Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. lolitalempica

lolitalempica Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Јас познавам жена од Јосифово е , не е бајачка жената ниту пак видовита, ама има некоја дарба да им помага на оние жени кои неможат да забременат и има резултати кај 90% од жените.[/quote]

Kako da stapam vo kontakt so zenata ?

2. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    И јас сакам број од жената, ќе почекам гиникологот да се врати од болување на 25 ќе одам повторно но сепак сакам да го знам бројот може и по ЛП

3. lubenicka

lubenicka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    18
    Девојкииии многу сум среќна, конецно после 7 месеци останав бремена, немате претстава колкава среќа има во мене :* :D :D :D :D :D :D

На maca22, viki-nikolovska, nesa и 10 други им се допаѓа ова.
  4. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Нека е со лесно, верувај знам колку си среќна :inlove: :*

На lubenicka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Нека е со лесно lubenicka сите овде ќе ја споделиме среќата со тебе :rofl:

6. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    со лесно да си го носиш и се најубаво мило ми е за тебе можам да замислам колку си среќна позз

7. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Со лесно нека е сега лубеничка...

Нема уште некоја нова идна мамичка ???

8. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Со среќа нека ти е и со лесно да си ја износиш бременоста, мене ми помина па се надеваме на овој месец, ај нека биде крај на маките после 10месеци дај боже и кај мене нека биде и кај сите кој чекаат зошто знам како е да се чека многу тешко.

9. izaaaaa

izaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    46
    Супер лубеничка со лесно нека е само :) Иначе феминки да ви кажам вчера бев кај едни накај куманово крива паланка маж и жена се и гледаат.Јас веќе 2 год.се обидувам и не можам да имам деца па тие ми кажаа дека сум имала изместена матка и ако верувам дека гледале и дека работеле со светците па да одам и да ми ја наместат и сум имала бактерии и проблеми со јајниците меѓутоа не е мн страшно и дали мислите дека треба да одам ????и дали имате слушнато за нив мислам дека се викаат слаѓан и слаѓана.поздравче. :hai:

10. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    Што е тоа изместена матка? Да не мислиш на превртена матка? Јас не би одела кај тие луѓе,не верувам дека би ти помогнале. Ако имаш бактерии обиди се да пиеш чај од кантарион и увин чај, ставај си вагиналети од кантарион и носи памучни гакички, а сопругот нека оди на спермограм, можеби он има некоја бактерија,нека се испита. Не дозволувај некој да те мести, јас не би дозволила да ми местат ништо. Мојата матка е превртена, односно ретроградна матка, но тоа не е никаков проблем за забременување, докторката ми рече да ги кревам нозете и задникот на перница и така да лежам 20 минути.Еве веќе два месеци тоа го правам,а претходно спермата веднаш ми истекуваше, ама ти велам веднаш што значи дека не сум имала никакви шанси без да ги кренам нозете. А сопругот мој ќе оди на спермограм па ќе видиме што ќе покаже резултатот. Мој совет ти е прво да се испитате вие. Поздрав

11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Дали некоја од вас може да ми каже кога може да имам односи откако престанав со земање на вагиналети? Последната ја земав во четвртокот и сега не знам уште колку да чекам за да пробаме со сопругот за baby??? :o

12. zagrizena123

zagrizena123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    kallias
    Па ке си прашаш гинеколог...

