советувај се со ендокринолог, сигурно ќе ти препише бромергон. за брзо се решава, од сите хормони пролактинот најлесно и најбрзо се враќа во нормала.
А нетреба... инаку ако имаш чисти брисеви прво проверете си спермограм за партнерот па проодноста и ќе сте на чисто за причината за бебе... дајбоже до тогаш сите од темава една по една да си ги дочекаат 2те цртки
Хсг немам направено, знам дека е пожелно да се направи пред кломифенот, ама јас до сега воопшто немав овулации заради пцос и проблемот со тироидната. Спермограм има направено сопругот да, супер му е.
Да секако тие две работи исто време би ги правеле, спермограм и хсг. Дајбоже принцес да не снема до тогаш од темава ама ако треба се ќе се прави.
Ако спермограмот е супер тогаш деф.најдобро да си направиш хсг па да те стимулира гинекологот Мој совет а твоја си е одлуката секако но мн.членки имаа пишувано дека не е добро да се стимулира организмот додека не се види проодноста...
Јасно ми е мене дека најдобра опција е прво хсг па стимулации со кломифен. Се ми е истражено и прочитано, мислам докторат можам да напишам кај и да е на темава зачнување. Ама во мојот случај воопшто немав овулации за да се сомневам на проодноста како проблем. Ќе видам како ќе биде месецов, денес ми е 11ти ден од циклус, утре ќе одам на преглед да видам дали има фоликули и ендометриумот како е. Ќе разговарам со матичниот за кломифенот, ако не биде ништо овој месец спонтано, најверојатно ќе пробам следниот месец со кломифен, па ако и тогаш не биде ќе направам хсг секако.
Пишав погоре, јас до сега воопшто немав овулации за да се сомневам на проодноста. Хсг секако планирам да направам, уште тоа ми остана од сите испитувања, ама ете можеби ќе пробам прво само еден месец со Кломифен. Ако и тогаш нема резултат, секако проодноста е следна за проверка.
Jas denes dobiv Simptomite bile ocigledno lazni. A mozebi imam i nekoja cista pa me boli taka samo do sega ne sum obrnala vnimanie. I sega so koronava ako ne e itno ne se odi na lekar. Toa e toa. Ajde nareden mesec mozebi ke bide
Здраво. Читам тука за пролактинот дека може да прави проблеми. Незнам зошто кај мене на моите резултати е троцифрен. Мене ми е 382.3 а вредностите му се 102-496. Испитано на 3 ден од циклус.
Дали имаш ехо правено на деновите кога имаш циклус? Од прв ден до тој ден кога ти трае ? Мој совет пробај така да не овулираш кога имаш циклус , па затоа да не може да се види дека си имала овулација Најдобро намерен совет тие да провериш хсг , па потоа кломифен и слично. Така и најубаво ке се види матката , да не има преграда , запушување и слично. Јас така втората преграда на матка ја открив која што еднаш ја имав оперирано, а не се гледаше на ехо.
Мене ми беше 27 и ми велеа супер е,штета што тогаш не читав, поради тоа имав и спонтан. Во првиот месец се дуплира и замисли од 27×2 и спонтан, никако над 10, максимум 15 од иакуство.
Изгледа не ме имаш читано. Циклус немав од декември до април, после тоа добив испровоцирана со Примолут нор. Хормоните ми беа хаос и со сигурност немав овулации. Имам пцос, а во меѓувреме ми дијагностицираа хипо/хашимото. Повеќе од три месеци пијам терапија и почнаа да се средуваат работите. Последните две менструации ги добив спонтано. Минатиот циклус имав водечки фоликул кој на крајот најверојатно премина во циста и пукна и добив на 23ти ден. Организмот мене уште ми се средува, јас асален обид да останам бремена всушност и не сум имала, само сум мислела дека имам. Баш ради сето ова сеуште немам причина да се сомневам на проодноста. Нека ми се утврди дека имам овулации, па ако и тогаш не бива нормално дека нема да седам со скрстени раце и ќе направам хсг.