Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.177
    Допаѓања:
    20.340
    Според мене не е, од тоа што имам читано се случува 6 до 12 дена после овулација.

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694

Aj да допишам, се слушнав и ми вика не е добро требало дупло да се зголеми, и ми вика зимај утрогестан до петок, ама јас како што ги земав на своја рака така и ке ги прекинам. Само се чудам дали и кога ке почне да опаѓа :( дали ке треба апчиња да пијам, дали инекции, неможам веќе ни да седам ни да лежам ништо

3. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.177
    Допаѓања:
    20.340
    Јас мислам дека ако докторката ти сугерирала да пиеш утрогестан да не го прекинуваш. Треба да расте бета да, ама мислам да ја послушаш неа. Како е крварењето се намали ли? Направи ли и домашен тест?

На Nade-sunrise и fana им се допаѓа ова.
  4. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Денес е точно 12 ден после овулација. Се надевам дека ќе е на арно. И некоја нервоза ме фаќа од сабајле како пред добивање. Незнам стварно.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.563
    Ако остане на малку само розе кафеафко може да е имплантација но ако почне повеќе може и да е циклус порано... не е страшно дајбоже да е првото

На Nade-sunrise, Bella_Stella и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  6. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Мослам дека престана веќе. На секои 10 минути wc сум. Нема сега за сега на бришење ништо ама незнам ќе пратам ситуација. Сега ми текна дека кога останав бремена истото ми се сличи како сега. Незнам девојќи дали да се радувам или да плачам навистина ако можете да ме сватете. Од една страна се радувам да сум бремена а од друга страна ми е страв да не дојде пак до абортус;(;(

На S.12.G и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  7. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    Незнам мила, воопшто не сум задоволна од одговорот, можеше повеќе да каже што да очекувам, а не тоа што сите го знаеме дека не е добро и требало да се дуплира.Ете имаш искуство од предходната матична некако ич не се заинтересирани. Мислам јас веќе знам, само веќе немам душа од одење на киретажи или во овој случај и полошо. Нема логика да пијам утрогестан мислам, јас и петок ке испитам бета, ама и ова е доволно за да се согледа дека не е во ред дали оплодувањето, дали вгенездувањето, дали ембрионот(што го нема) е тоа сакам некој да ми каже:(
    Туку кажете ми искуства ако имате од др Петановски или Димитров, кој од која болница беше или и двајцата беа од Ремедика, да отидам негде да ми каже некој што побрзо и појасно што ми се дешава:( кај и да е треба кеса да се види, а мене ендометриумот ми е танок така даа...несакам ни да мислам толку негативно ама што да правам кога сум очајна ;( иначе крварењето да се намали, а домашен тест немам направено зошто со бета 133 сигурно ке покаже две црти со скоро ист интензитет.

8. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.177
    Допаѓања:
    20.340
    Немој да размислуваш така, само позитивните мисли носат и позитивен исход. Мораш да се смириш пред се и да се надеваш на најдоброто. Овој пат нема да биде како првиот. Дај Боже стварно да е имплантација и да не израдуваш за некој ден. Смири се. :l:

На piksooki, curlyhair, Grasiela** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.177
    Допаѓања:
    20.340
    Мислам дека утре треба да отидеш на второ мислење ако си во можност. Кога веќе си исплашена, што е многу нормално, не чекај. Немам искуства со докториве што ги спомна, ама за Димитров имам слушано само пофални зборови.

На Lavica 344, Tinka1234 и Grasiela** им се допаѓа ова.
  10. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Побарај второ мислење. Се молам и се надевам на најдоброто мила. Дај боже се да биде како што треба и еден ден сите да си имаме бебче. Господ е голем и ќе направи чудо,верувам во тоа.

На IRBBB, Grasiela** и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.177
    Допаѓања:
    20.340
    Не размислувај премногу, не анализирај и не барај симптоми. Пробај да бидеш опуштена само и да мислиш позитивно. Јас пак ќе кажам како што сум кажала и многу пати до сега, чим еднаш си забременила ќе забремениш пак, и овој пат ќе биде успешен. (fingers)

На curlyhair, princess5 и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  12. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Ти благодарам мила многу за поддршката.
    Сега ќе излеземе малку со мм да прошетаме барем да не мислам толку. Незнам дали да се напијам некое апче за смирување или само магнезиум да се напијам? Солзиве сами ми идат.

13. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Мислам и дај Боже да сум во право дека е имплантација. Опушти се, најди си занимација филм, книга, видео игри било што и чекај го денот за НЕдобивање па направи тест. И без црни мисли:!: шта зрачиш то привлачиш :) те чекаме со убава вест за некој ден. :*

На Bella_Stella и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  14. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Фала ти мила за позитивното мислење и за тоа што ве имам вас кои знаете каква е болката. Инаку читам книги ама во моментов не ми оди некако. Ке излеземе со мм да прошетаме малку. Кога да направам тест?

15. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Ако се работи за имплантација веќе од утре треба да покаже бледа линија. Сепак, најдобро е да почекаш да ти задоцни еден ден. Кога ти е датумот?

16. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Според овулација на 25 би требало.

17. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Дај боже да е имплантација и да бидат 2 цртички. Но, јас од мое искуство кога имав таков исцедок за жал ми доагаше. Јас скроз бев исто исклучена мислев дека е имплантациско но кај мене не беше. Кај секој е различно кај мене беше така. Стискам палци за имплантација драга :sun:

На Cherry blossom89 и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  18. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Фала ти мила за позитивната мисла. Ме опуштивте малку вистина.

На curlyhair, Bella_Stella и LucyLu им се допаѓа ова.
  19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Во истата лабараторија ги правеше двата?

20. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Дали ти престана крварењето па пак почна или како?