izaaaaa
    Здраво изааааа!Јас бев кај нив не се Слагѓан и Слаѓана само мазот е Слаѓан а жената е Силвана.
    Веќе цела година и повеќе јас како одам кај нив навистина помагаат,до душа јас не сум уште останата бремена но мозат и се да ти кажат во животот што ти се случува и какви проблеми имаш.
    Мене искрено ми имат помогнато за многу работи,но тоа главното уште не е биднало бидејќи јас имав многу проблеми и требаше време додека се решат одевме мноогу пати последен пат бевме пред 2 месеци.
    Исто така и јас имам изместена матка така ми кажаа и на мене неколку пати ме местеше Слаѓан и не е ништо страшно.
    Мене ке ме наместат а после тоа јас имав многу стресови и кога пак ке одев пак бев изместена и пак ке ме местеа.
    Инаку да знаеш можат да ти помогнат многу јас верувам во нив.Многу работи ми се средија во животот и ми се случија баш како што Силвана ми кажа.Се надевам дека ке биде работа наскоро бидејќи таа ми кажа дека не треба да се сеќираме дека наскоро ке се оствари.
    Нема да ти е лошо да отидеш а тоа со местењето на матката не е ништо страшно нема ни да те боли ни ништо најнормално нешто.
    Зошто на пример да не си ја пробаш среката не правиш ти со тоа на никој лошо едноставно си бараш помош.И да знаеш дека навистина зборуваат со светците и јас не верував во такви работи ама кога отидов таму многу работи што само јас си ги знаев излегоа на виделина
    инаку од каде би знаеле тие.
    А значи ти веке беше такаа?И ти рекоа ако сакаш да одиш да ти ја наместат матката.Само ако одиш треба да одиш гладна последно јадење да ти биде во 9 наутро потоа додека да одиш ништо не смееш да јадеш Слаќан од кога ке те намести ке ти каже кога да јадеш,бидејки треба на гладен стомах да не смети храната внатре.А може и да ги поздравиш од Ивана од струмица

Последна измена од модератор: 31 март 2017
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.535
    Допаѓања:
    201.646

Можете слободно да имате односи, ако веќе ти се плодни денови. Ајде, па да се фати ;)

14. izaaaaa

izaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    46
    Ok Zagrizena123 :) falaaaa.Inace treba da odam sega vo sreda i istoto so mi go kaza ti i slagan mi go kaza.znaci samo od sabajle da jadam i posle duri od koga ke mi ja namesti treba da jadam taka nesto bese.stvarno ima nesto sto znaat prvo sednuvas kaj zenata i mi kaza nekoi raboti pa posle kaj slagan da mi ja mesti.sega ke odam vtorpat pa ke probam zosto da ne!ok ivana milo mi e i jas sum ivana:)pa ke gi pozdravam caossss..(pa ke pisam sto sum napravila i sto mi kazaaa)

15. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    По тоа што го кажувате дека ако бргу ви истекува спермата од вагината, се работи за изместена матка.
    Ако е така, и јас имам изместена матка. Но ете останав бремена по два неуспешни обида. Ама затоа пак, после секој однос ги кревав нозете високо и си ставав перница под задникот.
    Се надевам овие двајца ќе ви помогнат што побрзо да останете бремени.

16. izaaaaa

izaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    46
    I nie se nadevame blond !!kako vikaat onoj sto si ima maka na se ke go natera megutoa mn nadez treba i sila....jas mn.mn bas i ne se zagrizuvam do tolku posto use sum mlada imam sega t.e. ke polnam 23 i taka:)pa ke probame so ova pa ke vidime so ke bide pozdrav :hai:

17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Значи кој баксуз сум јас, таман си мислев да завршам со вагиналетките и да почнам со работа :lol: и кога денес го гледам маж ми на пенисот кај главичката има нешто бело и испукана му е кожичката и ми вика дека го боли, прв пат му се случува ова, а до пред некој ден пиев таблетки и јас и тој за гливиците што ми кажа гинекологот дека ги имам па ми препиша вагиналетите и таблетите во исто време да ги пијам и ајс и тој.....и сега ова :?: не знам од што може да е, а веќе 3 недели не сме имале односи, баш ми е чудно :o

18. izaaaaa

izaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    46

mozes da imas odnosi kallias pominaa dva-tri dena taka da pocni so rabota :D pozzz

19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    да, но сега пак мојов маж иам проблем како што пишав погоре... :(

20. izaaaaa

izaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    46

epa togas najverovatno se povtorila postapkata so bakteriite ili pak mozno e do apceto so go ispil najubavo e ako imas broj od ginekologot prasaj si go so e toa ili pak otidi i prasaj samo taka ke doznaes.

[mod-kirilica:kib86evd][/mod-kirilica:kib86evd]