Јас ја применувам како што е пишано млеко често нарачувам од една фарма за да одбегна колку што е можно разни адитиви. Инаку млеко пијам со кафе само, пијам кефир или јогурт барем една чаша на ден и сирење/кашкавал повремено.
Имам нередовна менструација , пред еден месец имав абортус во деветта недела и сега ме интересира кога да очекувам менструација . Дали како што ми доаѓало на 45 дена или 52 дена и така да си рачунам од денот на киретажата? Имам страшен пмс мислам дека ќе почнам да касам
Ух едвај чекам да добијам да се олеснам , многу грдо чувство се измачив Две и пол недели после чистењето ги имав симтомите на бременост , таман тоа помина сега па ПМС
Да, киноата е супер, јадења со киноа спремам редовно, а печам и банана леб од кокосово или бадемово брашно, без шеќер нормално, Оризовите галети не сум сигурна дека се ОК, ориз и производи од ориз и покрај тоа што се безглутенски генерално имаат многу висок гликемиски индекс, а поради инсулинот и шеќерот баш треба да се сведат на минимум. Дали дополнително пиеш терапија/суплементи?
Болките во градите се намалија за една недела , мачнината си ја имав долго време . Јас пиев само антибиотик и капките . Сега па почна мачнината за добивање. Сакав брисеви и пап да направам чим добијам и ми заврши и тероидната на трет ден да ја проверам. Но матичната вели дека само приватно можело за брисеви поради коронава. Ќе земам витамини да пијам и ќе се молам на успешна бременост за брзо
Јас испитував инсулин и ОГТТ тест правев и супер ми беа резултатите, па затоа и ваљда ми рече матичната дека се ОК оризовите галети понекогаш, има и од интегрален ориз. Дополнителна терапија пијам, пошто имам и генски мутации, MTRR хетерозигот, МТРР хомозигот и уште неколку хетеро, не ми текнува точно. Терапијата ми е: Метилирана фолна 1000 мг Матилиран б12 1000 мг Витамин д 4000 iu Аспирин 100 на 48 часа Цинк, Селен, Бета каротен и Ц витамин по 1 на ден Myo inositol (Елова или Инофем) по 1 кесичка на ден
За брисеви работат во Јавно здравје Пролет Во сите подобро снабдени аптеки кај што ја има метилираната има и метилиран б12 исто на now фирма се
Ти препорачувам веднаш да направиш хормони тсх, пролактин, тпо и тпг иако се нормални во бременост се покачуваат и треба да се проверат, за болките консултирај се со друг доктор дабростен и утрогестан сметам дека се задолжителни. Ова го пишувам од сопствено лошо искуство, сите хормони ми беа во нормала но после спонтан еве уште не можам да ги доведам во ред. И ти посакувам лесна бременост и многу радости
Фала ти, јас веќе бев кај матичната и ме прегледа, сега за сега си беше во ред, ми даде утрогестан да ставам само, ми кажа за 2 недели на преглед кога ќе дојдеш ќе видиме дали да додадеме нешто плус, сега и подобра сум, ми кажаа дека такви благи болки се нормални, се додека не се појаки менстуални.
Се што е во нормална граница е нормално. Се шири матка , првите неколку недели па и месец два ќе те заболува , затоа што организмот мисли сеуште на менструација Збори со матичната за да ти даде поддршка при бременост. Нозе во вис и одмарај , ти посакувам лесна бременост
Zdravo devojki, denes pravev hormoni od 3den, dodeka da otidam utre na ginekolog moze li nekoj da mi kaze mislenje?