Веќе се консултирав и пожалив, ми ги предложи Достинекс, ама поради тоа што тие не се пијат доколку дојде до бременост одлучив/ме да ги продолжам Бромергонот..Правам наредна недела контрола на Пролактинот па ќе видиме.
Девојки од Петокот поручек крварам имав само на бришење и Саботата така Неделата имав и на влошка малку Понеделникот малку повеќе ама не така како што добивам јас Вторниот малку и вчера малку потоа и да немав на бришење денес сеуште имам добиено како кафено како розе е оваа менструација ми е пречудна имам ама како да немам менструација да рачунам како Саботата да ми дошла веќе 6 дена крварам а мене менструацијата ми трае 5 дена и тоа 5 ден како да немам,зошто вака незнам и плус ми доцнеше 3 дена.
Добро е што си се консултирала, односно сега одмарај повеќе и мораш да издржиш и со мачнините, ке се намали сигурно пролактинот, воопшто не го ни мисли
Ги почнав зстоа што резултатите од хормонален статус пред една година покажуваа Пролактин 25 од 28 реф.граница, па докторот ми ги даде по 1/4 да ги пијам сабајле и навечер. По три недели пиење направив тест и покажа 35 од 35 горна граница. Сега ги пијам пола навечер 1/4 наутро. Значи рачунај кога ми ги даде на 'невидено' ми бил бајаги покачен, до тогаш имав направено една инсеминација (за џабе со висок пролактин). Сега после месеципол-два ќе одам пак да видам како се движи искрено се надевам на добар резултат.
Значи сите сме катастрофи со пролактинот, јас кога правев инсемонација беше 27, сега пред 1 недела 20, бромергон пијам пола навечер и треба пола наутро но го заборавам наутро. Се надевам барем на 10. скромна сум
охоооо 10 да ми дојде прерадувана ќе сум Мислам џабе праиме ако не е испод 17... И гледај да не забораваш
мене пред неколку месеци ми беше пролактинот 23 и ми ја дадоа терапијата со кломифен и ете ништо, значи пролактинот треба да е мн низок пред да се почне со терапија со кломифен?
Кај мене на последно мерење ТСХ е 1.97 а Пролактинот 17, па докторката реши да ме стимулира следен месец. Меѓутоа ендокринологот рече кога ќе добијам на трет ден да ги проверам пак за да знаеме дали да ми даде нешто за Пролактинот, пошто сега не пијам ништо.
Здраво на сите. Се обидуваме за второ детенце ,веке повеќе од година дена , но неуспешно. Првото детенце ми е 6 ипол годинки. Имав страшно тешок пораѓај. Сите само прашуваат , ајде што чекате , зошто не одите на второ , колкава разлика во годините ке биде....бла , бла. Но ете кога ние се чуствуваме подготвени , и почнавме да се обидуваме , ете небива .... Некое ваше мислење , и совет.... Благодарам
Не, се гледаат двете фази. Сум имала циклус со вакви цик-цак температури и бев прочитала дека тоа се случувало кога организмот е под стрес.
Веќе 4 ден како ми доцни, ова ми се нема случено во последнава година дена, а тестот е негативен. Дали може да е од тсх што ми е мн покачен?
Мене тсх и кога ми беше накај 4, редовно како под саат ми доаѓаше. Не се сеќавам тебе колку ти е. Можно е да е и нешто друго, време, клима, стрес... А може и тест да повториш за некој ден.