Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    6500 den

На CareTee и thelittle17 им се допаѓа ова.
  2. Lavica 344

Lavica 344 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2019
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    585
    И јас ја имав та циста се оперирав пред година дена

На Lavica344@ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lavica 344

Lavica 344 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2019
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    585
    Дали некој има исто како мој проблем а на крај добил бебенце веке 9 години се борам со нередовен циклус,полицистични јајници ми се смачи одење по болници веке почнав ин витро се направиа 10 фолекули на крај ни еден не порасна повеке од 15 мммм ,док ме остави без одговор едино што ми кажа млада си !!!!
    Пијам еден куп апчиња ве молам некој совет;(;(;(;(;(;(;(;( 20200508_111205.jpg

На Lavica344@ и thelittle17 им се допаѓа ова.
  4. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Девојќи јас конечно си добив. Не е обилно ама бојата е таа:(. Нареден месец нови сили во потрага по бебе. Си се изнаплачев деновиве.

На thelittle17 и princess5 им се допаѓа ова.
  5. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    1.099
    Ајде нов месец, нова надеж. Мене веќе ми заврши и сега сакам да најдам начин да не се замарам со ова многу многу, па ако биде Јули супер, ако не ќе биде за некој месец, ама тешко оди. Важно е дека надеж има :)

На Broki5, Cherry blossom89, Tinka1234 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Lina-Detelina

Lina-Detelina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Ве следам и си се тешам со вас душичкии.. Трет месец во обид за бебе, сеуште немам добиено ама мислам дека ке добијам такви симптоми имам, ме болат градите и стомакот ниско долу на периоди, така и предходните циклуси, инаку ми е 32ден од циклус, ми доцни ама како што кажав немам надеж. Ако добијам и овој пат не знам што да правам после тоа дали нови обиди уште некое време или да ги извршиме потребните прегледи..?;(

7. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    1.099
    Во иста ситуација сме. Нас овој месец ќе ни биде 4ти обид. Искрено мислев дали и јас да правам барем хормони и спермограм да направи вереникот, ама пак од друга страна незнам , можеби е рано. Може и ќе почекаме уште некој месец да видиме како ќе биде, па после да тргнеме по тие врати.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    Во цела среќа имав несреќа, а после во цела несреќа среќа.
    Уште на почеток се знаеше дека оваа бременост нема да успее. Бета 128, па 133, и денеска 46.
    Отидов во систина, ми направија ехо, ми рекоа немаш потреба да правиш веќе бети ке се намали.
    Фала му на Бог не беше вонматерична, туку биохемиска.
    Ми дадоа капки да престане веќе кафеново, зошто ова веќе историја стана.
    Исто ми кажаа дека можно е хормонски дисбаланс да имам и да ми треба терапија, така да кога ке заврши циклус, ке испитам тоа, а планирам и да ги повторам испитувањата на трансфузиологија.
    Летово правам одмор од "правење" бебе ке си го пуштам мозоков на пасење оти овие три четири дена додека да отидам кај салам доктор пекол ми беа.
    И тоа е се драги мои.
    Вас ви посакувам Јули да е ваш месец. :*:*

На IRBBB, S.12.G, LunaGrey и 16 други им се допаѓа ова.
  9. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.596
    Девојки, незнам не сум толку стручна, сите викаат од 6 месеци до година дена било океј, но според мене во најмала рака што можете да направите е да одите и да следите раст на фоликулите кај матичниот гинеколог месец два, така точно ќе знаете дали доаѓа до овулација или не и кои денови да бидете најактивни. Јас до 6 месеци повеќе не би чекала, после 6 месеци активни обиди веќе би почнала со испитувања.

Ние од крај на април мај почнавме ама следам фоликули кај матичната, со ПЦОС сум и ќе пробуваме вака до септември здравје ако не бидне си почнуваме со хсг и спермогам за почеток. Среќно на сите!:hug:

На IRBBB, thelittle17, Stressed Out и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    А да направиш тест штом ти доцни :) Симптомите за добивање и бременост се исти (fingers)

На Lina-Detelina и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  11. Lavica 344

Lavica 344 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2019
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    585
    Мила дали пиеш нешто за ПЦОС,??

На Lavica344@ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.176
    Допаѓања:
    20.339
    Душа, важно сега знаеш што се случувало и важно нема лоши последици. Добро си кажа, дај си сега малку време за одмор, да се тргне тој притисок што го чувствуваш и да се одмори малку телото. Хормоните мораш да ги испиташ пошто многу е важно да се во баланс за да се постигне бременост. Една мала отстапка да има може да прави проблем. Во меѓувреме уживај во летото, може ќе се изненадиш кога најмалце очекуваш. :) :inlove:

На IRBBB, thelittle17, Tinka1234 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.596
    Да елова, по препорака од гинекологот уште од август веќе година ќе ме фати. Знаеше она дека од април сега сакав да почнеме со обиди мај имавме закажано свадба па ај да не сум трудна на свадбата и однапред ми ги даде еловата. Оф да ми е овој памет и трудна и со бебе свадба правам.:D

Имаш некои други препораки за ПЦОС? Имам исто и режим на исхрана минимум јаглехидрати и шеќер никако и вежбање, воглавном тие насоки.

На Lavica 344 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    :sun::*:hug:

На Tinka1234, Bella_Stella и fana им се допаѓа ова.
  15. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Одмори се убаво затоа што следното пишување ќе ти биде со труднички маки сигурна сум,ти посакувам за брзо време убави вести.:inlove::hug:

На IRBBB, thelittle17, piksooki и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    Леле фала, дај Боже.
    И ти само за слатки "маки" да пишуваш.
    И сите други :* :*

На IRBBB, curlyhair, piksooki и 2 други им се допаѓа ова.
  17. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    1.273
    Денеспак сум во плачки... Правев тест, негативен е. 25 ден ми е а добивам најчесто од 28 до 30 (знам ќе речете рано е за тест ама осеќам дека нема ништо и овој месец). Бев месецов на следење фоликули - на 8 ден имав фоликул 12мм, на 11 ден истиот беше 17мм,ендометриумот одличен,правев и тестови за овулација и имав 2 сигурно позитивни на 13 и 14 ден, па според водечкиот фоликул и тестовите големи се шансите да имам овулација и хормоните ми се добри... Више не знам што е, само се разочарувам секој месец, 7ми месец како интензивно пробуваме. Кажете ми ваши искуства каде сте правеле спермограм и дали мислите дека сега е ок период да се направи после 7 месеци пробување или да почекаме уште 2-3 месеци. Зошто се ми е стрес, секое чекање на резултати хорор филмови си правам ☹️

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    Хсг имаш правено?? Не е рано да се почне со испитувања, барем најосновните, хормони, брисеви, спермограм и хсг.

На IRBBB, CareTee и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  19. Lavica 344

Lavica 344 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2019
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    585
    Мене док Трајковски ми кажа дека и се да ти е во ред циклус,спермограм мора да се направи хсг..

На Lavica344@ и CareTee им се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.350
    Допаѓања:
    113.098
    Апсолутно издржано.
    Ако каналите се непроодни, дури и да има добра јајна клетка и добар сперматозоид тие нема да се "сретнат" и нема да дојде до оплодување.

На IRBBB, princess5, thelittle17 и 4 други им се допаѓа ова.