Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    5.513
    Да, им пишав директно на производителот и ми вратија одговор другите антиоксиданси го поништуваат дејството на Имприлот. И тој што ми одговори се претстави како ивенторот на формулата ми рече да не земам ubiquionol. И дополнително ми рече дека Омега 3 било глупост и дека немале никаков ефект во облик на суплементи. Витамин Д е во ред да се зема во комбинација доколку постои недостаток.

I am the scientific responsible for the company, inventor of the formula and author of most of the papers published on the topic and will be happy to assist you. In line of principle the effects of Impryl are always better reliable if you avoid other supplements because they might interfere with the metabolic balance that we are aiming to create with the treatment. Some substances are perfectly compatible, if needed. E.g. if you have a vitamin D deficiency it is better that you address it with a dedicated supplement, the same for any deficiency you may suffer. On the other side you are strongly encouraged to not associate any antioxidant substance: this would create interferences and may cause excessive antioxidant activity (reductive stress) because the activation of antioxidant defences with Impryl is already really huge (we check this on the metabolites by mass spectrometry). For the same reasons, never increase the dose of Impryl, if it doesn't work with 1 tab per day change the treatment but do not increase it.
    Said this, please withdraw ubiquinone: its physiologic synthesis is already sustained by Impryl whereas further administration may cause stress.
    Omega 3 do not have any direct interference with Impryl. However, as an expert of metabolism, I advise you to withdraw it. It is an entirely fake story, omega 3 are actually a main source of lipid peroxidation and oxidative stress. Physiologic amounts from a healthy feeding are ok, but isolated supplements do not work and may cause problems, all the new studies are saying this.

На Mihaela123456, LivingGlam, Nade-sunrise и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    20.342
    Па генерално земено, повеќето доктори кај нас имаат комплекс на виша вредност и мислат дека ако си дојден да бараш помош од нив имаат право да ти се понашаат како што сакаат, секоја чест на ретките исклучоци.

На Алек***, tina2018 и LucyLu им се допаѓа ова.
  3. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    5.513
    Ма јас немам проблем со его, докторите се познати по тоа, нека се понаша како сака ама нека ми го реши проблемот. Одбивањето да те прегледа затоа што ставил капки е дрско, безобразно и заслужува да го пријавиш (ако имавме инстутции како што треба). Да не зборам колку е нечовечки спрема пациент со реален проблем и загриженост. Те читав дека претходно имаше дури понезаинтерсиран матичен ама и овој не е со сите очигледно. Те охрабрувам да бараш специјалист кој вистински ќе се заинтересира за твојот проблем и ќе ти го реши.

На fana и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    20.342
    Да, апсолутно си во право. Неговото однесување денес беше се само не професионално, крајно дрско и без грам лекарска етика. Наместо да излезам од кај него со одговори, јас излегов со повеќе прашања и се осетив како идиот. Инаку паралелно си ја следам состојбата со хормоните со ендокринолог, не се потпирам само на него. Ама сепак ради состојбата што ја имам ми требаат почести прегледи од гинеколог, а најисплатливо е кај матичен, иако и они наплаќаат ехо а не смеат. Заслужува пријава и те како, ама кај кои институции кога тука кадија те тужи кадија те суди, се е отидено во неповрат.

Ќе видам каков ќе биде резултатот од хормоните утре и како ќе се испонаша. Секако на почеток на следен месец сум на контрола за тироидната и репродуктивните хормони кај ендокринологот. Нејзина сугестија беше да најдам добар гинеколог кај што е она, во Ремедика, и паралелно да ми работат на состојбата.

На thelittle17, fana, Stressed Out и 3 други им се допаѓа ова.
  5. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.829
    Ти благодарам за деталниот одговор, многу ми се свиѓа кога вака луѓе истражуваат и се информираат за одредени суплементи пред да почнат да ги пијат и никако не ги земаат на своја рака само затоа што некој им кажал или некаде прочитале. Да, мене истото ми го рече и докторот што ми ја препиша терапијата, очигледно добро го познава лекот - метаболизмот ми е нарушен и со таа терапија и здрава исхрана за 3-4 месеци треба да постигне урамнотеженост на организмот и здрави јајце клетки. Инаку Имприлот ми е препишан во комбинација со магнезиум, витамин К и витамин Д бидејќи имам изразена инсуфициенција на витамин Д.

На Stressed Out, fana, Nade-sunrise и 2 други им се допаѓа ова.
  6. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    5.513
    Другарка моја беше Д-р Елена Петрова додека беше бремена и е презадоволна од неа како човек. Не знам дали е стручна за твојата проблематика ама можеш да појдеш на еден преглед да видиш како ќе се кликнете.

