Ова и јас сакав да го потенцирам дека ако дојде до бременост достинекс се прекинува и се продолжува со бромергон. Ова ми е од специјалист гинеколог, затоа и јас го прекинав достинекс и шримам бромергон.
Па на приватно се прави пап ако ти е итно. 1200 денари е. Државно се знае како е, на едно место ги гледаат паповите од цела Македонија. Можеш да замислиш колку им стигаат дневно?
Ова за инфо - во Хистолаб ПАП чини 500 денари. Матичниот ми зема брис, го носам сама. Резултати за 5 до 7 дена.
@medena147 извини а што земаше достинекс или бромергон и колку ти е терапијата,( четвртина, половина...)? И не се грижи се средува
Бромергон пола апче навечер ми беше веќе цела недела не пијам,чекам сега матичната да ми каже што понатака и пишав по што до 15 беше денеска немав време од работа да стигнам да отидам.
Иста грешка и кај мене, значи никако не ги прекинувај додека не завремениш, и во бременост до 3 месец, не се сеќавам точно која недела. Мене така матичната ми кажуваше пиј 1 месец па прекини ги, прво бромергон па достинекс. Гледајќи дека не бидува тоа така се советував со специјалисти за потпомогната бременост во њу борн и промедика и ми рекоа никако прекинување, само проверки за регулирање на дозата. И јас сега пијам пола таблета наутро, пола навечер бромергон. Пред една недела ми беше 20, за 3 недели од 43 на 20 со бромергон.
Не треба да ги прекинеш. Сигурно ќе продолжиш да ги пиеш, само сака докторката да опипа која доза ќе ти треба. Со ова ниво треба константна терапија. Јас пиев достинекс 2,5 години со ова ниво на пролактин, па после забременување бромергон до 12та недела.
Само земај ги редовно и не ги прекинувај провери после 2 недели пролактин но продолжи да ги земаш. Ова како совет, од страв од таблети 3 пати ги прркинував и почнував одново, ќе дојде 10 ќе прекинам и за една недела 43, пак од почеток достинекс пак исто. И сега си пијам бромергон и не планирам никако да го прекинам.
Девојки, имав ешерихија коли земено од цервикален брис,(од која мислам дека ми пречи за забременување) пиев терапија и правев уринокултура и резултатите се негативни. Е сега дали дава веродостојни резултати урината или пак да испитам брисеви?
Мораш да направиш нови брисови, бидејќи ешерихија може да ја има во мокрача, а да ја нема во матката или обратно.И ова од искуство
Отворот каде ти е цервиксот И отворот од каде излегува мокрача Се два различни отвора И содржат различни видови бактерии