Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.879
    Јас добив и овај месец денес бев да испитам пролактинот да видам како е ама не верувам дека ми е намален имам сеуште млеко.

2. Hope06

Hope06 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    372
    @medena147 Мислам беше стимулирана со кломифен, така да овој месец оди на следење на фоликули. Јас така останав бремена после стимулирање, на следен циклус, бидејќи кломифенот сеуште делува. Се надевам пролактинот е намален и следен месец две црти. :*

На Tinka1234, medena147 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.676
    Допаѓања:
    21.341
    @Hope06 Ќе може ли да ми кажеш како се оди на фоликулометрија кога си со стимулации, од кој ден почна ти да следиш и колку пати беше?

4. Ann.

Ann. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    124
    Здраво девојки
    Јас да си се пожалам, да ми олесни. Проверував хормони и имам висок пролактин овој пат. 55.7 (реф. вр. 1.1-25.0), па наместо да почнам со кломифен наредниот месец, ќе пијам бромокриптин 2x1/4, 2 недели. Дали некоја од вас го пиела и дали е добар?
    Направивме и спермограм и тие резултати не беа баш сјајни. Сега и мм има 3месечна терапија. Некако се чувствувам разочарано, баш се надевав дека се ќе биде во ред за да почнам со кломифен.

5. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.676
    Допаѓања:
    21.341
    Не можам да ти кажам не се разочарувај, зошто нормално е да си разочарана. Меѓутоа проблемот што го имаш е решлив, затоа гледај на позитивната страна. Пролактинот е хормон кој многу лесно се става под контрола. Со терапија со Бромергон дури знам дека се зголемуваат шансите за бременост, тоа ми го има кажано мојот ендокринолог. Сигурно и овие апчиња што ти ги препишале се со сличен состав.

Што се однесува до спермограмот на сопругот и тој може да се подобри со соодветна терапија. Знам колкава е желбата за бебе што поскоро, сочувствувам со тебе и се наоѓам во слична ситуација. Меѓутоа за некои работи едноставно треба време. Не е дојден нашиот момент, но ќе дојде наскоро. Имај верба! :sun:

На IRBBB, thelittle17, CareTee и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Hope06

Hope06 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    372
    @Bella_Stella јас пиев кломифен од 3ден до 8ми ден наутро и навечер по една таблета на 10ден бев прв пат и фоликулите беа по околу 10-12мм, ендометриум 7мм после тоа одев уште еднаш беа шо 17-18мм на 14 ден, и на 16ти ден примав инекција прегнил и правев неуспешна инсеминација.(по мое неуспешна беше поради тоа што требаше да биде 2 дена покасно не пукнаа фоликулите од инекцијата). Следнипт месец не пиев кломифен и одев на 10 ден, па на 12ти ден, 14ти ден веќе имав пукнато неколку фоликули од 25мм и тогаш забременив, но ете по 100ти пат кажувам поради пролактин 27 имав спонтан. Значи стимулирање со висок пролактин не!!!

На IRBBB, thelittle17, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Hope06

Hope06 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    372
    @Ann. А дали имаш проверено тероидна и антитела на тероидна? Пролактинот не е проблем се решава, со достинекс побрзо, со бромергон побавно, но се решава. Јас од 43 го намалив на 10 ги прелинав и за 1 недела пак 43, сега веќе никако не ги прекинувам.

8. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.879
    Здравје ќе видам Понеделник како ќе е па ќе правам муабет со матичната за понатаму што и како.

9. Ann.

Ann. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    124
    Тсх ми е 3,9 (реф. вр. 0,25-5,0), а тироидна сега брзо немам проверено. Требаше но со коронава не можев да закажам. Се надевам за брзо ќе можам да проверам. Моментално само за пролактин добив терапија, претпоставувам дека ми е од стрес бидејќи имав прилично стресен период, имам ПЦОС па и тоа сигурно допринесува. Единствено нешто што ми е позитивно е тоа што имам подобрување на јајниците.

10. Ann.

Ann. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    124
    Стресниот период што го имав си го направи своето, за мм не очекував дека ќе треба некоја терапија но тоа е тоа, се што треба ќе правиме. Ти благодарам, те следам некое време, неуморно даваш поддршка на сите. Ќе дојде и нашето време да се радуваме на позитивен тест.

