Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се секирам засто ми е страв да не има некој проблем засто со петти ден каснење нивото на хцг хормон изгледа е усте низок. Се јавив на лекар, мојата докторка е слободна дури по 2 недели, па ми рекоа ке ми се јави во вторник. Не сум во МК и овде немозам да отидам така во лаб. без да ме прати доктор. Минатиот пат кога бев бремена исто првиот пат ми бесе бледа линијата,ама после 4-5 дена ми показа темно црвена линија,а сега на петти ден каснење пак бледо,малку појако од вцера,ама сепак бледо. Многу ми е страв :worried:

2. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Ецапереца премногу се оптеретуваш за ништо! Бремена си 100%
    Зошто не одиш да провериш крв во приватна лабораторија? За таму упат не ти треба. Чисто колку да ти биде мирна главата. Мене во лабораторија со испитување на урината резултатите ми ги кажаа за 2 минути.
    Со испитување на крвта добиваш резултати за саат-два.
    Имате таму приватни лаборатории нели?

3. iki26

iki26 Популарен член

ecapereca немој воопшто да се нервираш. Па ти си БРЕМЕНА бе жено. Може покасно си останата бремена, па затоа не е многу црвена линијата. Подобро е на секои два дена да правиш тест отколку секој ден.Ако имаш таблети или гел прогестерон останато дома стави за секој случај, за ти го задржи и зацврсти плодот. Радувај се, биди среќна, пеј, скокај, денешно време не е многу лесно да се остане бремена.

4. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Za bremena bremena sum,toa ne sumnjam,ama mi e strav za hemiska bremenost da ne e,deka nivoto na hcg e ocigledno seuste nisko. Nema privatni samo laboratorii,tuku vo sklop na privatni bolnici,a toa e procedura,treba da bidam i tamu prijavena,a toa da ne zboram kolku kosta. Ke cekam da mi se javi vo vtornik ovaa,a do togas ke ja kontaktiram mojata od Skopje sto ke mi rece, dali ima mesto za panika ili ne.
    Se izvinuvam za lat. Premnogu sum vozbudena da baram kirilicni bukvi,preku mob.pisuvam.

5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Ти се плашиш да не имаш биохемиска бременост?
    Јас колку што знам, тоа значи дека HCG хормонот го имаш, но плод на ехо не се гледа.
    Следната дата предвидена за менструација, циклусот си се враќа во нормала.
    Полека малку.. Ти уште немаш направено преглед на ехо!
    Бледите цртички не се показател дека станува збор за биохемиска бременост.
    Леле немој одма со вакви црни сценарија!!! Па и мене плодот на ехо не успеа гинекологот да ми го види и сега треба во депресија да паднам и да мислам на биохемиска бременост и слични глупости? :)
    Будалче едно, опушти се, се е во ред!
    Бледата линија не е никаков показател дека нешто лошо се случува.
    Стрпи се, почекај да се врати докторката на работа или во меѓу време (секако ако е возможно) оди кај некој друг гинеколог да те види на ехо.
    Како што ти кажаа погоре, никоја од нас не знае кога зачнала. Можеби не си ни 2 недели бремена, што очекуваш во толку рана бременост? Мораш позитивно да размислуваш!
    :!: И не читај глупости на интернет! За ќотек си!

6. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Zatoa i se plasam deka 5 dena linijata e uste bleda,a hcg hormon se pokacuva na sekoi 2. Vo rana bremenost znam deka ne se gleda plodot,ama linijata e jako crvena.Do sega i kaj mene trebase linijata da stane pojaka,znaci hcg mi e uste nisko. Cekam do vtornik,toa mi ostanuva i da mu se molam na Gospod se da bide vo red.

