Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    миличка јас пред оваа бременост значи фебруари циклусот и март циклусот имав две биохемиски , едната беше со 7 дена задоцнување , а другата беше со 15 дена задоцнување и неколку позитивни тестови па обилно крварење исто по 10 дена .... само после втората бев на ехо си беше исчистена од циклусот и од крварењето и ми рече ова е добар знак барем конечно фативме убави овулации после 19 месеци пробување од кои 7 месеци со стимулации и боцкање и кломифен ..... веќе во април си се фати убава бременост и без болки и без компликации .... оди си секако на преглед ама барем ова е добра вест дека сте погодиле циклус со овулација дека јајниците работат, дека проодни се јајцеводите и дека спермата е добра :rofl:, не се обесхрабрувај те паметам од пред година и повеќе кога го имав спонтаниот ти беше ена ако не и единствена членка што ме утеши со убав збор ( хаос бев тој период ама тебе сум те запаметила ) и ти благодарам и сега ти пуштам многу среќичка следниов циклус да се фати едно јуначе и јако да се држи :l::l::l: бидете си активни исто после биохемиска ако ехото е чисто може да се фрлите одма на работа и многу многу опушти се ти треба позитива на психолошки план :inlove::inlove:

На curlyhair, Nade-sunrise, Broki5 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    Фала ти од срце за споделеново. Ако се чисти уште ако, ама мене ми е страв да не била вонматерична ете до таму ми отиде паметот ;( се тешам што немам болки. Како ке дочекам да дојде понеделник за да ми каже дека сум чиста :( А за останатото дај Боже да си во право мила:hug:

На curlyhair и naturallmess им се допаѓа ова.
  3. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.561
    Јас после биохемиска исто добив нормално,па после на 15ти ден пак кафеаво па со црвено по малку,јас имав циста,ќе се види на ехо се,без грижи.

На princess5 и Grasiela** им се допаѓа ова.
  4. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Ако можеш јави се на некој гинеколог ако имаш број да знаеш што да шравиш до тогаш. Многу ти течи или по некоја капка?

5. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    Ова изгледа не е на арно :( и ѕвонам на матичната неможам да ја добијам. И пишав нема видено, а јас направив тест и двете линии се жар :( немам никакви симптоми на бременост. Незнам кој пат да го фатам, дали да одам во Скопје на преглед, тука кај нас со коронава без болки поима немам дали ке ме примат. Не се баш точки кафено е ама има така ни многу ни малку

На curlyhair, Izzy_0504 и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  6. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Кога го направи тестот?

7. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    Сега пред 1саат

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Ако неможеш да ја добиеш матичната оди на гинекологија мислам дека ќе те примат. Не се грижи се ќе биде како што треба и за брзо ти посакувам успешна бременост до крај. Те гушкам :l::hug::hug:

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Јас денес бев на преглед. Ендометриумот ми е 9mm, најбитно немам цисти. Чекам од пап тестот резултати па да направиме уште еднаш брисеви да видиме бактеријата дали е излечена па здравије нареден месец со нови сили за обиди но тогаш ќе одам да ми мери фоликули а не со тестовите.

На curlyhair, Grasiela** и CareTee им се допаѓа ова.
  10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    113.109
    Девојче, веднаш на лекар!:hug:

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    Дојдов на лекар во болница, матичната не ми крена.Ми земаа крв да видат колку е бетата, чекам резултати, за 20тина мин треба да ги земам и назад кај докторот. Болки немам, а менструација имам, а еве го тестот ;(

Прикачени фајлови:

На curlyhair, Izzy_0504, Cherry blossom89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    113.109
    Бременост. Тоа пишува на тестот. Пиши те молам (ако сакаш, нормално) што ќе ти кажат, те мислам.

На Grasiela** и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  13. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.561
    Ти си девојче трудничко :inlove: сигурно ќе ти дадат прогестерон сега за крварењето.

На Grasiela** и fana им се допаѓа ова.
  14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    113.109
    Нели:l:

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    20.342
    Девојченце мило бремена си! Смири се и се ќе биде добро! Што ти кажаа на доктор? Моја другарка исто имаше крварење во почетокот на бременоста па се среди со инекции за поддршка и еве го бебуш расте веќе. Пиши ни кога ќе можеш да не те мислиме. Стискам палци се да е како што треба! :inlove: (fingers)

На curlyhair, marijamarkoska, CareTee и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Бремена си мила:inlove::inlove:како што кажаа ќе ти дадат инекција прогестерон за поддршка на бременост. Стискам палци да е се како што треба. Пиши ни да не те мислиме.

На Grasiela** и fana им се допаѓа ова.
  17. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    Мене бетата ми е 128.1 , и докорот ме виде на ехо ми вика немаш знаци на бременост а ни на вонматерична, ендометриумот е тенок, и јас цела си излегов со прашалници, он си замина, на сестрата и викам како може да имам позитивен тест и волку да имам и ништо да не ми каже, и она крева раменици, и сега нека ми запре па ке одам на контрола кај матичната, значи малер не виден сум

На curlyhair, CareTee и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  18. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694

Премногу ви благодарам на несебичната и многу голема поодршка :hug:

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    113.109
    Јас секако не знам повеќе од лекар, но мој најдобронамерен совет кој не мораш да го послушаш.
    Земи утрогестан од 200мг и напиј се сега. А исто и утре. Понеделник испитај бета пак, па кај матичната со резултатот.
    :hug:

На curlyhair, Stressed Out, Grasiela** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.563
    Па рано е да види знаци со таа бета а за трудна Трудна сии .... земи си утрогестан ако тој ништо не ти даде... (од таков дооктор уште одамна јас направив грешка голема што не земав прогестеринска подршка потоа беше касно) Земи си и пак барај ја матичната за секој случај иии Честиткиии

На curlyhair, Izzy_0504, Stressed Out и 2 други им се допаѓа ова.