Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. melonka

melonka Истакнат член

советувај се со ендокринолог, сигурно ќе ти препише бромергон. за брзо се решава, од сите хормони пролактинот најлесно и најбрзо се враќа во нормала.

Bebce1 likes this.
  2. princess5

princess5 Форумски идол

А нетреба... инаку ако имаш чисти брисеви прво проверете си спермограм за партнерот па проодноста и ќе сте на чисто за причината за бебе... дајбоже до тогаш сите од темава една по една да си ги дочекаат 2те цртки

Nade-sunrise and CareTee like this.
  3. Bebce1

Bebce1 Популарен член

А фсх ми е 5.10 добар е тој? Матичната е на одмор другата недела имам закажено.

4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Хсг немам направено, знам дека е пожелно да се направи пред кломифенот, ама јас до сега воопшто немав овулации заради пцос и проблемот со тироидната. Спермограм има направено сопругот да, супер му е.

thelittle17 and princess5 like this.
  5. CareTee

CareTee Популарен член

Да секако тие две работи исто време би ги правеле, спермограм и хсг. Дајбоже принцес да не снема до тогаш од темава ама ако треба се ќе се прави.

6. princess5

princess5 Форумски идол

Ако спермограмот е супер тогаш деф.најдобро да си направиш хсг па да те стимулира гинекологот Мој совет а твоја си е одлуката секако но мн.членки имаа пишувано дека не е добро да се стимулира организмот додека не се види проодноста...

Bella_Stella and thelittle17 like this.
  7. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Добар е :)
    LH, E2, TSH како ти се?

8. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Супер се, само пролактинот прави проблеми, треба да ми препише терапија.

9. Bella_Stella

Јасно ми е мене дека најдобра опција е прво хсг па стимулации со кломифен. Се ми е истражено и прочитано, мислам докторат можам да напишам кај и да е на темава зачнување. :D Ама во мојот случај воопшто немав овулации за да се сомневам на проодноста како проблем. Ќе видам како ќе биде месецов, денес ми е 11ти ден од циклус, утре ќе одам на преглед да видам дали има фоликули и ендометриумот како е. Ќе разговарам со матичниот за кломифенот, ако не биде ништо овој месец спонтано, најверојатно ќе пробам следниот месец со кломифен, па ако и тогаш не биде ќе направам хсг секако.

princess5, babybubu and CareTee like this.
  10. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Мој совет,без ХСГ немој да земаш Кломифен,провери проодност на канали па после земај стимулации.

11. Bella_Stella

Пишав погоре, јас до сега воопшто немав овулации за да се сомневам на проодноста. Хсг секако планирам да направам, уште тоа ми остана од сите испитувања, ама ете можеби ќе пробам прво само еден месец со Кломифен. Ако и тогаш нема резултат, секако проодноста е следна за проверка.

CareTee and Stressed Out like this.
  12. NewMommy

NewMommy Популарен член

Jas denes dobiv Simptomite bile ocigledno lazni. A mozebi imam i nekoja cista pa me boli taka samo do sega ne sum obrnala vnimanie. I sega so koronava ako ne e itno ne se odi na lekar. Toa e toa.
    Ajde nareden mesec mozebi ke bide

13. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Исплачи си се сега и земи сили за повторен обид:l::hug:ти посакувам следен пат успешно од:l:

NewMommy and Cherry blossom89 like this.
  14. & girlinlove &

& girlinlove & Активен член

Здраво. Читам тука за пролактинот дека може да прави проблеми. Незнам зошто кај мене на моите резултати е троцифрен. Мене ми е 382.3 а вредностите му се 102-496. Испитано на 3 ден од циклус. :?:

thelittle17 likes this.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Мерните единици од лабараторија до лабараторија се различни.

thelittle17 and CareTee like this.
  16. bokace1

bokace1 Популарен член

Дали имаш ехо правено на деновите кога имаш циклус? Од прв ден до тој ден кога ти трае ?
    Мој совет пробај така да не овулираш кога имаш циклус , па затоа да не може да се види дека си имала овулација :?:

Најдобро намерен совет тие да провериш хсг , па потоа кломифен и слично. Така и најубаво ке се види матката , да не има преграда , запушување и слично.
    Јас така втората преграда на матка ја открив која што еднаш ја имав оперирано, а не се гледаше на ехо.^_^

Bella_Stella, CareTee and Tinka1234 like this.
  17. Hope06

Hope06 Истакнат член

Да за тероидната се, сега сим под терапија и едвај чекам да дојдат во нормала

Bella_Stella likes this.
  18. Hope06

Hope06 Истакнат член

Мене ми беше 27 и ми велеа супер е,штета што тогаш не читав, поради тоа имав и спонтан. Во првиот месец се дуплира и замисли од 27×2 и спонтан, никако над 10, максимум 15 од иакуство.

thelittle17 likes this.
  19. Bella_Stella

Изгледа не ме имаш читано. Циклус немав од декември до април, после тоа добив испровоцирана со Примолут нор. Хормоните ми беа хаос и со сигурност немав овулации. Имам пцос, а во меѓувреме ми дијагностицираа хипо/хашимото. Повеќе од три месеци пијам терапија и почнаа да се средуваат работите. Последните две менструации ги добив спонтано. Минатиот циклус имав водечки фоликул кој на крајот најверојатно премина во циста и пукна и добив на 23ти ден.

Организмот мене уште ми се средува, јас асален обид да останам бремена всушност и не сум имала, само сум мислела дека имам.
    Баш ради сето ова сеуште немам причина да се сомневам на проодноста. Нека ми се утврди дека имам овулации, па ако и тогаш не бива нормално дека нема да седам со скрстени раце и ќе направам хсг.

20. bokace1

bokace1 Популарен член

Во ред , јас само најдобро намерно совет дадов :*