Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Lори дај бозе да се издрадувас ти ја пустам сеета срекицка на овој свет затоа сто анма како е да цекас и да се молис секоја вецер поздрав девојкии

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    мили мои не се разочарувајте како господ никој не,ке биде и тоа само здравје....јас денес не треба да добијам :) уште немам некои симтоми вобичаени за добивање освен тоа што градите ми се отечени и ме болат многу,а секој месец пред да добијам еден ден пред датата имам кафеафко сега немам.....со господ напред на сите да ни даде по еден бебуш... :*

3. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Да не добиеш денес и наредни 9 месеци :hug: :*

На Lori-30 и tinavip им се допаѓа ова.
  4. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Lori-30 Штом се резултатите одлични, веднаш да се фрлите на работа. :)
    Јас стискам палци што посоро да останеш бремена и да ти се исполни најголемата долго очекувана желба! :hug:

tinavip Редно е и ти да ни ја соопштиш најубавата вест.
    Што поскоро сите да си одите од оваа и да им се придружите на поубавите теми. Едвај чекам да се дружиме таму.
    Почекај 2-3 дена и потоа да направиш тест! Да не не држиш во неизвесност нас, а ни себеси! :)

Со среќа девојки!

Има ли уште некоја која сега скоро не треба да добие? До каде сте девојки? :)

На Lori-30 и tinavip им се допаѓа ова.
  5. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    чул де господ мила :* се што сакаш да ми ти даде господ..... :*

6. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    фала ти мила на убавите зборови,секако дека ке ве известам дај боже само да е се како што треба.... :*

7. bella22

bella22 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Zdravo zenicki.Znaci nikogas nemam pisuvano ama resiv da spodelam moeto iskustvo.Godina ipol ne mozev da ostanam trudna,bev na doktor i mi kaza deka se e vo red,pravev bakterioloski i edna bakterija izleze pozitivna,primav terapija i posle dva meseci se pojavija dvete crti no za kratko zavrsi so spontan vo 8 nedela.Pravevme pauza 3-4 meseci i sega vo juli pak pocnavme ama bev mnogu opustena znaev deka ne ostanuvam od prva,no denes pravev test i izleze pozitiven,presrekna sum ama i isplasena da ne zavrsi pak kako prvata bremenost.Se polnam samo so pozitivna energija.Bidete opusteni i veruvajte toa ke si dojde i nikogasne si gi macete mislite deka nesto ne e vo red ne barajte vina,vi sovetuvam eden opst pregled i brisevi zosto po moe radi taa bakterija sum se macela godina ipol.Vi posakuvam sto pobrzo da si gi videte i vie dvete crtki!

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    со среќа мила и со лесно да си го износиш бебушот..... :hug: :party: :*

9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    честитки за новата мамичка :party:

10. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    Честито за бременоста со лесно да ја износиш :party: мој совет е ако сакаш да примаш Утрогестан затоа што и јас имав спонтан во 6-тата недела пред 5-6 месеци. Со пауза од 3-4 месеци почнавме да работиме на случајот :lol: но матичниот ми препорача да пијам Утрогестан затоа што тоа и се препорачува на секоја бремена жена која што претходно имала спонтан. Утрогестанот ја задржува бременоста, и редовно пратење на ендометриумот. Само опуштено и со позитивни мисли и не мисли дека повторно ке заврши така оваа бременост ( да не дај Господ). За се има првпат во животот. Нас нема да ни се повтори тоа уште еднаш. Само напред и со Господ на помош ;)

11. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    bella22 честитки :clap: :inlove: :* Ти посакувам се најубаво и немој да се плашиш опушти се и се ќе биде во најдобар ред.
    Тинче како си ти како се осеќаш? Ајде дај Боже златен да си станеш мамичка. Верба во Бога, опуштеност и без нервоза ќе биде се. :$ :inlove: :*

12. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.640
    Допаѓања:
    15.791
    Честитки белла 22,ти посакувам лесна бременост,па дај боже сите што чекаме да не фати мајата од тебе :)
    Инаку јас имам едно прашање,може малку е глупаво,ама ме интересира штети ли ставањето на вагинални таблети во процесот на забременување,бидејќи ставам вагиналитети од кантарион па незнам дали пречат при забременување

13. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    фала ти мила на убавите зборови,инаку јас сум веќе мамичка на едно 7 годишно момче,и сега одиме на фторо,инаку требаше вчера да добијам но се уште ја нема :$ дај боже и да не дојде во наредните 9 месеци....симтоми имам само градите ме болат и ми се отечени,леле дај боже сите да се радуваме овој месец,дај боже сите да сме со позитивни тестови овој месец... :*

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    со срека на сите шо се во исчекување на две цртки ајдее со Бога напред да не ви дојде наредните 9 месеци бабата рога :)

На tinavip и Agrona им се допаѓа ова.
  15. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Да ти е здраво и живо синчето дај Боже да си добие братче или сестриче, а може и близначиња :$ :* :inlove:

На tinavip му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    Agrona мила чул те господ,и тебе да ми ти даде се што ти душа сака.. ;) :*

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Честитки Бела 22. Дај боже со убаво да си ја износиш бременоста и да родиш најубаво бебче. :*

18. vilimimi

vilimimi Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    zdravo na site samo sto se zacleniv na ovoj forum im posakuvam sreka na site daj boze site da bideme so polni mesinja :) i jas se obiduvam godina ipol da zabremenam no neuspesno imam neredovni ciklusi i policisticni jajnici na sto doktorite ne obrnuvaat golemo vnimanie bidejki imam 23 godini mi velat deka dobro bilo sto sum mlada bev vo sistina no da si kazam iskreno nemase nikakov efekt gi napraviv site ispituvanja se bese vo red i maz mu pravese spermogram i ka nego bese se vo red, a za policisticnite jajnici mi kaza slucajno endokrinolog bev pred tri meseca bidejki imam visok kilogrami i mi konstaturaat skrien seker no mu velat deka se e vo red samo stoimam policisticni jajnici pa gledam po drugive forumi primenuvaat razlicni lekovi za zabremenuvanje no na tie sajtovi nikoj ne e aktiven pa slucajno vidov deka tuka ima pa vi se molam ako nekoj gi imal moite problemi a gi resil neka pise pozdrav :*

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    само да ти посакам побрзо да си видеш 2 цртки а за полицистичните јајници не се грижи имам слушнато дека може со нив да се остане бремена... ќе се потрудите малку повеќе и кога најмалку сње надеваш ќе биде б ебе.. само опуштено а ако не си задоволна од систина побарај од друго место мислење... со среќаа

20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    ич да не се секирас за п.јајници и на снами истото и го рекоја па си роди здраво право синче без никаков проблем :) не се нервирај бадиала нема потреба од нервози