Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.679
    Допаѓања:
    21.344
    Секако го има, светски лек е. Инаку не служи за да добиеш циклус. Се смета дека помага во подобрување на овулациите кои се поретки кај девојки со пцос, и заради тоа се дава.

Јас поради сите проблеми што ми се појавија не добивав цели 4 месеци. Ми испровоцираа еден циклус со Примолут Нор и од тогаш навака добивам, не на фиксен број денови ама +/- 30 дена.

На Bbblla и fana им се допаѓа ова.
  2. Hope06

Hope06 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    372
    Јас да си се пожалам, добив на 31 ден, сега ќе си продолжам со регулирање на тсх и пролактон, па здравје потоа кломифен. :)

На Cherry blossom89, medena147, tina2018 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Pampas

Pampas Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    14
    Zdr Feminki... Jas isto taka imam problem so zabremenuvanje... Vo Januari imav spontan I odtogas navaka ne biva nesto... Imam. Slusnato za ovie od Tiande sto se vloskite pa ako nekoj ima nekoe iskustvo ili slusnato od druga liscnost bi zamolila da spodeli

4. ImOk

ImOk Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2020
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    57
    Здраво феминки, ви се приклучувам и јас на форумот, ве читам веќе 2-3 месеци, па одлучив и јас да се зачленам.
    Мојата приказна е следна, пробуваме веќе 9 месеци но мора да кажам дека претходно не сериозно, имаше ситуации кога не можевме да ги искористиме плодните денови, и неколку од тие 9 месеци реално ги пропуштивме.
    Посериозно (во плодни денови бевме активни) со обиди почнавме од април, а веќе во јули и август почнав и со тестови за овулација, 2 пати се погоди да имам на 14ти ден, водам дневник за мојот циклус (читав и тука совети од вас и истражував на интернет,значи ЦМ,БТ,овулација,денови...си го запознавам телото). Од моја страна мислам дека се што ме советуваа докторите прегледав. Брисеви, хормони, големина на фоликули, бев на 3 места, од кои последно и во плодност,рекоа се е во ред и нареден чекор е да провериме спермограм, за некој ден.

Денес ми дојде :( Секој месец разочарувањето ми се зголемува и сите ми викаат да се опуштам дека ќе биде, но некако овој пат ја немам таа сила секој месец што си ја давав. Мислам дека премногу се оптеретив психички и не знам како да си ја опуштам психата. Оваа овулација имав 20мм фолекул и навистина толку многу се надевав, но ете не требало да се случи. Многу ми се плачи, како кнедла в грло имам и мислам дека околу мене никој не ме разбира. Пишам да ми олесни на душичката, сакам на секоја од нас што си има ваква мака да и испратам една најголема прегратка, и мене ми треба една силна моментално. Господ на сите да ни помогне и за брзо да си имаме среќичка во прегратки. :sun:

На A.a.gj, Алек***, Cherry blossom89 и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Наместо добредојде ќе ти посакам што поскоро да се тргнеш од темава :hug::l:

На Cherry blossom89, IRBBB, LucyLu и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Bobsponge

Bobsponge Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2020
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    23
    Здраво девојки, денес бев на гинеколог, ми дадоја да испитам хормони и да правам тест за тромбофилија, бидејќи имам поназад пишано дека првата бременост не заврши во најдобар ред, а исто имам полицистични но имам редовна менструација. Па ме интересира каде е најдобро да го направам тој тест бидејќи читам и ве пратам ама не можам да најдам одговор, ако има некоја членка да кажи.:*

7. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Генетско испитување за вродена тромбофилија се прави во Институтот за имунологија и хумана генетика. Матичен гинеколог треба да ти даде упат. Треба да ти закаже термин и да ти даде упат.
    Резултатите се чекаат мн долго.
    Има тема -генски мутации прочитај и таму мислења.

На Tinka1234 и Bobsponge им се допаѓа ова.
  8. Bobsponge

Bobsponge Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2020
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    23
    Аа значи така, добро прашувам бидејќи не сум од Скопје, а матичната ми спомна за на птиватно за на Ману но да прашале за цена па ќе ме известеле, сепак ти благодарам ќе проверам и во таа тема

9. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    На државно со упат платив 1700.
    Приватно е повеќе од тоа. Не ти се исплати. Ако си осигурана оди си државно.

На Bobsponge и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  10. Bobsponge

Bobsponge Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2020
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    23
    Тогаш ич да не чекам и да си барам упат, ти благодарам многу. А за резултати колку врееме чекаше ти?

11. Hope06

Hope06 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    372
    Моја колешка беше задоволна пд тие влошки, после искористени 10 влошки забремени. Но дали знаеш причини за спонтан, дали провери хормони и пап после спонтан?

12. Pampas

Pampas Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    14
    Pravev pap i se bese vo red a hormonite ne gi proverija... Pricina nemozea da utvrdat bidejki bese mn brzo spontaniot posle dve nedeli otkako doznav preku krv deka e pozitiven dobiv grcevi i pocnav da krvaram i otidovme na lekar i me iscistija...

13. Hope06

Hope06 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    372
    На 3 ден од менсѕруација направи си хормони и проверо тероидни хормони комплет(тсх, ф3, ф4, анти тела тпг и тпо), најгочем дел од спонтаните во рани месеци се пд хормони, најчесто пролактин, а после сшпнтан знаат сите хормони да се измешаат. Ти посакувам што поскоро 2 цртки :sun:

На Pampas му/ѝ се допаѓа ова.
  14. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.999
    Допаѓања:
    34.779
    Провери си генетски мутации Вит.Д можеби треба да примаш метилирана фолна а не обична кога ќе си трудна...

На thelittle17, Bobsponge, Pampas и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Pampas

Pampas Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    14
    Vi blagodaram na sovetite... Ke go posetam mojot ginekolog i ke napravam se sto treba ❤️

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Девојче,премногу кратко се обидувате за толку многу да се оптеретиш психички,јасно е дека сите мислевме дека со првиот ризичен однос ќе имаме позитивен тест ама не е кај сите така. Ти ја разбирам желбата ама за 5 месеци активни обиди толкава разочараност е непотребна. Кој околу тебе не те разбира?

На ladystardust, Inamya, Hope06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    И мене ме интересира искуство со Тианде влошките, гледам има и некоја програма 90 дена до бебе со различни влошки ама незнам дали има некој искуство со нив.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. venividivici

venividivici Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    75
    Пролактин симнат на 11,02. Се порадував :)
    Ќе продолжам со терапија... секако и докторот ќе чекам да видам што ќе ми каже наредна недела

На Hope06, Bebce1, le.soleil и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.097
    Здраво жени.

Јас денес треба да не добијам (подолго време пробуваме за второ бебе) и збудалив мислам од мислење, па решив овде да се истушам :)
    Сношти ме болеше стомак малку и се мислев ке добијам и уште ништо.
    На секој пола саат во тоалет одам да проверам.
    Страв ми е да направам тест да не се разочарам пак.
    На сите ви држам среќа да видете 2 цртки што побрзо.

На Hope06, Cherry blossom89, tina2018 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Ти посакувам да си ги видиш двете цртичќи.

На Peperutka-bt му/ѝ се допаѓа ова.