На fana и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    20.342
    Ќе се распрашам баш. Фала ти. :l:

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Јас матичниот го баталив скроз, кај него само за упати и рецепти си одев.
    За тироиднава се посомнева кожен лекар, замисли матичниот ништо, кожен лекар ме упати да направам крвни слики и триста чуда оп ете испадна имам хипотиродизам и секогаш сум се консултирала подлабоко со специјалистите, интернисти, кожни, гинеколози, а со матичниот мал разговор и тоа е тоа. Такви се се сите општи лекари, ако имаш среќа ќе ти се погоди подобар.

На Bella_Stella и Bebce1 им се допаѓа ова.
  9. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Како откри? Што тестови направи? Дали хормоните ти покажаа нешто, или треба дополнотелни испитувања за да се дознае?

10. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    20.342
    Еден од симптомите на проблем со тироидната е сувата кожа. И јас го имав тој симптом пред да ми дијагностицираат хипо/хаши, кожата на лактите почна да ми се суши и да ме чеша. Мислев дека е некоја кожна болест, псоријаза или егзем, пошто имам генетски предиспозиции, ама се испостави дека не е, туку дека е од тироидната.

Хормони + ехо на тироидна се потребни за да се провери работата на истата.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Прашав зошто, се што ќе прочитам на темава мислам дека може да ми се случува и на мене, значи како некој болесник сум, сите можни тестови ги направив после спонтаниот, од јануари навака, се излезе дека е во ред, и не дека нешто долго се обидуваме за бебе, можеби 2 месеци, ама си имам ставено на психа очигледно, и затоа се разочарувам од "месец за месец". На хормоните ништо не се покажа, ни високо, ни ниско, и не знам што да мислам веќе, нервоза ме фаќа, секој ден се повеќе и повеќе.

12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    20.342
    Не си единствена, верувај. Само читам и препрочитувам разни статии, форуми и што ли уште не. Сите што си ја имаме макава сме исти. Чим имаш направено анализа на репродуктивни хормони и се во ред нема зошто да се грижиш за тироидната. Нејзините хормони исто така спаѓаат во репродуктивните и сигурно ти се проверени.

Многу се чести спонтаните за жал, важно е дека си испитала сѐ и дека сѐ е во ред. Не знам во која недела ти бил спонтаниот, ама имам пишувано тука за моја другарка. Имаше спонтан во 5та недела, па на следен циклус пак забремени, ама многу си е опуштена по природа. Го прифатија спонтаниот како нешто што ете морало да им се случи, природна селекција во нивниот случај, пошто и они немаа друг проблем. И ете го сега бебуш расте, скоро два месеци има.

Знам дека не е лесно, не сум баш најкомпетентна да викам не се секирај, опушти се. Ама реално, чим веќе еднаш си забременила, организмот е буден и само чека нов погоден момент. Ќе биде, мора да биде! (fingers)

На Grasiela**, thelittle17, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Ana245

Ana245 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    316
    На Grasiela**, Bella_Stella и thelittle17 им се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    20.342
    Девојки еве ми го резултатот од хормоните. Пролактинот ми е покачен не знам зошто, последниот пат јан-фев ми беше 8.78. Може влијаело тоа што сум под стрес деновиве, што мислите? ТСХ пред 20тина дена беше 3.43 и докторката ми ја покачи малку терапијата за да стигнеме до 2 - 2.5. Тогаш правев во друга лабораторија проверка, може треба да направам пак таму утре, пошто во четврток сум на контрола кај ендокринологот. Другите хормони мене ми изгледаат ок, вие што мислите?

Прикачени фајлови:

На thelittle17, IRBBB, Grasiela** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Мила влијае стресот на пролактинот и тоа многу :) Провери го пак кога ќе бидеш посмирена, за да не ти е на мисла

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    20.342
    И јас мислам дека е до тоа мила, до сега најмногу ми бил 16, лани тоа, а последно пред коронава како што пишав погоре 8.78. Баш бев под стрес деновиве со се што ми се случи, ваљда од тоа е ваков резултатот.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    Направив да. И е 133.9. Од сабота 128 денеска 133. Ништо не се гледа а бетава стој во место, пошто ова 133 ми е нула надеж.
    Ке се чујам со матичнава, јас сакам бетава да падне, пошто нема надеж за растење изгледа, оти неможам веќе вака :( од кога пијам утрогестан се намали на исцедок крварењето само и е кафено, ама еве бројкава кажува дека ништо не е во ред

18. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Девојки здраво.
    Пред 3 саати ми се појави средно-густ секрет, боја розово-кафеаво. Многу малку ми тече ама незнам зошто кога рано ми е за да добијам. 25 ден од циклус ми е а на 11.06 имав овулација.
    Кажете ми мислење ве молам. Мислам дека ќе полудам.

19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    20.342
    Можно е да е имплантациско, пуштам среќа! :sun: (fingers)

На melonka и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  20. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Не е рано или касно за имплатациско?