Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.496
    Допаѓања:
    6.380
    Да, точно и мене ми беше овој месец на 8ми ден од м.ц а минатиот месец на 7ми ден баш кога се инатевме со @Bella_Stella дека не е можно.  значи кога сум имала кафеаво јас сум овулирала.....

На Bella_Stella и bokace1 им се допаѓа ова.
  2. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    1.750
    Бев со многу тешок ПЦОС , сега малку се средиле јајниците но пак се ПЦОС . Ги имам сите пропратни нус појави од ПЦОС , сега не но пред 4 години знам дека а ми протекло на средина од циклус јас сум трчала на ехо , и тоа ми го кажувале пукнала циста , дека тие се нели водени цисти и дел пукаат со менструацијата , кога пукаат исто има нелагодност во пределот кај матката.
    Самиот организам кога е згрчен си прави дополнителен стрес и плус ПЦОС и ни се пореметува циклусот .
    Јас имам примери дека и на менструација може да се остане трудна , еве јас бев на околу седмиот ден , мајка ми и сестра ми на 3 ден останале трудни.
    Затоа и велев пред некое време да се пробува и за време на циклус дека со ПЦОС баш и не е на 14 ден овулација и да не се темпираат односите . Пробај ништо не губиш.
    Имам една познаничка и таа пробува сега за второ дете , и неколку месеци одела на ехо нели да темпира однос на околу 14 ден , и докторката и велела нема овулација и испадна дека многу порано имала овулација .
    Затоа кога се прави ивф се оди на ехо уште на 2 ден добиено да се следат фоликулите ,кај некого можно е и со менструацијата да се исфрлаат и јајце клетки за оплодување .

Ехх и јас на 18 години не сум мислела дека ќе имам проблем со забременување па и со бременост потоа , но живот мила има падни стани , ќе се бориме и ќе успееме .
    Ееее ќе ја барате Бокаче кога ви збореше опуштено и без нервози и ќе биде , затоа што знам како ми работела психата и колку сум била напната на тоа поле забременување пред 5 години и сега како размислувам.
    Ние на мозокот со нашата психа некогаш му правиме блоката и затоа не се фака , а вака пушти мозок на пасење , терапија редовно се прима , односи кога ќе ти се посака а не да темпираш и ќе дојдат двете црти :hug::hug::l:

На Bobsponge, curlyhair, IRBBB и 8 други им се допаѓа ова.
  3. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    1.750
    Логиката тоа вели дека ако на 28 дена , овулација е 14ти ден па ако на 42 дена овулација е на 21 ден , нели на средина на циклус но во медицината не се како што кажав 2+2=4 можно е да се има и на 7 ден овулација .
    Како ние што се чудиме околу овулација јас така се чудев и барав одговори по доктори како е можно јас останувам трудна природно а после 3 години бившиот маж има тотална азооспермија ( нема живи сперматозоиди во спермата) :wasntme:

На IRBBB, thelittle17 и Bebce1 им се допаѓа ова.
  4. Мишел*

Мишел* Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    533
    Срцка, гледам многу се измачуваш, па ако може јас едно мислење да споделам. Имаш 29 години прочитав, имаш уште мноооогу време пред тебе, а јас имам плус уште една декада од тебе, па сепак пробувам да мислам позитивно, што е многу тешко затоа што сите ние сме влегле во една машина што не џвака и како маѓепсан круг е, но..

Секојдневно слушам приказни како со крш резултати си остануваат природно, ете прва моја другарка во паника, со ужас резултати на сите полиња, неовулираше, мажот без трчачи итн. па остана природно веднаш, а јас со петка на раче со супер резултати, еве мака измачивме години..

Затоа ќе ти кажам, резултатите и медицината знаат, но овде секогаш има некој Х фактор што многу често изненадува, верувај во природата, верувај во своето тело и терај :)

На ***Troja, BabyD0ll, Bobsponge и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.172
    Допаѓања:
    20.324
    За се што кажа си во право мила, само фали уште јас да најдам сила и да си го променам mind set-от. Премногу си стварам притисок сама на себе. Никој нема очекувања од мене да родам дете, мислам не директно да ми кажал, ама мојата огромна желба ми го прави сево ова.

Премногу се опседнав со прегледи, лекари, резултати. Треба дисциплина, ама не треба и како мене да се претерува.

Истото што ми го викаш ти стално ми го збори и сопругот. Да се стрпам, дека правам се што треба и дека ќе дојде моментот кога треба да де случи.

