Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    Имам напишано дека имам 23 год и 3 месеци пробуваме... на дечко ми родителите му кажале да ме остави не му треба таква што не може да му роди дете. Под огромен стрес и притисок сум мислам дека никогаш вака нема да останам бремена :( иако си викам дека не ме интересира нивното мислење сепак допира до мене...

2. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Зошто воопшто сте кажале дека пробувате? Тоа е ваша приватна работа која нема потреба да се соопштува.
    3 месеца се многу краток временски период и немаш потреба да си уште сега загрижена. А за родителите немам коментар, тоа е примитивно размислување.

На piksooki, Cherry333, thelittle17 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.563
    А да ги прашаш дали ти да го оставиш ако е во него проблемот? ( пример лош спермограм?)
    Змес е краток период сеуште за билошто...а дали праите или не бебе подобро било со нив да несподелувате... психата убива...

На Cherry333, marija99992 и CareTee им се допаѓа ова.
  4. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.496
    Допаѓања:
    6.385
    Нема потреба да знаат сите и да ви се мешаат во приватниот живот,не дозволувај. Јас не можам да останам година време никој ме нема ништо прашено а и не дозволувам.

На teddy85, marija99992 и CareTee им се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    20.329
    Уште сега ако не пресечеш и понатаму во животот ќе ви се мешаат и ќе се нервираш. Како што кажаа погоре, многу погрешно што сте кажале дека пробувате, многу приватна работа е тоа. Особено кога си имате работа со луѓе со примитивни сфаќања.

Не дозволувај нивните коментари да ти ствараат притисок, нека си го знаат местото, небитно чии родители се, твои или негови.

На BabyD0ll, piksooki, Cherry333 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Молам? Што им е на нив гајле, и зошто се мешаат? Релативно млада личност си, и 3 месеци не се ништо, јас после 3 месеци останав, и првиот пат и сега, оди на гинеколог и направи си основни испитувања, пап, брисеви и хормони, иако не верувам дека било каков проблем имаш, се ти е до психата, верувај, престани да се замараш што другите кажале и направиле, ако дечкото те поддржува, одете сами до крај, и вашата интимност за себе чувајте си ја, што мора било кој са знае што правите, и дали правите дете!? Пробајте внесувајте повеќе витамини, по здрава храна на мени, и смирено и опуштено девојче, само 23 години имаш, не се грижи.

На marija99992, Celltica и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.349
    Допаѓања:
    113.092
    Најважно во целата ситуација е како маж ти реагира на ваквите коментари.

На S.o.F.i и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  8. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    20.329
    Апсолутно се согласувам. Кога веќе е доведен во ситуација да зазема страна, мора да биде на нејзина страна и он да е тој што ќе се спротивстави на родителите. До кога со тие закоравени сфаќања дека ако еден пар не може да има деца проблемот е по автоматизам во жената? :^)

На princess5, thelittle17, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.382
    Значи какви швркнати родители има не ми се верува. Жената за расплод, за 3 месеци ако не останела трудна не можела дете да роди, а синчето нивно бикче совршено одма деца прави. На многу нивоа погрешно е нивново, а грешка прво направил маж ти што им кажал дека пробувате за бебе. Тоа е ваша работа. Кога веќе им кажал, значи дека не е баш на чисто и тој, можно е да му влијаат и да не може да им покаже кај им е местото. Гледај со време како стојат работите, со тие нема раат да имаш, затоа со маж ти убаво анализирај што се случува.

На IRBBB, CareTee, thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    Он ми е поддршка и сами се бориме и си викаме да ги игнорираме неговите, јас бев на гинеколог до сега е се во ред треба уште некои испитувања... но не ми се верува какви луѓе постојат во 21 век со затуцани размислувања и одма дека кај жената нешто не е во ред дека нивниот син е најдобар и дете од плунка прави, мислев изумреа тие видови на луѓе. Како и да е јас решив да не допираат до мене и да си размислувам позитивно бидејќи сум млада и здрава а неговите родители и понатака во се ке ни се мешаат ако не превземеме нешто ненормални луѓе не ми се верувааа

На IvanaJenner, thelittle17 и fana им се допаѓа ова.
  11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Бог да чува бе. Како се осмелиле да кажат нешто такво. Па во брак со години има парови што се обидуваат. Сигурно старите си сакаат внуци ама па не е нивно да коментираат ниту па да прашуваат
    Бај д веј, 3 месеци пробување се ништо. Извини што ќе употребам ваков термин за родителите на дечко ти, ама вакво однесување само од малоумни луѓе може да се очекува :@

На IvanaJenner, princess5, thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    1.750
    Да не се чудите има мамини синчиња што се им кажуваат на мајките кога станува збор за во бракот или врската.
    Кога бев јас во првиот брак после 3та или 4та година пробување за дете и кога стигнавме до ивф и после неколку операции , добив повик од ех свекрва да не и го напињам синчето за дете (facepalm)
    Така да ништо не ме чуди мене :wasntme:

@marija99992 три месеци е малку време за психички да се оптеретиш , стресот влијае многу и води љубов а не дете да правиш :hug:

На marija99992, thelittle17, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    20.329
    Боже Господе! Епа искрено подобро и што завршил бракот, пошто со такво понашање сте биле тројца во него, а не двајца. Некои мажи не разбираат дека од кога ќе се оженат треба да си ја гледаат жената и таа да им биде центар на светот. Никој не вика да не се почитуваат родителите, ама пак ќе кажам, ако не си знаат сами кај им е местото, треба да им се покаже.

На CareTee, marija99992, babybubu и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    20.329
    Девојки, денес ми е 33ти ден, ако не го сметам слабото крварење од 23ти до 26ти ден како менструација. На 19ти ден имав позитивен тест за овулација и растеглив исцедок. Деновиве осеќам многу ретко болки во јајниците и матката, ептен слаби и често ми се оди во мало вц, нон стоп имам чувство како да ми се мочка.

Не знам што да очекувам и нема да знам што се случува со мене до 30ти, тогаш ќе одам на преглед. Сабајлево правев тест и излезе негативен. Надеж имам, ама минимална дека можеби се случило нешто, ама ете тестот негативен. Не знам дали го направив прерано?

Со крварењето минатата недела цело време имав и како некој помешан лигав исцедок што во петокот беше ептен интензивен и после прекина.

Да си се пожалам јас, да ми олесни. :$ :)

На piksooki, Tinka1234, Broki5 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Ако пожали си се. Баш сакав да те прашам што се случува, ама викам ај да не гњавам. Ама јас пак си мислам, може после крварењето да си имала уствари овулација? Оти мене ми се има случено слабо крварење на средина на циклус кое траеше 4 дена од кои последните два помешан со таква плодна слуз, наредниот ден бев на преглед, ми кажаа дека се гледа излив од овулација. Ај на 30-ти пак тест (fingers).

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    20.329
    Лелее секогаш можеш да ме прашаш, јас тоа чекам за да си се пожалам. :lol: Истото си го помислив, да не била тогаш уствари овулацијата пошто крварењето беше баш баш слабо по една точка и лигаво. Во петокот имав последно такво лигаво ептен. Е сега ако е така може и да сме го утнале. :^)
    Последно имавме во неделата на 22ри ден и после дури пак во петокот на 27 ден. :sweat:

На Tinka1234, CareTee и Saba08 им се допаѓа ова.
  17. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Ее супер е. Ако била плодна недела, два пати е доволно.

18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    20.329
    Уф, се надевам дека е така. Ќе си умрам од неизвесност. :lol:

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.595
    Можно е да биднало нешто, но сеуште е рано за да покаже на тестот. Ако рачунаме 2 недели по овулацијата а таа ти била околу 23 ден од циклус. Неизвесноста е најлоша работа но битно е да имаме надеж и да не се откажуваме. Можеби ден пред да одиш на гинеколог повторно да направиш тест?? (fingers):hug:

20. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Девојки денес на бришење имав поголемо количество на исцедок и едно ептен мало парченце кафено забележав,за 5 дена треба да не добијам.Имам и мали болки во долниот дел на стомакот и малку градите ме болат,незнма што да мислам првиот пат кога останав бремена од самиот почеток имав вртоглавици,гадење и ептен болни гради.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.