Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    мене сакаат индирекно да ме избркаат т.е јас сама да напуштам една недела бев на боледување и сега се плашат пак да не останам и ред др работи а се беше ок на работа сакат даме пратат да работам на жешко кај шо нема ни клима ни вц ни да се измиеш кај шо треба тешко да кревам работното време ми е од 5 сабајле до 1.. можете да замислите од 5 сабајле небаре ќе одам на тутун или на оранжерии а не во тобако на работа :@ ,, трудниците законот ги штити нема шанси да те избркаат од работа... можеш да ги тужиш па нема да знаат кај им е главата, најдобро останете си бремени држете во тајност додека не добиете догово на повеќе време или на неопределено.баш вчера слушав на вестите еден случај за бремена ја избркале па сега законски трчкаат и на сител ги даваа не се плашете јас со моиве газди сме ко маче и куче ама јас не напуштам ако имаат га..з нека ме избркаат ама знаат дека не смеат :punch:

2. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Зоза, можеби не ти е тоа најава на менструација. Колку време ти доцни? Можеби тоа е што самиот организам памти кога треба следниот пат да се припреми матката за менструација. Нели докторот ти напоменал дека нешто видел, можеби е вистина ;)

3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    девојки не се растажувајте и разочарувате господ е со вас и верувајте дека ке биде и бебе еден ден и тоа наскоро :)
    верувајте во вас и не се разочарувајте се ке биде како што сакате а бебето ке ви направи изненадување :)
    само напред сите сме со вас :)

4. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    Зоза, можеби не ти е тоа најава на менструација. Колку време ти доцни? Можеби тоа е што самиот организам памти кога треба следниот пат да се припреми матката за менструација. Нели докторот ти напоменал дека нешто видел, можеби е вистина ;)[/quote]

mi docnese 6 dena,doktorot mi rece deka nesto videl pisev vcera,ama deneska koga vidov kafeno si puknav od placenje...uste ne mi e preteceno menustracija... se nadevam deka nema ni da pritece....

A kolku mi e loso samo,stomav me ubiva,nemam sila kako da tonam samo lezam i se gusam od vreme na vreme :sweat:

5. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    mi docnese 6 dena,doktorot mi rece deka nesto videl pisev vcera,ama deneska koga vidov kafeno si puknav od placenje...uste ne mi e preteceno menustracija... se nadevam deka nema ni da pritece....

A kolku mi e loso samo,stomav me ubiva,nemam sila kako da tonam samo lezam i se gusam od vreme na vreme :sweat:[/quote]

Земи си еден тест и почекај до сабајле да видиш како ќе се одвиваат работите. Ако не протече (дај Боже да не) тогаш направи си го тестот и ќе си знаеш. Немој да се нервираш пред време, можеби е работава за радување, а ти плачеш. Ајде :)

6. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Вчера пак не можев да одолеам на враќање дома си купив тест и си реков сабајле подобро со утринска мокрача ќе го направам.
    Ама кога станав сабајле изненадување имав неканета гостинка ;( ;(
    Подобро што добив прво отколку да си направив тест и пак само една проклета цртичка :devil: :@
    Го чувам тестот во фиоката ако случајно ми треба идниот месец.

Поздрав до сите вас и многу ви благодарам за подршката :(

7. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38

Cvetina постои Закон, скоро беше актуелизиран и Министерот изјави дека мора на секоја жена која е бремена а и на онаа која планира семејство да и се овозможи тоа. Разговарај со некој правник(адвокат ) ќе ти каже. Не може така како порано, одиш на интервју и те прашува, планираш брак, семејство, Да епа нема работа. Собери информации од правници што се бават со работни односи и планирај си натака што ќе правиш.

Поздрав

8. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    мислам дека малку погрешно ги согкедувате работите.

цветелина е на определено време до јануари. после тоа може но немора да и се продолжи договорот за работа. ако остане трудна и има блесави шефови може да не и го продолжат договорот. нормално дека нема да наведат причина бременост. тоа не е отпуштање едноставно не се продолжува договорот а е многу тешко да се докаже дека договорот не е продолжен заради бременост.

јас би ти советувала да си ќутиш за бременост и по можност да си добиеш договор на неопределено. или да разговараш со некого од надредените што имаат во план каков тип на договор по истечените 6 месеци.