Фала ти многу, ми значи секој збор! :l:

На Hope06, curlyhair, fana и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    @Bella_Stella Да се надоврзам на муабетот на @Мишел*.
    Можеби имам и предходно пишувано за ова, но нека :)

Другарка ми имаше ПЦОС и менструација едвај 3 пати годишно. Ако ми веруваш остана бремена од прв обид. Без замарање, без ништо. Ни лекари, ни терапии, апсолутно ништо. Се спремаше за свадба. Вика се опуштивме малце предсвадбено онака за 'мерак'. Свадбата бидна, беше на меден месец. Се врати и вика се осеќам чудно, омалаксано, ми се прилошува, сигурно од летот е. Едвај се убедивме да направи тест. Тестот позитивен. Не се ни сеќаваше точно кога и била последна менстрација. Вика мислам во февруари беше, а ова во јуни се случуваше.
    Еве сега има кукла мала, лепотица.

Колку и да е клише муабет, опушти се малце, не се оптоварувај. Батали тестови за овулација, нон стоп следење на хормони. Само стрес дополнително си набиваш, а од стрес ништо добро не излегло. Љубите се со мажето опуштено без да мислите на бебиња. Кога тогаш тоа што е за тебе ќе си дојде. :hug::l:

На ***Troja, ladystardust, Bobsponge и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.172
    Допаѓања:
    20.324
    Да знаете само колку ми требаат вакви позитивни примери. Точно е дека премногу замарање може само да одмогне. Многу сакам да бев некоја таква лабава и да не се замарав, сигурно ќе ми беше далеку полесно.

Ќе пробам да те послушам и да се опуштам малку, знам дека е неопходно. :l:

На BabyD0ll, Bobsponge, happygirl и 6 други им се допаѓа ова.
  8. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.595
    И јас сочувствувам со @Bella_Stella , за се сте во право девојки истите совети ги добивам и од мајка и сестра, најдобронамерно ни кажувате. Но премногу е тешко психички да се исполни тоа, едноставно нема ден да не ми помине таа мисла во главата, дали ќе имам дете еден ден. Знам мора да работиме и повеќе да се трудиме да бидеме попозитивно настроени на целиов проблем.

Јас само го сонувам денот кога ќе бидне, тоа ми дава надеж. Ќе бидеме упорни до целта нема откажување.

Голема поддршка до сите девојки кои се во оваа борба, еден ден ќе успееме.:muscle::hug:

На BabyD0ll, ladystardust, Broki5 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    1.750
    Сите во темава се сочувствуваме една со друга , поготово тие што се со повеќе години без успех , со еден или повеќе спонтани. :doh:

Да мислиме од позитивна страна дека , некои се само со обиди , хормони како хормони ќе се средат , циклус со апчиња ќе се добие но верувајте психата повеќе убива кога имате позитивен тест и после некое време мора на чистење |-)

Искористе време убаво , сонце витамин Д , планина , плажа , позитивни мисли , коцките ќе се поклопат , ќе си дојде и менструација и овулација и бебе , можеби Господ така одлучил , сега не е време ...

Глава горе девојки :hug:

На Bobsponge, Broki5, curlyhair и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.172
    Допаѓања:
    20.324
    Ве гушкам сите до една! Заедно сме посилни! :l:

На Hope06, BabyD0ll, Bobsponge и 16 други им се допаѓа ова.
  11. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Clomifen ми препиша матичната за што се??

12. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Стимулираат овулација.

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Фала

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    од минатиот месец престанав дс се стресирам дали ќе се деси да ги видам двете цртки. Верувам во Бога и неговите искушенија

На Мишел*, marija99992, curlyhair и 7 други им се допаѓа ова.
  15. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Девојки утре треба прилактин да испитам на гладно треба така??

16. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.288
    Јас се породив на 07.01 последна менструација имав на 21.02 од тогаш до сега немам добиено, а ризичен однос имав на 1.7, и сме закачиле уште еден бебуш. Немав ни претходно редовно менструација, добивав на два три месеци. Гинекологот вели дека сепак сум имала овулација. Првото после завршување на циклус се фативме на работа и бидна. Не се откажувајте. Само храбро напред, ќе биде. :hug: :hug: :hug:

На Hope06, elcezelce, Broki5 и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    10.556
    Аии што убавоо, честиткии :sun::hug:
    Која недела си сега?

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.172
    Допаѓања:
    20.324
    Колку убаво, едно по друго. :inlove: Ќе си бидат најдобри другарчиња. :sun:

На curlyhair, Starlič, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.288

5+ сум..
    Нез колку ќе бидат најдобри другарчиња, сите ми велат дека е рано, дека ова првото ќе го запоставиме, нема да му обрнеме внимание... Некако сите се против.. Здравје ќе видиме..

На Lina-Detelina, Tinka1234 и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  20. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Честитки и со лесно да си ја износиш бременоста :*

А "сите" да си ја гледаат својата работа и да не ти кажуваат многу безвезни приказни.
    Уживај си во бременоста, гушкај си ја лепотицата и да не ти 'чуе' што мислење има околината. :hug:

П. С. Чекај не во труднички, кај и да е сите од тука ќе дојдеме таму :inlove:

На Hope06, Bobsponge, LucyLu и 11 други им се допаѓа ова.