На Tinka1234, thelittle17 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  11. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.879
    Не се разочарувај и јас сум иста денес се изнаплакав,бев со Кломифен и неуспешно.И мене ми е покачен пролактинот,денес бев повторно да го проверам во Понеделник ми стигнуваат резултатите.Господ е голем ќе имаме среќа и ние кога тогаш.

На marijamarkoska, thelittle17, Ann. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.676
    Допаѓања:
    21.341
    Сите заедно ќе се радуваме за многу брзо. :l:

На RumShtangla, IRBBB, thelittle17 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Јас би рекла дека е обратно :)

14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.676
    Допаѓања:
    21.341
    Жал ми е за негативниот исход, но сепак ќе речам гледај на позитивната страна, си забременила, што значи се ќе биде во ред кога ќе се среди пролактинот. Мене сега на последен циклус ми беше 17. На овој циклус што треба да го добијам сега почеток на Септември ќе пијам Кломифен, ми запиша докторката како, или од 3ти или од 5ти ден, не се сеќавам баш, треба да видам.

Меѓутоа, ендокринологот ми кажа на трети ден да го проверам пак пролактинот и ако евентуално има потреба одма да ми се даде терапија за него. Никогаш не бил повисок од 19 кај мене, но сепак докторката инсистира постојано да се следи, очигледно е важно.

На Hope06, thelittle17 и Ann. им се допаѓа ова.
  15. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.879
    Девојки да ве прашам Достинекс или Бромергон кој е поефикасен?

16. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    5.930
    Мене со достинекс за месец и пол ми се намали од 60 до 8 за (на последно мерење 6 месеци после прекин на терапија)

На medena147 и LunaGrey им се допаѓа ова.
  17. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Ве читам девојки па да си олеснам и јас, значи почнав кај нов гинеколог кој не сака да остава ништо на случајноста и пред да започнеме со стимулации се договоривме све да испитам што немав испитано бидејки имав векје две бремености кои завршија недобро. Направив кариотип хсг и хистеро, имав септум го отстранија и конечно чекав да дојде месецов пак да почнам да правам нешто да не скренам..И и се разболев (заразив) од корона. Искрено не беше воопшто лесно две недели се осекјав недобро со температура и немокј ми се појавија и тахикардии кои ги имам постојано..И сега да речеме ако оздравам скрос дали да почнам од наредниов месец да пробуваме или пак треба да чекам, што знам да не има некои последици дека сигорно и имунитетот сега мие паднат ?:?:

На tina2018 и LunaGrey им се допаѓа ова.
  18. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    3.779
    Девојки само да ве охрабрам, со Пцос сум и забременив со помош на кломифен, 10 недела терам, нека не чува господ до крај.:inlove:

Кога најмалку очекувате ќе биде, само храбро до посакуваната цел. Имате огромна поддршка од сите нас тука и едвај чекам да слушаме за се повеќе успешни и среќни приказни.:sun:

На Bobsponge, Hope06, LivingGlam и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Јас ги имам пиено двете,Достинексот ги практикуваат затоа што ги пиеш еднаш неделно,поскапи се и лесно се поднесуваат,Бромергонот се тешки,додека ги навикнеш ти спуштаат притисок и причинуваат гадење,се пијат секој ден,претежно навечер заради нус појавите. Мислам дека Бромергонот мн побрзо ми го спушти пролактинот,од 33 на 2 за една недела. А и да Бромергонот се побезбедни доколку дојде до бременост.

На Hope06, venividivici, LunaGrey и 2 други им се допаѓа ова.
  20. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.879
    Девојки вчера пишав дека добив беше розево со црвено помешано малку на бришење обично така добивам и крвта станува се поцрвена денес на бришење имам ама е кафена нема воопшто црвена крв дали е можно да е имплатанско,и дали е можно никакви симтоми да немам а да сум бремена ни градите ме болат и се нормални.Во секој случај ќе почекам до утре.Инаку денес ми е 11 ден после овулвација.

На Hope06 и Hristinakiki02 им се допаѓа ова.