Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. fana

fana Форумски идол

Се разбира дека е можно. Со среќа :)

medena147 likes this.
  2. BelataMasai

BelataMasai Популарен член

Zdravo. Moze li da mi pises lp. Jas probav da ti pisam ama ne moze.sakam da te prasam nesto okolu cistata. I kaj mene se somnevaat deka e takva. Mn sum isplasena

3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Баш ми е жал што минуваш низ сето тоа, но од целиот хаос ќе излезеш уште посилна, сигурна сум. Што се однесува до обидите, не знам што да ти кажам, а претпоставувам не знаат ни другите...

Ете кога веќе имаш нов гинеколог кој е заангажиран, можеш со него да разговараш и да го прашаш што мисли, сепак е медицинско лице.

Се надевам и ти посакувам што поскоро да се средат проблемите и да галиш меше конечно. :sun: :l:

fana, Tinka1234 and Slonce91 like this.
  4. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Фала ти мила се надевам дека ќе биде кај сите кои се обидуваме,не не па јас сум сигорна дека ќе успееме само времето не дошло уште .(waiting)
    Докторот секако ќе го прашам кога ќе отидам, сега дека сум во изолација и имам време доста па само си барам нешто ,некоја утеха да ми рече некој па нормално дека можете да пробувате, ма збудалев дека ништо не правам:headbang: Али тоа е

Bella_Stella likes this.
  5. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Честитки и имај лесна бременост до крај.

6. Lavica_30

Lavica_30 Истакнат член

Здраво феминки, се обраќам за прв пат, но Ве следам многу одамна. Со сопругот се обидуваме за бебенце повеќе од 2 години. Редовно правам контроли и се е уредно, но за прв пат вчера испитував хормонски статус, каде што ТСХ е 8 (реф.вред. е 0,4-4,5) и андростендион е 3,67 (реф.вред 0,7-3,5) останатите се во рамките на реф.вред. Дали овие хормони се можен причинител на мојата состојба? Докторката користи одмор, во текот на следната недела ќе одам на контрола, ми значи Вашето мислење и истото го очекувам!

7. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Да. Тироидните хормони ти се мн покачени. Ќе ги спуштиш со терапија и ќе се среди. Закажи си преглед кај ендокринолог и тој ќе ти одреди терапија врз основ на резултатите

Lavica_30 and Tinka1234 like this.
  8. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Вака некако :)

Attached Files:

Hope06, LivingGlam, babybubu and 6 others like this.
  9. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Везе нема стресот и тоа ми е најголема глупост, кога некој тоа ќе го каже.
    На прегледот после неуспешниот трансфер маж ми го прашува докторот “Можно ли е ради стрес да не се успеало, пошто периодов ни беше мн стресен”
    И Др. само се насмевна благо и рече “Не. Не е можно”

Bella_Stella and princess5 like this.
  10. Stressed Out

Се слагам делумно,знам луѓе што биле во многу стресни ситуации па зачнале од прва,од друга страна целиот психички притисок има некаков мал удел врз хормоните ама па од толку многу пробувања барем еднаш ќе се закачело... небитно,поентата е дека кога се работи на бебе колку и да се трудиш да си опуштен,телото е напнато. Како и да е,мојата девиза околу оваа борба е дека не му дошло времето,нема правила за успех.

11. Nithya

Nithya Истакнат член

Не дека секогаш има везе стресот со се, ама па и дека скроз нема врска не можам да се согласам.
    Цел едндокрин систем е сензитивен на стрес. Те молам потсети ме кај кој доктор беше?
    Психосоматика не е воопшто наивно нешто. Хроничен стрес доведува и до иреверзибилни промени на функција на некои органи или цели системи во телото.
    Личен пример сум јас, можам до сабајле да пишувам што се си добив од стрес затоа што не можам да си ги контролирам мислите и стравовите.

Hope06, IRBBB, thelittle17 and 7 others like this.
  12. Stressed Out

Мислам дека кај Трајковски е,мене баш тој ме прашуваше дали сум под стрес,кај Луна можеби мислелдека стресот не влијаел на имплантацијата во инвитрото бидејќи тогаш ептен хормоните се под контрола и му треба ден два на ембрионот да се закачи по трансфер,па можеби мислел дека тука стресот не одиграл голема улога.

marija99992, thelittle17 and LunaGrey like this.
  13. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Цел свет е под стрес, животот е стресен. Се лачи повеќе кортизол да, ама дека влијае на години неплодност не се слагам.Па уште кога ќе кажат Опушти се и ќе биде. Тајминг е се и среќа. Тоа е мое мислење.

Last edited: Aug 23, 2020
  14. medena147

medena147 Популарен член

Девојки имам менструација како да немам Петокот на бришње беше розева,другиот ден сабајле беше темно кафена па потоа па розева црвена,на влошка ептен малку,цела ноќ немаше ни капка капнато ставив друго влошка па ептен малку е само на бришење ми е повеќе розева по некогаш малку црвена ептен оскудна ми е менструацијава ако е меснструација ова,мене ми се нормални првите два дена имам полни влошки и третио да се рече вака до сега не ми има бидено ниедна менструација.
    Денес е како последен ден менструација.

Last edited: Aug 23, 2020
    Tinka1234 likes this.
  15. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Истото беше и кај мене. 4 ден веќе ми проби. Се надевам дека кај тебе е имплатациско. Ти посакувам среќа:hug::l:

16. srcula

srcula Истакнат член

Кај мене беше слично овој месец, розево на бришење, па кафеави точки два дена и потоа позитивен тест после повеќе од една година обиди. Но сето тоа беше во многу мали количини, а мислев дека добив бидејќи поседните пати знаеше еден ден да ме зафркава додека да пробие.
    Со среќа

_Vera_, Tinka1234 and IRBBB like this.
  17. NewMommy

NewMommy Популарен член

Во патологија во Битола денес ми рекоа резултати за Пап тест после месец дена! Можно ли е?

Tinka1234 likes this.
  18. naturallmess

naturallmess Популарен член

можено е , јад од ГАК ги чекам и по 45 дена

NewMommy likes this.
  19. medena147

medena147 Популарен член

Пап се чека толку време,освен ако сакаш побрзо се доплаќа мислам за една недела да стигнат.

NewMommy likes this.
  20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Да, на државно сегде се чекаат по толку.

BeloMache and NewMommy like this.