Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    Леле немам памет, имам утрогестан, јас сум НАЈВЕЌЕ уплашена од вонматерична, и затоа ми е страв да пијам да не задржувам нешто што не е за задржување, што ке правам и ноќва ако почне да ме боли ;( и јас знам со 128hcg не се гледа ништо, а добар е докторов. Нз нз нз кај терам

2. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    86
    Zdravo aj ve molam za pomos pa makar i samo da se smiruvam psihicki... imam 29 godini i od koronava mi se poremeti i svadbata pa ostana za vgodina.. cel zivot sum umala ne redovni menstruacii pocnav da pdam po ginekolozi znam deka smesno no duri pred 2 godini pocnav da odam i gi ekologot sekoj pat ko ke odam me ubivat psihicki mi vikat auuu kaj tebe teskoo mnogu da zabremenis mozda i nikogas o zimi se ke polidam ne mozam ni da spijam navecer...imam mnogu tenok edometrium i pred edna godina pocnav da pijam pikositol i metformin oti imam i visok DHA... pocna da mi se sredit maalku menstruacijata dobivav na sekoj 5 nedeli ama paak mnogu malku imav... gi prejinav pred 3 meseci i pak ista prikazna ne dobiv 2 meseci pa doktorot ni dade da pijam ognametril 10 dena i edvaaj da dobijam posle 7 dena od koga gi zavrsiv ama imam mnogu malku krv na vloska nisto ne se gledat samo ko ke se brisam..: ne znam sto da praaam kaj da odam poluduvam ve molam mnogu za pomos ili iskustvo

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.563
    Пробај да останеш смирена напиј се б6 еден и лежи одмарај... и пробај ако ка добиеш матичната ама со 1утрогестан нема да ти наштети ...незнам зошто не те боцнале со прогестерон за секој случај до понеделник ...и без црни мисли

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.561
    Ајде доста со црни мисли те молам,каква вонматерична,стави утрогестан обавезно,понеделник пак бета.

На fana и Grasiela** им се допаѓа ова.
  5. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    Еве ја сликата од ехото иначе, гледам премала точка ама ендометриум пишува таму

Прикачени фајлови:

6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    20.342
    5та недела си според вредноста на бета. Докторов појма нема очигледно. Смири се сега, напиј се утрогестан како што те посоветуваа погоре. Во понеделник пак испитај бета, ако е порасната тоа е тоа. (fingers)

На princess5, Grasiela** и fana им се допаѓа ова.
  7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    113.105
    Нека ме поправи некој ако грешам, ама со вонматерична бременост како што одминува бременоста, болките се страшно неподносливи и не поминуваат:|
    @Grasiela**

На Stressed Out и Grasiela** им се допаѓа ова.
  8. wannababy

wannababy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2020
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    2.379
    @Grasiela** не постои лажно позитивен тест а и бетата ти е добра што значи бремена си :hug: веќе и другите членки ти пишале, земи си на своја рака утрогестан, опушти се и гали меше :inlove: рано ти е за да се види нешто на ехо ова ти го кажувам од искуство јас бев исто како тебе околу 5та недела и не можеше да види докторката ништо бидејќи беше рано, но после две недели веќе и срцето го слушнавме затоа и се препорачува првиот преглед да биде околу 6та недела бидејќи тогаш може добро да се види на ехо.. ти посакувам лесна бременост :l:

На curlyhair, Grasiela**, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.596
    @Grasiela** Само смирено, добри совети ти напишаа девојкиве, стискаме сите палци да биде се во ред. Те чекаме со убави вести и уште повисока бета во понеделник.:hug:

На curlyhair, Bella_Stella, Grasiela** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    Се напив девојки. Незнам како да ви се заблагодарам за сето оддвоено време за мене:hug::hug:Бескрајно фала, јас си лежам ова си тече, утрогестан се напив, Господ напомош нека ми е

Еве и ова да го пишам, незнам дали од напнатост, нервоза или некој процес имам тт 37.2

На curlyhair, marijamarkoska, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  11. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.563
    Смири се... си можела и вагинално ...а и да го испиеш сеедно ако не прекинува крварењто по неколку часа стави вагинално и лежи и опушти се тоа е најдобро засега па ќе видиш како ќе е

На curlyhair, Stressed Out, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    73
    Пробај да се опуштиш, но мој совет ти е ако имаш болки и крварење сепак да си посетш повторно гонеколог и да не чекаш, незнам колку е добар др што те гледал но сепак отиди кај друг ако имаш можност, и кај вонматерична бременост обично бета расте високо за брзо време.

13. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    Обавезно ке одам повторно на гинеколог, само нека помине викендов

14. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Најважно е сега да бидеш смирена колку што можеш повеќе. Стискам палци и се молам да биде се како што треба:hug::l:

15. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Најпрво смени го гинекологот за некој/а што навистина ќе ти помогне а не одмогне. Направи хормомски испитувања. За се постои терапија што може да се регулира се што не е во ред. Но мораш да си го смениш гинекологот најпрво бидејќи тој неможе да ти вика така наместо да ти каже ќе средиме се со терапија не се сеќирај. Ова е совет од мене инаку немам такво искуство со нередовен циклус. Ако знае некоја нека објасни.

16. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    217
    Смени го гинекологот,од лично искуство би ти го препорачала др.Владимир Трајковски од њу борн,пред се е човек со кој можеш да направиш муабет за било кој проблем,отиди со сите испитувања што ги имаш и тој ке ти каже што треба понатака

17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    20.342
    Девојки здраво. Јас сум цела во прашалници. Сабајле кога се разбудив имав точка крв, на долната облека помешана со остатокот од ејакулатот + розево на бришење, а имам и слаби менструални болки.

Исто вакво крварење ми се случи и на 23ти ден од минатиот циклус, а на 37ми ден добив, ама тогаш немав никакви болки (и денес ми е 23ти ден). Зарем е можно ова да е менструација, не нешто друго и зошто ми се случува? Уште синоќа имав слаби болки во левиот јајник, можно ли е да е од овулација крварењето?

Во петокот кога ме виде докторот ми рече ако добиеш ќе добиеш за околу 15 дена од сега. Не знам што да мислам веќе! :sweat:

Последна измена: 21 јуни 2020
    На Tinka1234 и Milkiway им се допаѓа ова.
  18. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Сте имале ли редовно изминативе денови за да биде имплантациско? Јас такво немав но знам дека 15тина дена пред циклус може да се јави. Следи ситуација како ќе биде во текот на денот ако е тоа би требало малку точки и да го снема. Кај мене беа баш тие слаби болки во лев јајник кога дпзнав дека сум бремена.

19. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    1.099
    Јас мислам дека ти е ovulation spotting, мене ми беше исто кога прашав дали е можно да е имплантација. Не се секирај, следи ситуација денес :hug:

На CareTee, teddy85 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  20. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Исто и јас мислам дека е овулација.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.