Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Moon.Girl

Moon.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    156
    Јас не очекував дека ќе забременам и немав планирано ама дар од Господ :inlove:
    Инаку со среќа на сите идни мамички и на тие што се обидуваат да забременат инаку никогаш не гибете надеж нели велат надежта последна умира :)

На tinavip му/ѝ се допаѓа ова.
  2. D-E-L-F-I-N-A

D-E-L-F-I-N-A Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    И јас така си помислив,бидејќи еве денес имам нормално како што треба да биди,но разговарав со една другарка и ми рече дека можело да сум била бремена бидејќи имам точно редовна менструација и сега ми каснеше 7 дена,никогаш порано тоа ми се нема случено,и ми рече дека тоа крварењето можело да биде спонтан и затоа било крварењто,искрено можи смешно звучи ама јас воопшто не сум запознаена со спонтаните,и затоа прашав тука,бидејќи сеуште имам ептен јаки болки долу,а на гинеколог дури за една недела имам закажано термин,и стварно незнам што да мислам.

3. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Вака делфина јас мислам дека овој месец циклусот ти се изместил од x причини може вирус, настинка а може и онака без причина се случува ;) убаво е и пожелно муабетењето со другарки ама со кафе дијагноза за спонтан абортус не се поставува, не се оптоварувај со тоа, таман работа сите што им доцни некој ден да мислат дека имаат спонтан тоа е посложено малце ;) болки друг пат имаш или само овој месец? денес ти се стабилизира менс уживај и се што имаш прашај си го матичниот по една недела ;)

4. D-E-L-F-I-N-A

D-E-L-F-I-N-A Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    Другарка ми го рече тоа,не дека ми каснеше 7 дена,туку дека ми дојде имав обилно крварење и по неколку саати ми престана немав ни капка ми заврши,после по неколку саати добив повторно (по 5-6 саати),и еве денес имам нормално.

Во право си ќе го посетам матичниот секако,но бидејќи ова досега ми се нема случено затоа прашав и тука некој што знае да ми објасни,бидејќи досега ова никогаш ми се нема случено и ме фати паника.Сепак фала за одговорот

5. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Срцки мои убавки, јас само да ви кажам дека ве следам редовно, едвај чекам да прочитам од вас кои чекате дека сте се израдувале :* Само напред, со голема верба во Бога и еден ден и во вашите мешиња ќе чука ново срценце :l: :l: :l:

На tinavip и lale24 им се допаѓа ова.
  6. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.640
    Допаѓања:
    15.791
    Здраво женски,еве и јас се приклучувам кон листата на исчекувателки на двете цртки.Во брак сме два месеца,но заедно сме 10 години и еве два месеца се опуштаме и решивме дека кога ќе биде бебето тогаш.Претходно пред една година имав спонтан абортус во 6 недела само од себе,направив некои испитувања и се беше во ред.Требаше да добијам вчера,со оглед дека ми е редовна се надевам дека ќе се случи тоа што го посакувам.Ви посакувам на сите од срце што поскоро да се израдувате :*

7. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Се случува тоа да не се секираш којзнае од што еднаш ќе се изремети може зошто ти доцнела па било пообилно, начесто кога доцни и крвта е потемна (застарена) па после доаѓа црвена ;) Ќе не известиш што ќе ти одговори д-р тие најдобро знаат :hug:

8. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ајде да се радуваш деновиве со две цртки, стискаме палци :hug:

9. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

Ајде мила само напред со тебе сме сите...ти пуштам среки4ка да си ги видиш 2те цртки и да не израдуваш :* и сите заедно да славимеее :party:

10. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.640
    Допаѓања:
    15.791
    Ви благодарам за подршката,но синоќа добив,ме фатија силни болки во стомакот дури се подисплашив,ама оно тоа да ти била :devil: ,ајде со нови сили напред.Се надевам месецов ќе биде посреќен за други

11. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Навиваме за нареден месец :clap: главата горе само :hug:

12. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    ајде миличкииииииии има ли некоја со = чртичкииии..... ;) :* :inlove:

13. macenceee24

macenceee24 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    ете ме и мене девојки еве и јас си чекам да помини уште некој ден па да направам тест, веке 4 дена ми доцни а немам никакви симптоми за добивање, ама овај месец ми беше премногу стресен така да можеби е и од тоа, така да многу, многу не се надевам, но сепак времето ке покаже ;)
    поздрав4е и бацки за сите нови мами4ки а и за ситее наредни :* :inlove:

14. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    па мила ајде прај тест штом ти касни 4 дена ке покаже дали има бебуш...со среќа ;)

15. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Честитки до сите нови мамички, и тие што чекаат дај Боже да си дочекаат што е можно побрзо.
    Ние со мм овој месец малку сме под стрес со новото работно место на мм и со подготовки за свадба и некако со односиве сме послаби. :( Ајде здравје нареден месец ќе гледаме да правиме бебуле. Тој малку скептик е за свадбата што ќе ни биде во октомври, демек ако сум останела трудна што ќе сум правела на свадба дрн-мрн машка работа. И сега ќе видиме здравје со Господ напред. За оние девојки што прочитав не се разочарувајте имајте си односи слободно и сите викаат кога најмалку очекуваш тогаш ќе биде.
    Инаку не знам дали ова да го пишам се мислев или не да прашам сакам нешто (може не е кој знае што). Бев на гинеколог и докторката ми рече се е во ред значи буквално се и дека овулацијата ми е на 12, 13 и 14 ден. Е сега, менструацијата ми беше секогаш точна ми доаѓаше после 28 дена, овој месец ми дојде порано по 24 дена ми се пореметило изгледа нешто. Сега, дали тоа е од промена на клима, стрес...?
    Поздрав девојки и на сите ви посакувам среќа и со Господ напред. :* :inlove:

16. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    па мила може и од стрес и од промена на клима...и јас имам редовен мензис на 28 дена па прошлиот месец за прв пат ми дојде на 26 дена....ништо страшно не се сеќирај......

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    На melanie27 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Феминки драги, денес правевме спермограм и излезе многу подобрен, докторот рече дека со овие резултати моземе да си ја исполнме зелбата за бебе:) но сакам да ве прасам, колку е нормално да изнесува подвизноста? и колку миљони е нормално да се има сперматозоиди? поздрав и се надевам дека ке успееме набргу :inlove:

19. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Во резултатите од спермограмот којшто ние го праевме пишува дека нормални вредности за број на сперматозоиди е 12-18 милиони, а не пишува колку треба да биде подвижноста, еве во нашиот резултат пишува дека 80% се подвижни со правилна морфолошка структура, 15% се слабо подвижни со правилна морфолошка структура, а 5% се неподвижни исто со правилна морфолошка структура, и д-р рече дека спермограмот е повеќе од добар. А некаде читав дека 50% подвижност е доволна за да забременување.
    Ти пуштам среќа да ти се исполни желбата :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    ти благодарама мила, кај нас се 17 милиони, само подвизноста не е најдобра, но не е ни лоса, докторот рекол дека овој резултат не е воопсто пречка за остваруванје на зелбата за бебе, па одвај чекам и се надевам, доста бесе чекање, две ипол години разочарувања и солзи, доста...на сите ви посакувам да ви се исполни сонот, засто чекањето е нвистина трнливо и болно, изгубив воља за зивот, но сепак стојам и се борам за бебе...поздрав и ако има усте некоја мислење нека писе :inlove: