Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

За хормони од матичен гинеколог ти треба упат. Може да испиташ на Клиничка биохемија, во Јане Сандански, Идадија (во овие со сигурност може), 50 ден е од хормон.
    Во Букурешт моментално не може да направите спермограм. Само на приватниве клиники може.
    Проодност на канали во Скопје може кај Толовски 4200 ден, или во Систина 6300 ден.
    Ако не си од Скопје, нека помагаат други членки :)

CareTee and It's baby time like this.
  2. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Мое мислење е на почеток освен чисти микробиолошки брисеви, ништо друго не ти треба. Опуштете се и водете љубов без замарање. Времето ќе покаже дали ќе треба други испитувања понатака. А ти посакувам од прва да биде успешно(fingers)

Во медицината нема 2 и 2. Може се да е во ред и да не бидне, а може и ништо да не е во ред, па да има одличен исход.
    Гаранција тука нема :)

3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Еутирокс пијам 5 дена од 50мг, сабота и недела од 75мг. Селен пијам после доручек заедно со Глукофажот, 100мцг Селен + на ручек уште 100мцг. Метилираната исто ја пијам после доручек. Ти ставив слики подоле кои ги пијам. Мене ендокринолог ме води, гинеколозите и не се баш најупатени во таа проблематика. Мене уште од старт кога ме стави на Еутирокс ми го даде и Селенот.

Attached Files:

Hope06 likes this.
  4. le.soleil

le.soleil Популарен член

Не знам мила за жал. Не земај на своја рака сепак, нека ти потврди ендокринолог дека смееш, да не си направиш некој дебаланс.

Bella_Stella likes this.
  5. princess5

princess5 Форумски идол

Само да прашам колку го зема селенот?
    Инаку мене ми е 100мг еднаш дневно препишано ама тогаш на натурал земав овој го немав видено (а може немало во аптеката)

6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Фала ти мила, како и да е, ќе ја прашам докторката.
    Го имам веќе некое време, мислам дека околу 600 и нешто денари го земав. И јас прво го пиев тој на Natural Wealth, ама дека пијам 200 мцг дневно ми се фаќаше да треба 2x2 апчиња да пијам. Овој на Now е многу малце поскап, а подобар бренд е мислам дека.

princess5 likes this.
  7. princess5

princess5 Форумски идол

За бренд да добри се и овие и тие на натурал но според дозата подобро се овие на нау сега следно нив ги барам ...ти благодарам

curlyhair and Bella_Stella like this.
  8. Vase89

Vase89 Истакнат член

Zdravo devojki imam golem problem vo brak sum 5 godini i nikako nemozam da ostanam bremenakaj soprugot e se vo red no kaj mene ne e prviot ginekolot celi 2 godini me motkase nisto nemas sve e ok samo me lecese non stop od infekci bakteri potoa me prati da hsg vo drzava posle 2 nedeli mi iskocija rezultatite i pokaza deka leviot kanal mi e 100%zapusen a desniot ja prima tecnosta no ne probiva mi preporaca ginekologot da pravam laparoskopija vo drzavna bolnica mi zakaza bev i pravev mi rekoa deka ne uspeale da mi gi odzatnat kanalite mi rekoa deka nema sansi da ostanam bremena normalno tuku samo so invitro toa se sluci 2017 god se razocarav mnogu sto duri mu predloziv na soprugot da se razvedeme do tolku mi bese tesko no mu blagodaram na gospod sto mi dal tolku dobar soprug i ne se otkaza od mene ,Se prefrliv kaj drug ginekolg vo dracevo Dr kalcevski dok e super mi otkri deka sum imala polip na matkata 9 ml na stimkata od kaj stariot ginekog sega dr kalcevski mi predlaga da idamna uste edna laparoskopija da probame uste ednas no jas devojki sum tolku razocarana i plus sum mnogu isplasena bidejki so zolvami pravev muabet i ona mi kaza deka i ona imala ist problem kako mene no deka laporaskopija ne se pravela so dupki preku stomakot kako sto mi pravea na mene tuku seka so dve cevcinja i so kamera se izveduva toj metod trael 15 min e ne bolelo mn isto kako koga imas dobieno ona pravela kaj doktor specijalen za zatnati kanali doktor toloski se plakalo 100 evra kaj nego no ete mojata zolva blagodarenie na nego ima sega since a nemala deca 12 godini zatoa devojki ako nekoja pominala istoto sto niz jas pominuvam ve molam da pisete vi blagodaram unapred

9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Лапароскопија се прави со дупки на стомакот. Не трае баш 15 минути, подолго е и е под целосна анестезија. Не знам каков зафат правела золва ти, но двете цевчиња и камерата влегуваат токму преку дупките на стомакот.

Штом ти предлагаат инвитро, тоа е решението. Можеш да пробаш со уште една лапароскопија, но и да не се отпуштат каналите инвитрото пак ти останува. Не знам зошто го сфаќаш толку трагично. Од што се плашиш?

Stressed Out and tina2018 like this.
  10. Vase89

Vase89 Истакнат член

Ti blagodaram

11. le.soleil

le.soleil Популарен член

Мислам дека малку си збунета околу работите што ти се случуваат. Ајде ќе пробам да ти помогнам колку што можам и колку што те разбрав. Тоа што золва ти го правела кај др. Толоски е хсг или снимање на проодност на канали, истото што го имаш направено и ти во државна. Е сега, кај неа можеби имало помало запушување кое се ослободило со вбризгувањето на течноста со контраст која се користи за проверка на проодноста. Кај тебе штом на лапароскопија се утврдило дека не може да се ослободат каналите за жал уште едно хсг нема да помогне. Полипот ако ти кажал доктор треба да го отстраниш ама самото тоа веројатно нема да ти помогне да останеш бремена природно. Не знам од која причина не сте почнале со процес на ин витро. Тоа не е ништо невообичаено и на многу жени ин витро им е единствена опција за постигнување на бременост и не треба да гледаш на тоа како нешто лошо. Мој совет ти е да почнеш процедура за собирање на документи за ин витро и да ги поднесеш во фондот за здравство каде што ќе ти одобрат ваучер кој ќе ти покрие голем дел од трошоците за ин витро и после тоа да се обратиш кај специјалист за ин витро. Листа на доктори кои ја изведуваат ова процедура можеш да најдеш во темата Вонтелесно оплодување, а не е лошо и пред тоа со сите резултати да си закажеш кај некој од тие доктори за да ти дадат свое мислење.

Stressed Out, Inamya, Vase89 and 7 others like this.
  12. mila89

mila89 Истакнат член

Пред некој месец пишував овде, ви се жалев, како станував очајна дека може за мене нема да биде така лесен патот до забременување...не можам да заборавам колкава поддршка и убави зборови ми кажавте. И да ви кажам право од тогаш престанав да плачам после секоја добиена менструација и да се самосожалувам, и еве ме , после 7 месеци, па и повеќе обиди, денес направив тест и позитивен е. Уште не ми се верува дека тоа сум јас! Го одложував правењето на тест од страв дека ќе се разочарам, меѓутоа и после неколку дена каснење никако да добијам и ете бидна. Закажав кај матичната преглед за во четврток, можеби е рано, не знам.
    Сакам само да ви посакам на сите да ви се оствари тоа што го посакувате и запомните дека секогаш работите се случуваат тогаш кога треба, без форсирање.

13. CareTee

CareTee Популарен член

Честитки, со лесно да си ја истераш бременоста!:inlove:

fana and mila89 like this.
  14. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Браво Мила, честитки до тебе, и со лесно, баш е така како што кажа, без нервози и негативни мисли, и ќе си биде се, успех кај сите девојки!:hug::hug::hug:

CareTee, mila89 and fana like this.
  15. le.soleil

le.soleil Популарен член

Честитки и со лесно :inlove:

mila89 and fana like this.
  16. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Честитки и лесна бременост мила:l::hug:

mila89 and fana like this.
  17. Vase89

Vase89 Истакнат член

Ti blagodaram mila za sovetot i podrskata

18. bokace1

bokace1 Популарен член

Золвати можно е хистероскопија да мислела , а лапараскопија е со дупчиња на стомакот.
    Кај Др. Толовски најверојатно правела хсг и се отпушиле каналите па останала трудна .
    Ти треба добар доктор за стерилитет , ако јајцеводите се запушени оди пак на лапараскопија , па и на ивф нема зашто да се откажуваш , животот така одлучил да се бориш и ќе се бориш . Не си ни прва ни последна, секоја од нас психички паднала но не се откажала .
    Бори се и Господ ќе те награди на крај .
    Мое мислење и совет , лапараскопијата да се направи затоа што на запушени канали голема е веројатноста да дојде до вонматерична бременост . Да се оплоди јајце клетка и да се фати во јајцеводот па ете ти поголема беља.

Inamya, IRBBB, princess5 and 4 others like this.
  19. Vase89

Vase89 Истакнат член

Ti blagodaram mila na sovetot

bokace1 and thelittle17 like this.
  20. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Браво.... Одлични вести. Да, кога ти зборувавме дека малку се 7 месеци за обиди. Супер, со лесно не ти е:party::f:

Tinka1234, IRBBB and thelittle17 like this.