако, ама мене ми е страв да не била вонматерична ете до таму ми отиде паметот ;( се тешам што немам болки. Како ке дочекам да дојде понеделник за да ми каже дека сум чиста :( А за останатото дај Боже да си во право мила:hug:

curlyhair and naturallmess like this.
  3. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Јас после биохемиска исто добив нормално,па после на 15ти ден пак кафеаво па со црвено по малку,јас имав циста,ќе се види на ехо се,без грижи.

princess5 and Grasiela** like this.
  4. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Ако можеш јави се на некој гинеколог ако имаш број да знаеш што да шравиш до тогаш. Многу ти течи или по некоја капка?

5. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Ова изгледа не е на арно :( и ѕвонам на матичната неможам да ја добијам. И пишав нема видено, а јас направив тест и двете линии се жар :( немам никакви симптоми на бременост. Незнам кој пат да го фатам, дали да одам во Скопје на преглед, тука кај нас со коронава без болки поима немам дали ке ме примат. Не се баш точки кафено е ама има така ни многу ни малку

curlyhair, Izzy_0504 and Tinka1234 like this.
  6. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Кога го направи тестот?

7. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Сега пред 1саат

Tinka1234 likes this.
  8. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Ако неможеш да ја добиеш матичната оди на гинекологија мислам дека ќе те примат. Не се грижи се ќе биде како што треба и за брзо ти посакувам успешна бременост до крај. Те гушкам :l::hug::hug:

Grasiela** likes this.
  9. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Јас денес бев на преглед. Ендометриумот ми е 9mm, најбитно немам цисти. Чекам од пап тестот резултати па да направиме уште еднаш брисеви да видиме бактеријата дали е излечена па здравије нареден месец со нови сили за обиди но тогаш ќе одам да ми мери фоликули а не со тестовите.

curlyhair, Grasiela** and CareTee like this.
  10. fana

fana Форумски идол

Девојче, веднаш на лекар!:hug:

Grasiela** likes this.
  11. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Дојдов на лекар во болница, матичната не ми крена.Ми земаа крв да видат колку е бетата, чекам резултати, за 20тина мин треба да ги земам и назад кај докторот. Болки немам, а менструација имам, а еве го тестот ;(

Attached Files:

12. fana

fana Форумски идол

Бременост. Тоа пишува на тестот. Пиши те молам (ако сакаш, нормално) што ќе ти кажат, те мислам.

Grasiela** and Cherry blossom89 like this.
  13. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Ти си девојче трудничко :inlove: сигурно ќе ти дадат прогестерон сега за крварењето.

Grasiela** and fana like this.
  14. fana

fana Форумски идол

Нели:l:

Stressed Out likes this.
  15. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Девојченце мило бремена си! Смири се и се ќе биде добро! Што ти кажаа на доктор? Моја другарка исто имаше крварење во почетокот на бременоста па се среди со инекции за поддршка и еве го бебуш расте веќе. Пиши ни кога ќе можеш да не те мислиме. Стискам палци се да е како што треба! :inlove: (fingers)

16. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Бремена си мила:inlove::inlove:како што кажаа ќе ти дадат инекција прогестерон за поддршка на бременост. Стискам палци да е се како што треба. Пиши ни да не те мислиме.

Grasiela** and fana like this.
  17. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Мене бетата ми е 128.1 , и докорот ме виде на ехо ми вика немаш знаци на бременост а ни на вонматерична, ендометриумот е тенок, и јас цела си излегов со прашалници, он си замина, на сестрата и викам како може да имам позитивен тест и волку да имам и ништо да не ми каже, и она крева раменици, и сега нека ми запре па ке одам на контрола кај матичната, значи малер не виден сум

curlyhair, CareTee and BabyD0ll like this.
  18. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Премногу ви благодарам на несебичната и многу голема поодршка :hug:

Tinka1234 likes this.
  19. fana

fana Форумски идол

Јас секако не знам повеќе од лекар, но мој најдобронамерен совет кој не мораш да го послушаш.
    Земи утрогестан од 200мг и напиј се сега. А исто и утре. Понеделник испитај бета пак, па кај матичната со резултатот.
    :hug:

20. princess5

princess5 Форумски идол

Па рано е да види знаци со таа бета а за трудна Трудна сии .... земи си утрогестан ако тој ништо не ти даде... (од таков дооктор уште одамна јас направив грешка голема што не земав прогестеринска подршка потоа беше касно) Земи си и пак барај ја матичната за секој случај иии Честиткиии