Провери ја преку крв кламидијата, најточни резултати дава, мене ми се случи на брис (државно) да ми е позитивен, а на тест преку крв, дека воопшто сум ја немала, никогаш. Не пиј одма антибиотици, додека не испиташ дали е присутна бактеријата, прејаки се антибиотиците, а и зошто на празно да ги пиеш, не верувам веќе на државниве брисеви, пап тестови, и се останато, зошто милион пати ми утнале.
Се надевам дека ти рекол Кандида имаш што ти е од антибиотикот.. ако стварно рекол Кламидија имаш од антибиотикот итно менување на докторот..
Девојки да ве прашам тие што имале млеко од градите после колку време ви го снемало,пијам 8 дена терапија и сеуште имам млеко??
после 14 дена терапија , бромергон ..... ова беше од покачен пролактин , а на одбивање од доење два пати одбивав два пати пиев бромергон како заштита од мастит ама тогаш му требаше повеќе од 45 дена само да ја намали лактацијата што не секна скроз и месеци потоа имав уште по малку млеко
Devojki dali nekoj go poznava ginekologot Kire Sumanov od stip i nekoja ako go poznava mislenje za nego ve molam
Земај пробиотик (обавезно ако си пиела антибиотик ти се нарушила микрофлората) одмовај се со камилица и лажичка сода бикарбона и намали со благо и јаглехидрати... можеш и вагиналетки некои канестен или микорил да ставаш и тие денови без односи да сте Позз
Ми даде вагиналети полигинакс само и ништо друго. Во камилица чај да ставам една лажичка сода и со тоа да се измивам? И дали треба да повторам брисеви после 10 дена или да оставам така? Затоа што не ми рече да повториме.
Да обавезно неколку дена така измивај се...пикигинаксот се со поширок спектар на дејство Така да супер...искористи ги нив можеш и да не повторуваш брисеви ќе видиш како ќе ти е дали ќе се смири чешање исцедок и сл...
@Tinka1234 од мое искуство со јака кандидијаза од долга терапија со антибиотици, најбрзо и најефективно ми било површинско мачкање со бетадине и во исто време и бетадине вагитории. Паралелно земав и пробиотици.
Јас пиев двапати и имав по 3-4 фоликули вкупно. Секој организам различно реагира во поглед на тоа колку ќе создаде. Мене ми беше објаснето дека не ги трошат толку оваријалните резерви и не го тенчат ендометриумот како кломифенот.
Fala mnogu za odgovorot i ostanese brema koga ki piese ovie jas pred 6 meseci bev bremena abordirav na 5 mesec ostanav so clomifen ama sega ne reagorat
Се што ти пишале направи. А можеш и Флуконазол да купиш од аптека. Едно апче има во кутијата испиј го, апче за габична инфекција е. јас секогаш кога пијам антибиотик си зимам и едно такво апче, за превенција да не ми се појави кандида.