Сега Бубче, да ми пробие и треба да ни се јавам за да ми закажат за кој ден. Мене од прилика по една недела ми трае. Дали се прави со целосна анестезија ?
Ако е само хистеро тогаш со спиналлна. Ако правите и лапароскопија тогаш целосна ќе имаш. Ова за во Чаир. На ГАК не знам како е
Jас во Ремедика правев хистероскопија со целосна анестезија. Целата процедура од прием до отпуст од болница трае околу 3 часа, а самата интервенција 20 минути. Ништо претходно не пиев, ја правев на 11 ден од циклус. За после тоа добив терапија за дома.
Девојки јас добив,се надевам нареден пат ќе биде од овај месец ќе почнам со следење на фолекули да видам дали имам овулвација.Многу сум разочарана се изнаплакав.
@Nancy27* јас лани правев кај Петановски - вадев полип. Ме кошташе околу 30.000 ден. Кај него правев и инсеминации и ивф и сум презадоволна од него.
Девојки, можеби е глупаво прашањето, ама сепак да си прашам. Дали позата има многу голема улога при забременување? Од тоа што имам читано се препорачува мисионерска, доги или 2цата партнери на страна, но сепак дали би било грешка ако се практикуваат и други пози освен овие 3?
Заборавив да пишам дека беше оперативна хистероскопија-метропластика за отстранување септум. За дијагностичка мислам дека е поефтино.
Не е грешка ништо, како ви е убаво, така правете. Сперматозоидите си го знаат патот во сите пози . После може да си полежиш 5 минути, ама и тоа не е морално.
Лежам јас секој пат скоро по 20-30 мин, ама веројатно не е и до лежењето. Незнам од што ептен сакаме да биде работа па ви викам да си прашам и позата дали има голем удел.
Има онлајн апликации за следење на овулацијата, така најлесно ќе знаеш, а и повеќето се точни. Јас таа што ја симнав за мојот случај од прва точно ми кажа и имаше резултат. Преку Playstore си ја симнуваш се вика My Calendar (иконата на апликацијата е со розов дневник и цветче на неа) Има опција и за мени на македонски. Со среќа и без разочарувања, пред нас е младоста.
Јас ја практикував таа што сум легната на стомак а тој позади , исто и на страна свртена тој позади мене и од кога ќе свршел не искачал одма . Овие пози ги препорачувале за тие што имале свртена матка малку . Не сум лежела после тоа , сум станувала одма .
Здраво девојки, незнаев каде да прашам па ај тука.... Само јас ли сум волкава плачка од пиење на метформин? Ептен ми е гадно во стомакот, ми се лоши, ми се гади... Постои ли нешто што може да ми помогне некој од искуство? Инаку 10 дена пиев по 500 само после ручек од денес почнав два пати на ден по 500, после доручек и ручек. Стварно мислам дека не е некоја јака доза за волку лошо да ми е. Од кревет не сум станала овие 10 дена многу ме бута на лежење и спиење. А воошто не сум таков човек по природа. Извинете ама да си поплачам и тука малку, да си олеснам на душава.
Мора да му дадеш фора на организмот дур се навикне , после тоа ќе немаш мака. Знам гадно е , јас и течна столица сум имала и гадење од метформинот Издржи и ќе помине