Прекрасна слика мила @IRBBB , те чекаме со убава бета!! И јас прогнозирам до нова година да се чисти групава!! Многу среќа на сите феминки!
Бетата ми е 112,7. Мислам дека одговара на 4та г. н. Ќе проверам по некој ден пак, да видам дали расти правилно.
Ова и го очекував. Честитќи и лесна бременост до крај миладај боже сите да се тргнеме од групава што побрзо. И јас чекам да не добијам за 2 недели.
Реков и пак ќе речам, дај Боже групава да се исчисти, ниедна да не остани тука, да си пишуваме во труднички. За 2 недели чекаме да прикачиш позитивен тест.
Најубавата весттт денес !!!!!! Честиткиии душооооо да си имаш најјубава и најлесна бременостт Гали мешеее и уживај се ќе биде во ред сигурна сум. Те гушкам
Девојќи да ве прашам нешто. Ми препиша докторот утрогестан од 15 ден од циклус ми рече да ги пијам. Ние имавме односи во неделата и докторот ми рече пошто ќе имате односи деновиве пиј ги некое време па после вагинално ставај ги. Дали од утре вечер можам да почнам вагинално да ги користам?
Zdravo sakam da prasam go pijam metamorfinot 2 meseci po 3 pati na den imam PCO imam.neredovna menatruacija sega koga bev pred 3 dena na kontrola ginekologot mi vide nekoi kletki kako jajcs i mi bea okolu 8mm i mi rece deka normalno e 20mm i mi rece deka za 10 dena pak da odam od iskustva dali ima sansi da se zabremeni od terapijata metamofin od iskustva inaku posledna mentruacija mi bese na 07.07 i imame redovno rizicni odnosi
Можеш, да. @Bbblla метформин се дава баш за регулирање на овулацијата кај жени со полицистични јајници и ако има овулација, секако дека има и шанси за забременување .
Тоа што го видел докторот се фоликули кои треба да пораснат минимум 18 до 24 мм, па да ослободат јајце клетка која евентуално би се оплодила. Докторот ти има кажано да отидеш за 10 дена за да види дали пораснале тие фоликули и дали имало/ќе има овулација. Чим си имала последна менструација на 07.07 значи имаш многу долги циклуси така? И јас сум со пцос и пијам метформин веќе скоро 5 месеци. Он служи за подобрување на овулациите. Меѓутоа мислам дека можеш да го прашаш гинекологот што мисли за стимулирање со Кломифен.
Да имам доста нередовна менструсција и лекарот сака да ми се регулира овулацијата на секои 14 дена после менструација А вие ги пиете веке 5 месеци дали имате ефект
Па може да се каже дека имам до негде. Почнав да добивам поредовно, меѓутоа имав и други проблеми. Покачен тестостерон и проблем со тироидната. И за тоа пијам терапија, така да полека се средуваат работите. Подолгорочно треба да се пие Метформинот за да даде ефект, плус индивидуално е, зависи до организмот. Мене реши гинекологот да ме стимулира со Кломифен овој месец. Чекам да добијам па ќе почнам да го пијам и ќе видиме дали ќе има резултати од прва терапија.
Па, има некои докази во литературата кои укажуваат на тоа дека вагиналната администрација е супериорна, заради тоа што прво минува низ матката, меѓутоа заклучокот е дека сепак треба да се направат поголеми студии да се потврди супериорноста и да се детектира оптималната доза. Конкретно за Утрогестанот, вагинално се апсорбира брзо и постигнува стабилна плазма концентрација. Орално се метаболизира поинаку и дава повеќе несакани ефекти. Но, не се секирај, како и да го земаш он ќе си го даде потребниот ефект.
Ahaa epa okej vi blagodaram ama neznam dali tuka go ima vo svajcarija ke pitam jas koga ke odam na kontorla za 10 dena a posle kolko vreme od piene ti dojde menstruacija