Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.382
    Познавам жена, што остана трудна исто околу 6 месеци кога и беше малото, и тоа затоа што не добивала немала поима дека е трудна па во 20 и некоја недела дозна, не ни имала опција да не ја продолжи бременоста. Со царски исто. Мала разлика е стварно, ама со господ напред, ќе биде :)

На thelittle17, S.o.F.i, Tinka1234 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    10.555
    Честиткиии, со лесно до крај :sun::party:

На NewMommy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.059
    Ви благодарам на сите на честитките! Дај Боже сите да се израдувате на две цртички што поскоро, па да пишеме на друга тема :) Мојата ќерка има 4 и пол години, па редно беше за второ сега. Дај Боже да биде се во ред! Малку ми е страв од ова коронава. На работа одам и нема шанса да прекинам да одам. Малата ми ја чува мајка ми. Работното место ми е такво што не може многу лесно да се откаже или да се седи дома поради вирусот. Единствено ми останува пазење и носење маска и дезинфекција редовна и да се молиме на Господ да не чува сите!
    Не знам дали ќе издржам 2 дена за друг тест, најверојатну утре ќе го направам :D

На thelittle17, happygirl, S.o.F.i и 4 други им се допаѓа ова.
  4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Јас од вчера сум со менструални грчеви, базалната денес ми е пониска, а вештерката нигде ја нема. 36ти ден од циклус ми е, ќе полудам, 100% хормоните хаос ми се.(facepalm)

Чисто да си се пожалам само јас. :swear:

На curlyhair, S.o.F.i и CareTee им се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.172
    Допаѓања:
    20.320
    Мила а едно тестче? :sun: Базалната може и лаже, м? (fingers)

6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Направив во понеделникот мила, негативен беше.
    Немам веќе сила за нови разочарувања, а освен базалната имам повремени менструални грчеви, ама никако да добијам и тоа уште повеќе ме стресира.

Веќе четврт месец како почна да ми варира циклусот, од редовни 31 ден на 32,34,37... Не знам ни дали вреди да се надевам повеќе.

7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.172
    Допаѓања:
    20.320
    Немој да се разочаруваш толку, верувај телото го осеќа и најмалиот стрес, особено хормоните. Сега си стегната и размислуваш премногу и можеби и затоа не ти пробива. А секогаш постои шанса да си имала касна овулација и да си го направила прерано тестот, ти ја гледав табелата. Знам дека немаш сила за нов негативен тест, ама почекај уште ден два ако не добиеш и направи, можеби ќе се изненадиш.

Грчевите што ги осеќаш се или од што се спрема телото за да добиеш или од бременост, трето нема. Пробај да најдеш начин да се опуштиш. Знам дека е полесно да се каже отколку да се направи ама пробај. И јас сум катастрофа деновиве со целиот хаос што ми се случува, ама сами ако не си дадеме воља ништо не сме направиле. :l:

На thelittle17, CareTee, curlyhair и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Те следам и тебе и другите членки на темава постојано. Само толку многу сум исцрпена, што немам сила да пишам ниеден утешен збор за никого.
    Праќам гушки :hug::l:

На Tinka1234, CareTee, curlyhair и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.172
    Допаѓања:
    20.320
    Разбирливо. Те гушкам и биди силна, се ќе си дојде на свое место. :l:

На Tinka1234, curlyhair и IRBBB им се допаѓа ова.
  10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Толку беше. Почна да ми пробива кафеав исцедок.
    Ќе си пукнам од мака. ;(

11. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.172
    Допаѓања:
    20.320
    Баш ми е жал. :| Потсети ме дали имавте направено спермограм и хсг?

12. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.563
    Генетски мутации си проверила?

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Сѐ имаме направено. Сѐ беше во ред (спермограм, хормони, пап), на хсг десен јајцевод обилно прооден, лев со сактосалпинкс.
    По совет на д-р Димитров од ремедика треба да пробам со обиди за спонтано забременување, ако не бидни, да го оперирам јајцеводот.

14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.172
    Допаѓања:
    20.320
    Да да, сега се сетив. Извини, премногу информации имам во глава од сѐ што ми се дешава.

Постојат големи шанси да си останеш и спонтано бремена без разлика што само едниот јајцевод е целосно функционален. Сепак за бременост требаат една јајце клетка, еден сперматозоид и барем еден прооден јајцевод. Само ете не се погодил до сега моментот веројатно.

Бидете си упорни неколку месеци и пробај да не размислуваш премногу што и како пошто ете и сама кажуваш ти се случуваат отстапки во циклусот, недај Боже можеш да си направиш хормонски дисбаланс.

Ти проби ли убаво или уште е кафеавко? Може пак имлантација е, не менструација.

На ***Troja и IRBBB им се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Во ред е мила, секој со своите проблеми во глава, а и не сме една, секојдневно нови проблеми излегуваат.

Пробувам да не мислам, да не бидам под стрес, имав пред 3-4 месеци стресен период на работа, ете на тоа го препишував реметењето на циклусот, но сега моментално сум слободна, максимално посветена на себе, пробувам колку можам да не размислувам на тема бебе, но ете, не сака.
    Веќе одминуваат 6 месеци откако ми се правени испитувањата (пап, хормони, брисеви испитував крај на февруари), ама искрено не знам дали сакам да се акам сега по доктори и ради ситуацијава, а и општо да не си правам стрес.

Не ми е пробиено, кафеав исцедок на бришење, на влошка буквално траги (не е ни точка), ама сигурна сум дека не е имплантациско крварење, пошто имам и менструални грчеви, кои постепено се засилуваат.
    Тоа е. :|

16. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Да имам проверено генетски мутации немам,сите испитувања скоро ги имам направено и хормони испитав беа во ред,пролактинот ми беше добар во Октимври ама сега највероватно ми е покачен денес после еден ќе ги имам резултатите бидејќи од едната града имам млеко.

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.172
    Допаѓања:
    20.320
    Се додека не е пробиено имаш право да се надеваш. И да не биднало овој месец, следниот ти дава нова можност.

За жал такво време е дојдено што сите за нешто се нервираме, а тој стрес делува на се.

Колку време ти кажаа да пробувате спонтано?

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  18. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    5.513
    Inofolic по состав е Myo-inositol + фолна киселина. Истиот состав го имаат и елова и инофем кесичките што ги има тука. Поскап е инофоликот од нив, не знам зашто, ама составот е тој. Myo-inositol можеш и посебно да си набавиш како таблети (има во Зегин или iherb) и да си комбинираш со метилирана фолна (инофоликот чинам има обична како и елова и инофем.)

На Norah Jones и bokace1 им се допаѓа ова.
  19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Барем 6 месеци. Во март бев на консултација, значи барем до септември, освен ако не е пак се хаос со короната.

Инаку да, веќе си проби убаво, не е имплантација, грда вештерка е. Нека си оди сега побрзо и нека не се враќа веќе некое време.

На Tinka1234 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.172
    Допаѓања:
    20.320
    Ајде следен месец во нова борба и овој пат со позитивен исход да биде. (fingers) :l:

На fana, Tinka1234 и IRBBB им се допаѓа ова.