миличка јас пред оваа бременост значи фебруари циклусот и март циклусот имав две биохемиски , едната беше со 7 дена задоцнување , а другата беше со 15 дена задоцнување и неколку позитивни тестови па обилно крварење исто по 10 дена .... само после втората бев на ехо си беше исчистена од циклусот и од крварењето и ми рече ова е добар знак барем конечно фативме убави овулации после 19 месеци пробување од кои 7 месеци со стимулации и боцкање и кломифен ..... веќе во април си се фати убава бременост и без болки и без компликации .... оди си секако на преглед ама барем ова е добра вест дека сте погодиле циклус со овулација дека јајниците работат, дека проодни се јајцеводите и дека спермата е добра , не се обесхрабрувај те паметам од пред година и повеќе кога го имав спонтаниот ти беше ена ако не и единствена членка што ме утеши со убав збор ( хаос бев тој период ама тебе сум те запаметила ) и ти благодарам и сега ти пуштам многу среќичка следниов циклус да се фати едно јуначе и јако да се држи бидете си активни исто после биохемиска ако ехото е чисто може да се фрлите одма на работа и многу многу опушти се ти треба позитива на психолошки план
Фала ти од срце за споделеново. Ако се чисти уште ако, ама мене ми е страв да не била вонматерична ете до таму ми отиде паметот се тешам што немам болки. Како ке дочекам да дојде понеделник за да ми каже дека сум чиста А за останатото дај Боже да си во право мила
Јас после биохемиска исто добив нормално,па после на 15ти ден пак кафеаво па со црвено по малку,јас имав циста,ќе се види на ехо се,без грижи.
Ако можеш јави се на некој гинеколог ако имаш број да знаеш што да шравиш до тогаш. Многу ти течи или по некоја капка?
Ова изгледа не е на арно и ѕвонам на матичната неможам да ја добијам. И пишав нема видено, а јас направив тест и двете линии се жар немам никакви симптоми на бременост. Незнам кој пат да го фатам, дали да одам во Скопје на преглед, тука кај нас со коронава без болки поима немам дали ке ме примат. Не се баш точки кафено е ама има така ни многу ни малку
Ако неможеш да ја добиеш матичната оди на гинекологија мислам дека ќе те примат. Не се грижи се ќе биде како што треба и за брзо ти посакувам успешна бременост до крај. Те гушкам
Јас денес бев на преглед. Ендометриумот ми е 9mm, најбитно немам цисти. Чекам од пап тестот резултати па да направиме уште еднаш брисеви да видиме бактеријата дали е излечена па здравије нареден месец со нови сили за обиди но тогаш ќе одам да ми мери фоликули а не со тестовите.
Дојдов на лекар во болница, матичната не ми крена.Ми земаа крв да видат колку е бетата, чекам резултати, за 20тина мин треба да ги земам и назад кај докторот. Болки немам, а менструација имам, а еве го тестот
Девојченце мило бремена си! Смири се и се ќе биде добро! Што ти кажаа на доктор? Моја другарка исто имаше крварење во почетокот на бременоста па се среди со инекции за поддршка и еве го бебуш расте веќе. Пиши ни кога ќе можеш да не те мислиме. Стискам палци се да е како што треба!
Бремена си милакако што кажаа ќе ти дадат инекција прогестерон за поддршка на бременост. Стискам палци да е се како што треба. Пиши ни да не те мислиме.
Мене бетата ми е 128.1 , и докорот ме виде на ехо ми вика немаш знаци на бременост а ни на вонматерична, ендометриумот е тенок, и јас цела си излегов со прашалници, он си замина, на сестрата и викам како може да имам позитивен тест и волку да имам и ништо да не ми каже, и она крева раменици, и сега нека ми запре па ке одам на контрола кај матичната, значи малер не виден сум
Јас секако не знам повеќе од лекар, но мој најдобронамерен совет кој не мораш да го послушаш. Земи утрогестан од 200мг и напиј се сега. А исто и утре. Понеделник испитај бета пак, па кај матичната со резултатот.
Па рано е да види знаци со таа бета а за трудна Трудна сии .... земи си утрогестан ако тој ништо не ти даде... (од таков дооктор уште одамна јас направив грешка голема што не земав прогестеринска подршка потоа беше касно) Земи си и пак барај ја матичната за секој случај иии Честиткиии