7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

И кај мене беше исто, втората црта беше бледа едвај се гледаше, ама ми доцнеше 3-4 дена и знаев дека сум бремена.
    На ехо ме гледаа после една недела и матичната неможеше да го виде плодот, ама имаше здебелување.
    Отидов на друг лекар и едвај со вагинално ехо го виде, од причина што имам ретроградно свртена матка.
    И јас како тебе секакви филмови си правев, читав по форуми, се плашев, и ете ме сега 25 недела сме, а фубалерот мој по цел ден ме клоца :D .
    Ќе биде се во ред, негрижи се, наскоро ќе почна да клоца во мешето на мама :* .
    Поздрав и честитки за бременоста :) .

ecapereca likes this.
  8. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Еве ме мене паничарката глупа ненормална :fubar:
    Сега најдов дека уствари нивото на хЦГ во биохемиска бременост било дури многу повисоко од нормално, а камоли пониско како што е кај мене бледа линијата.
    Готово, не мислам ништо веќе, ќе си се радувам на бебушко мое и едвај чекам да го осетам :inlove: :inlove: :inlove:

zalosna and lale24 like this.
  9. lale24

lale24 Истакнат член

I jas nemam nisto uste,epten cudno se osekam...kako da sum sigurna deka e toa,a test ne napraviv seuste....nekako mi e strav :))))

10. ecapereca

ecapereca Истакнат член

А бе срце бе, зошто си скратуваш од радоста, направи тест, и ќе видиш дека ќе ти покаже позитивно. Ајде со тебе сме ;)

lale24 likes this.
  11. ddevojce

ddevojce Популарен член

така ве сакам бе жени да се радуваме сите заедно.. а шо е тоа биохемиска или оваа друга бременост психичка ли како ја кажа ецапереца????

12. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Значи редно е да престанеш да се нервираш а да почнеш да се радуваш на овој прекрасен подарок од Бога, не паничи и неправи си филмови зашто за повеќето работи за кои се секираме никогаш не се случуваат, досега мислеше на сите нас и не бодреше сите сега е време да мислиш на себе и на бебчето поздрав :*

ecapereca and zalosna like this.
  13. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Не, не, не се секирам повеќе, од кога прочитав дека тоа со моларна (биохемиска или хемиска како ли ја нарекуваат) бременост нема врска со бледа линија, не се нервирам повеќе, само си се радувам :clap: :)

ddevojce, батали тоа, трескав јас глупости само и си правев филмови :$ А за повеќе информации, ете можеш да си прочиташ на темата моларна бременост.

Фала ви девојчиња на сите кои се обидувавте да ме оттргнете од моите филмови, и што се трудевте да ми објасните дека нема место за паника и извинете ако ве изнервирав со ова моиве глупости :wasntme:

JuLleE likes this.
  14. macenceee24

macenceee24 Активен член

Мене ме немаше некое време ама еве сега гледам има многу убави новости, од срце ви честитам на сите нови мамички и да си имате убава и лесна бременост, ecapereca мила за тебе сум пресрекна што конечно и ти го дочека овај ден а сега уживајте си во срекните и убави денови ... :* :* :inlove: :* :*

ecapereca likes this.
  15. lale24

lale24 Истакнат член

Неее женски имам кафено....многу се нервирам ;(

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

;( :worried: оди на дежурен гинеколог немој воопшто да се мислиш да чекаш мој совет ајде се да биде во ред со бога напред

17. lale24

lale24 Истакнат член

ddevojce ми касни 5 дена,мислев дека сум бремена,бев убедена,мислев да купам и тест,али сега видов дека имам кафено....пак се разочарав....изгледа ќе ми дојде

18. ddevojce

ddevojce Популарен член

оо па јас грешка сум разбрала мислев дека си бремена па кафено еее извини стварно и јас се загрижив :worried: ајде нема разочарување ако дојде сега нареден месец нема да дојде не се нервирај

zalosna likes this.
  19. joelle

joelle Популарен член

јас добив и тоа 3 дена порано. :D не дека не беше очекувано, навистина не постоеше реална шанса да забременам веднаш по операцијата но ете. со среќа на сите останати кои што чекаат овој месец. :*

20. Gossip-B

Gossip-B Истакнат член

Фала мила,многу е убаво чувството ајде набрзо и кај вас бебушко :D