Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    Со дечко ми пробуваме за бебе 3 месеци. Започнав со испитувања до сега викаат дека е се во ред и дека сум млада да не се секирам(23 год). Но овој период сум под голем стрес , и ми доѓа мисла дека ке паднам и на ова поле дека јас не сум вредна за таква среќа и дека никогаш нема да имам свои деца. И депресивна сум периодов, дали мислите дека стресот игра улога за зачнување? И дали имате совет и охрабрувачки зборови

На RumShtangla и ivance.. им се допаѓа ова.
  2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    10.557
    Охоо и те како има врска стресот...јас едно време се опседнав со оваа тема, престанав да си го живеам животот, но сфатив дека тоа не ме води кон ништо...сега само водам љубов со маж ми, а бебето само ќе си дојде..и покрај сите испитувања што се во ред, јас мислам кај нас од стрес ништо не биваше досега, а од минатиот месец си наоѓам само обврски и причини да се смеам, па кога ќе си дојде бебето ќе си дојде...се си има свој вистински момент :)

На ***Troja, teddy85, LucyLu и 5 други им се допаѓа ова.
  3. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Секако дека има улога стресот во зачнувањето.Треба да се опуштиш да не се опседнуваш со тоа дека не си вредна сите ние понекогаш премногу размислуваме на оваа тема не фаќаат стравови паѓаме во депресија и многу други работи но најбитно од се е да пробаме да се опуштиме да не мислиме и самото ќе си дојде.Ти си млада животот е пред тебе не треба да бидеш депресивна воопшто.Се согласувам до @Cherry blossom89 да си водите љубов и да не мислите дека правите бебе и можеби тогаш кога најмалце ќе очекуваш ќе ги видиш посакуваните две II цртички.:hug:

Последна измена: 21 јули 2020
    На thelittle17, CareTee, Cherry blossom89 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.175
    Допаѓања:
    20.329
    Јас имам хронична алергија на полен, грини и домашна прашина и цело време пијам таблети Аериус, без нив ми е многу лошо. Додека не видиш втора цртка можеш да си ги пиеш слободно, а од кога ќе останеш бремена ќе си се консултираш со соодветен лекар за да ти даде алтернативно решение (ако недај Боже не ти е решен проблемот до тогаш). Пошто овие лекови не се дозволени за време на бременост, а не за време на обиди.
    И јас секако ќе ги прекинам кога ќе забременам, сега за сега не можам без нив, а и никој не ми кажал дека штетат на зачнување.

На mynameislove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    декортинот го даваат и доктори да се пие пред трансфер на ембриони,за намалување на било каква инфламација во телото. Па после трансфер не се пие. Така да сметам дека смееш да пиеш само прекини го по позитивен тест.

На Bella_Stella и mynameislove им се допаѓа ова.
  6. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    694
    Дали некој има искуство со таблети Оргаметрил?
    Само што си идам од гинеколог ми ги препишаа зошто ми се поремети менструацијава поради биохемиска бременост.
    Последен пат имав на 12ти јуни, а денес на ехо тенок ендометриум, што значи нема да дојде за брзо.
    Една година ми требаше да средам менс и овулации природно со 300 чуда, за сега да пијам хормони. Кога прочитав дебелеење,мрсна кожа, акни, влакна на несакани места, се мислам дали да и де јавам на матичната да и кажам дека не ги пијам и да ги фрлам во шоља

7. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    1.099
    Здраво девојки. Денес добив резултат од ТСХ и конечно ми е под 2. Прашањето ми е тие што сте со хипотиридизам дали сте забремениле ако е ТСХ пониско од 2 или мора да е 2, 2.5 максимум?
    Знам дека е тоа идеална вредност но ме интересира дали и ако е пониско може да има успех?

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Мене цело време ми е под 2, за забременување е подобро да е под 2, иако идеално го сметат од 2-2,5
    Супер си!

На babybubu му/ѝ се допаѓа ова.
  9. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    1.099
    Супеер, се надевам дека ќе имам конечно успех, и дека ќе ги видам за не многу долго тие ||.

На Krofna*, tina2018 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  10. Мишел*

Мишел* Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    533
    Да, сум слушнала дека тоа применуваат, за да не се залепат повторно ѕидовите на матката.

Јас правев во Систина и применија нешто помодерно ако добро разбрав, намачкале со некаков гел за да држи да не се слепува повторно и нема гаранции дали нема да се врати пак состојбата :(.

Инаку да, и јас едвај да крварев при добивање, тоа е затоа што нема асален ѕид за здебелување, ако е слепен..

Како и да е, ако откриле што е маката (што е за браво), направи си што ти велат и после фрлајте се на работа :)

11. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Девојќи пошто е поактивна темава и тука ќе пишам. Како ја излечивте уреаплазмата? После терапија со сумамед и вагиналети poliginax пак ја имам. Сега ми даде капсули vibramicin и истите вагиналети. Дали може да се почне со обиди за бременост или најдобро е да ја излечам прво?

12. Мишел*

Мишел* Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    533
    За жал прво треба да се излечи, но можеби глупаво прашање, јас ете не знаев, а е најбитно, дали и партнерот исто пие антибиотици?

Кај нас и тој се испита, брис, пред и по пиење на антибиотикот, за да продолжиме понатаму..

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.349
    Допаѓања:
    113.092
    @Tinka1234 @Мишел*
    Треба да се излечи прво, па после обиди.
    Мора двајцата партнери да пијат терапија, иначе џабе само жената ќе се "клука".

14. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Да исто и партнерот пие антибиотик. Што треба да испита тој затоа што не ми кажа матичниот ништо за него да испита?

15. Hristinakiki02

Hristinakiki02 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    57
    Kolku cini vo sistina?dali se naoga nekoj asalen doktor na drzavno?

16. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    3.825
    На државно не работат сеуште.

17. Мишел*

Мишел* Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    533
    Па не кажуваат, обично по пиење антибиотик, жената прави повторно брис дали е излечена бактеријата, но ние, за секој случај пред да си правиме на ти го дај ми го (па не дај боже пак антибиотици), не само јас, туку и мажот направи брис од уретра, па ако сме двајцата излечени, може да се продолжи без заштита.

18. Мишел*

Мишел* Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    533
    За државно, односно Чаир, многу го фалат Илиевски, така што, кога ќе почнат пак со хистероскопии, бркај за кај него :)

19. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Од каде земавте упат за мажот и каде се испитува тоа?

20. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.563
    Упати за мажот се земаат од општ матичен...