Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.830
    И мене ми е во план кај Стефанка да одам зашто докторот ми е во Ремедика, а многу ми ја фалеа Габриела Балабанова во Е-медикал, @Nade-sunrise.

На Nade-sunrise му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.830
    Епа тогаш најверојатно е некој привремен дисбаланс и хормоните ќе се доведат пак во нормала, но не ми е јасно зашто секој месец проверуваш хормонален статус? :) Поготово кога биле до јуни секој пат одлични хормоните. И зашто стрес баш сега, а уште не си почнала со постапка? :) Радувај се, немаш никакви други проблеми, имаш одлична резерва на јајце клетки, нема причина да не биде успешно, треба едвај да чекаш, а ти се нервираш и хаос си направила со хормоните. Уживај сега, опушти се, процедурата нити е страшна нити болна и сигурно ќе вроди со успех!

На thelittle17, Stressed Out, venividivici и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Можи еднаш да те гушнам :hug: силнооо.Мора да се среди мораа!:*

На Nade-sunrise му/ѝ се допаѓа ова.
  4. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.060
    Пред една недела имав биохемиска бременост. Ептен беше рано, 4+5 дена. Денес бев на контрола. Докторката ми рече дека ако не ми кажеше дека си имала позитивен тест за бременост, сега немаше да знам дека си била бремена. Самиот организам се исчистил без никаква терапија. Е сега, за 2 недели треба да појдам и да испитам се преку крв и брисеви за евентуална причина за спонтаниот абортус. И ми рече да почекам 2 месеци за наредна бременост. По интернетов се изначитав дека подобро е да не се чека и дека поголеми се шансите за успешна бременост ако не се чека, ама ќе направам како ми кажа докторката. Барем ќе ми е чиста совеста. А, искрено и не знам како би имала сега однос со ММ. Многу е рано и мислам ќе може нешто лошо да ми се случи, како на пример инфекција. Затоа, пополека. Па здравје Боже после 2 циклуси со нови сили напред!!! :clap::)

На lia22 и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Да, и јас сум така. И гинеколог и ендокринолог во Ремедика.

6. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Не немав крварење, ама секоја жена секој организам е различен. Само трпение и без стресови. :hug:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Готово, нема стресови веќе. Бев на преглед. Не ми е прекинато крварењето, ама ме прегледа. Не ми било од овулација туку од лекарствата што ги пијам. Многу ме опушти докторката, ми вика прекини да одиш по прегледи и да си фрлаш пари, јајниците се такви какви што се и воопшто не се лоши. Уште на 10 доктори да одиш истото ќе ти го кажат.

Јас вика вакви јајници најмногу сакам пошто сите студии и во Америка и насегде до сега покажале дека се високо репродуктивни. Специфичното е вика што не знаеш кога е овулацијата ради долгите и нередовни циклуси, ама има жени и со 1, 3 или 6 менструации годишно што си забременуваат.

Ми даде циклопрогинова, ќе ги пијам 21 ден, да ми го сопрат крварењето и после нив да добијам убав циклус. Од кога ќе добијам реши да ме стимулира со кломифен, максимум до декември вика мислам дека ќе забремениш.

Ми го тргна Спиринолактонот и ми го намали Глукофажот на 1000мг пошто од него ми се лошеше. Вика не го поднесуваш пошто немаш доволна телесна маса за толку мг, убаво е да можеш, ама ако не можеш пиј од помалку.

И така.. малце подобро се осеќам сега. Ќе видиме што ќе биде следен месец. :hug:

На LivingGlam, BabyD0ll, IRBBB и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.484
    Допаѓања:
    11.561
    Девојки, предложете ми добри доктори од Ремедика..сакам да одам на второ мислење, не сум нешто задоволна од матичниот...не е на одмет и во Систина да ми кажете добри доктори..
    Ви Благодарам однапред :hug:

9. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Немав попаметна работа па си ја барав белјата. Дијагноза за мене - малце полудена.
    Таман кога требаше да се опуштам, почна да ми се врти низ глава што ако е неуспешно и како ќе се справам со тоа. Е дотолку... А од самата процедурата воопшто не ми е страв.