поздрав и со среќа.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    значи јас бев кај адвокат да се распитам .. и ми рече дека законот не штити и несмеат да не избркаат плус треба да обезбедат подобри услови... најдобро би било да си молчиш ако останеш бремена за да ти го продолжат договорот на подолго време е после нема кај да бегааат сакале нејкале мораат да те држат.. јас пишав и погоре дека кај мене прават работи за јас сама да напуштам а не дека тие ме падаат ама не се предавам ќе си работам до кога можам и до кога сакам
    мој совет е тоа,,, зашто јас кога дознав дека сум бремена им реков ке сакате ли бремена сега да работи и нема проблем ке си работиш а кога останав една недела на боловање почнаа кавгите.....

10. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Девојки ви благодарам на сите за подршката,8 дена ми каснеше и веќе бев убедена дека сум останала,мислев да земам и тест да правам и кога вчера ете ја,како мислиш сум ја молела да дојде...не губам надеж и продолжувам понатаму мора да ми успее.... ;) :*

На girl-miri, Jagoda123 и zalosna им се допаѓа ова.
  11. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Лале срце, само без нервози и секирации, се ќе биде, здравје Боже само, се ќе си дојде во свое време и на свое место. :hug: :*

Инаку, мојот апдејт со моите бледи цртички - нели се утепав од правење тестови и се беа со тест линија побледа. Земав вчера clear blue, тој е со плаво плус или минус, и ми покажа одма плав јак плус. Не се секирам веќе за тоа, убаво си е нивото на хЦГ. Тестовите поефтини што сум ги правела биле смотани.

Туку сега па шеќерот изгледа ми е покачен. На гладно мерев и ми искочи 5,5. Во петок сум на лекар прв пат и за тоа ќе кажам, па ќе видиме што ќе речат. Сигурно одма на диета ќе ме стават.

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Едно јако плаво момче или девојче да ти даде Господ :* Мила па тебе шекерот не ти е висок ако е 5.5 пази на тестенини и овошје намали и уживкај :*

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Какво губење надеж јас не те оставам :lol: заедно сме посилни ајде :*

14. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Фала ти Wanna.be.mum, и тебе исто, што поскоро! :inlove:

Само напред девојчиња, ќе успеете! Многу ве сакам вака оптимистични :*

15. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Ецапереца, а шеќерот го мереше преку крвна слика? Бидејќи ако си го мерела од оние тестови што се за шеќер може да не ти покаже точно. Мене ми го мереа еднаш со апаратче кај матичниот лекар ми излезе 6,8. Одма ме боцнаа и преку крв ми покажа 5,4. А иначе 5,5 не е воопшто висок шеќер. Мене ми беше нормален 5,2 до пред месец дена, ама јас не пробувам никако благо.
    П.С. Ти реков да не се нервираш, сигурно си бремена. Ајт гали си го мешко и уживај во бременоста.

16. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Шеќерот го мерев со домашни тестови со апаратче. Ќе видиме утре што ќе речат.

Инаку јас знаев дека сум бремена, немаше сумња во тоа, туку дека ми беше линијата цела недела бледа, па тоа ме загрижуваше, мислев дека не се лачи доволно хЦГ, затоа. Ама сега се е ок :)

17. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Има ли нешто ново девојчиња?
    Уште колку имате до (не)добивање? Ајде, време е да ја бомбардираме темава со нови трудници!
    Ве поздравувавм и ви посакувам еден куп позитивни тестови! :hug:
    Туку..
    Оптимистката ја нема, ја нема па ќе се изгуби! :lol: Да не има нешто кај тебе Оптимистке?
    Очекувам да се јавиш што поскоро со убави вести! :wasntme:

18. Mybabygirll

Mybabygirll Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Sakaaammm da summ Mammmiiii,, ii sakam da prasamm.. denovive normal pokushavmee da probame dali ke uspee ama seuste ne sum sigurna da napravam swangershaft test ii kako da kazam imavme odnosi ama jas bev so periode i dali taka mozee da ussppeee??

19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :) а тебе ти касни следната периоде поске односот или ?

20. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    Кај мене по правило уште 1 ден, ајде да додадам уште 5 ден- за недобивање

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.