Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Дали ќе чекате природно да зачните или "вештачки" како што кажаа погоре е само ваша желба и ништо друго. Колкусте спремни да чекате за бебе е прашањето,а теоријата,штом се е во ред ќе си бидне природно ќе ви ја побијам јас со тоа што кај нас се е во ред ама не бидна ни со ин витро,4 год обиди,мене ако ме прашате мислам дека и многу чекавме,премногу.
    Од друга страна знам парови што имале проблем ама биднала работата природно.
    Нема правила,водете се од вашите желби и планови.

2. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Мила имаш ли замрзнати?

3. Inamya

Inamya Популарен член

Многу добро кажано, браво. Сакам да ти посакам што побрзо остварување на желбите, да си ги видиш || цртки. Господ е голем еден ден ќе не смилува сите нас и ќе ни ги исполни желбите, само трпение и надеж.

4. Stressed Out

Имам да :) 3 ескимчиња

5. Stressed Out

Фала ти,да се враќа исто,ќе биде,мора да биде,на овој или онај начин ќе ни се наполнат рацете.

6. Emaema

Emaema Истакнат член

Ве поздравувам сите и сакам да прашам каде се испитува АМН и дали со упат од матичен

7. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Бравос:l: мене само едно ескимче ми остана, не знам како ќе соберам сили да си го земам:?:

tina2018, princess5 and Nade-sunrise like this.
  8. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Со упат од матичен гинеколог моментално само на Клиничка биохемија ако начекаш реагенси да има.
    Во приватниве лаборатории е 3500-4500 денари.

@LunaGrey лајкот е за поддршка за побрзо да собереш сили да си го земеш да расте во меше :*

tina2018, thelittle17 and LunaGrey like this.
  9. Stressed Out

Јас уште не сум,замрзнавме на почеток на април,одмори,слушај си го телото и умот.

tina2018 and LunaGrey like this.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Девојки ова ми е резултатот од ПАП, ме викна гинекологот да ми земат брис за бактериска вагиноза, чекам резултати во понеделник. Кажете ми во меѓувреме колку може да биде сериозно ова? Читам на интернет ама сакам да видам ваши искуства. До сега секогаш ми биле чисти сите брисеви, ама нели уште ова ми фали дека малку ми се проблеми. (facepalm)

Attached Files:

11. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Пиј пробиптик, ставај ацидосалус вагиналети. Паднат ти е имунитетот намалени ти се добрите бактерии. Не е страшно.

tina2018 and Bella_Stella like this.
  12. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Бактериската вагиноза најчесто се јавува при пад на имунитет, хормонален статус. Голем процент од жените имаат вагиноза, тое е индикатор за хламидија и гонореа затоа ти рекол др.да направиш брисеви. Предноста кај вагинозата е тоа што не се пренесува на партнерот како што се другите бактерии затоа не мора и тој да прима терапија.

tina2018 likes this.
  13. ladystardust

ladystardust Популарен член

Бактериска вагиноза се решава со десетдневна терапија со флажил (метронидазол) вагиналети во комбинација со таблети за орална употреба. Ваљда докторот чека да се потврди наодот па да ти даде рецепт дека поинаку не можеш да ги купиш, антибиотици се.

14. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Може не ни има...Обично пишуваат ОТСУСТВО НА ПРИРОДНА МИКЛОФЛОРА. Ама тука пишале во прилог, дека може да се развие вагиноза.:^) Малку глупаво напишано. На пап вагиноза не може да се види. Како и да е @Bella_Stella се решава не се секирај. Направи си комплет брисеви не само за вагиноза кога идеш веќе, нека ти земат и за кламидија, уреаплазма...

ladystardust and Bella_Stella like this.
  15. Bella_Stella

Правев брисеви во јуни и чисти ми беа. (Слика во прилог) Сега ми земаа брис само за вагиноза и ми кажаа дека ако има бактерија таму одма тестирале на кој лек реагира и така ќе ми даделе соодветна терапија. Докторот дури ми рече не мора да ти зимаме, пошто кај други вака што пишувало на Пап, после брисот испаднал негативен. Ама јас инсистирав да ми земат пак, не можам да се водам по тие други.

Attached Files:

16. Nade-sunrise

Направи си брисеви за мирна глава. Ќе знаеш со сигурност барем.

Јас резултативе од ПАП со резерва ги земам. Во последниве 2 години не знам ни јас веќе колку ПАП-а имам направено, резултатите се со широк спектар на дијагнози, од нормален до ептен ненормален:drunk:.
    А константно имам ЦИН1 потврден два пати со биопсија.
    Па сеа види... :D

Last edited: Aug 8, 2020
    Bella_Stella likes this.
  17. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Мене на брис од цервикс ми е најдена Ешерихија:(. Затоа ми е многу страв да не ми е направила воспаление на тубите:(Еве уште имам болки на долниот дел од стомакот ама треба и да добијам деновиве:(

18. Bella_Stella

:( Моја другарка има Ешерихија и знам дека е многу досадна, ја лечи и стално и се враќа. Се надевам дека ако имам бактериска вагиноза не е уште една од причините што ми прави проблем да забременам. Како сите проблеми да се собрале и дошле кај мене, аман веќе! :@

19. Nade-sunrise

Што сакам вака чекајќи да се изненадиш пријатно:lol:

20. Bella_Stella

Ќе видиме што ќе покаже резултатот во понеделник. И јас не знам веќе во што да верувам. И не ми е јасно како може доктор да вика нема потреба од брис, кога ете има индикации за вагиноза. (facepalm)

Јас почнав на своја рака да се мијам со камилица и сода и да ставам Pro Balans Lady вагиналети за подобрување на микрофлората, сестрата на гинекологот ми рече ако, добро правиш.