Тетка ми (гинеколог) лом ме направи. Се јави и во Ремедика кај докторот, пријатели си се, ме 'исцинкари', па ми се јави и тој, фино ме искара и ме смири искрено. А матичната доби забрана да ме прима во ординација освен за упатот откако ќе стигне ваучерот. Тетка ми вика и за тоа ќе размисли дали ќе ме пушти да одам да не ми текнело некоја глупост по пат :?:

Маж ми исто ме кара дека непотребно си правам стресови. Дека се ќе си биде.
    Дефинитивно сфаќам дека сум улава за без врска хехехе.
    Сега пак ќе идеме на одмор да се релаксираме. Предходниот изгледа не ми бил доволен.

Ветувам веќе не се нервирам. Ќе си купам винце вечер да прославиме со мажето, онака за животот.
    П.С. Он вика дека знаел лек за мене. Два пати на ден се викал. Па ќе го пробам :D

@curlyhair Те гушкам мила:hug:. Мора да биде :l:

@Bella_Stella Докторката ти е супер. Многу убаво ти кажала. Ајде да завршиме со стресовиве и притисокот што сами си го правиме :l:

На IRBBB, Bella_Stella, thelittle17 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Sanci92

Sanci92 Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    71

Da i se ima sluceno na sestra mi, potoa gi imase simptomi za doaganje na ciklusot no nikako ne dojde, zosto bese bremena testot bese pozitiven posle edna nedela od denot koga trebase da i dojde, a prethodnite dva na dva dena pred terminot i na samiot den negativni ❤❤ ti posakuvam sreka, i obavezno da ne izvestis

На SunnyBunny2016, Tinka1234 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  11. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    :rofl::rofl::rofl: Лекот од мажот ти(y).
    Да пробаш, сигурно ќе ти ги избие мушичките од глава.

На Tinka1234, Nade-sunrise и _Vera_ им се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Jас топло ти ја препорачувам д-р Снежана Стојковска од Ремедика. Презадоволна сум од пристапот што го има, плус сум слушала за доста позитивни искуства со нејзе.

@Nade-sunrise ми се свиѓа лекот на мажот ти :D Ќе дојдат и нашите среќички, порано или покасно. :l:

На thelittle17, le.soleil, Tinka1234 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Пишав мила, можеш да прочиташ погоре. Фала ти на позитивата, како и да е. :inlove:

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Од мене ќе добиеш едно мислење и еден совет.
    Мислам и скоро сум сигурна дека од прва ќе успеете,ин витрата каде што е машки фактор во прашање се поуспешни,според мене и според се што сум читала,тој е мојот заклучок.
    Совет,да олабавиш од форумов малку,колку што е убав толку е и неубав,добиваш поддршка,разменуваш мислења ама и стрес се ствара,добиваш желба да испиташ се што ќе прочиташ и слично,многу работи сум научила од тука и ми биле од корист,неколку членки ги запознав и лично,ама сум се осетила дека форумов ме стресира и напнува и сум се дистанцирала.
    Ти посакувам многу среќа и се ќе е ок да знаеш.:l:

На LivingGlam, IRBBB, Nade-sunrise и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Nancy27*

Nancy27* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    129

16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Многу убаво кажано.

На Nade-sunrise, thelittle17, Tinka1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.484
    Допаѓања:
    11.561
    Не гледам одговор, изгледа само си ме цитирала и си пратила..
    @Nancy27*

18. Nancy27*

Nancy27* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    129
    Изгледа не се пратила пораката. Јас би ти го препорачала д-р Митко Ивановски од Систина.

На thelittle17 и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  19. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    Топло ти го препорачувам др Митко Ивановски од Систина

На thelittle17, Nancy27* и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  20. Sevdija123

Sevdija123 Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    Здраво девојки едно праѕајне мене ми закасни циклусот 3 дена имав симтоми за бременост секој ден болки во кисма болки во долниот дел на стомак немам апетит надуоѕ на ѕтомак ѕекоја нок главата ми пука от болки направив тест беѕе негативен та веџер добив циклусот кој само траеше 3 дена кафеав иѕседок волките иѕте ги имам после 4 тиот ден от сиклусот го пофторив теѕтот една линија беѕе црвена една многуу темна невидлива многу темна гледам иато така 2 дена имав бел исњдок нема ни мирис ноѕто само бел ицедок дали се работи за рана бременост ве молам дали некого им ѕе ѕлусило вакво неѕто