Во право си свесна сум и сама. Не ме разбираат другарки и блиски кои од прв пат останале бремени. Затоа и тука пишав бидејќи околу мене барем сите од прв обид им се посреќило,така ми кажуваат. Поздрав.
Епа не споделувај со нив,во право си до некаде тој што не поминал низ ова не може да те сфати. Овде ќе добиеш голема поддршка ама мораш малку попозитивна да си,ми делуваш многу разочарано и испаничено,стресот може да ти направи дополнителен проблем,5 месеци не е ништо страшно,само малку полабаво. ПС не верувај во се што ќе ти кажат
Зошто одма споделуваш толку интимни моменти? Не мислиш дека тоа ти прави дополнителен притисок и стрес? Тоа е нешто што најмалку ти треба. Големиот стрес го зголемува лачењето на стрес хормоните, кои имаат неповолно влијание врз забременување. Затоа, бегај од стресот! 5 месеци не се ништо. Знам дека ти изгледаат како вечност и исчекувањето убива, и те разочарува секое добивање на менструација, но не дозволувај тоа да е долготрајно. Ете, за жал кај некои не е само 'плукни-залепи' и од прва да фати. Мисли позитивно, повеќе ќе уживате во водењето љубов со сопругот.
Ретко кој е искрен на оваа тема, така да добро ти рече @Stressed Out , не верувај на се што ќе слушнеш. Да, има и такви на кои им се посреќува може од прва, ама не е крај на светот ако не биде одма. Што да кажеме ние со обиди подолги од година? Верувај стресот кој го доживуваш моментално (делумно непотребен) не може ништо добро да ти донесе. Од лично искуство ти кажувам дека кај мене играше голема улога во негативна смисла. Лесно е да се каже опушти се, тешко е да се спроведе во пракса, ама мораш малце полабава да бидеш, 5 месеци не се воопшто долг период за толкава загриженост. И многу е во право @IRBBB зошто одма споделување со сите околу тебе дека правите бебе и дека не бидува? Тоа те прави уште по несигурна и само си ствараш дополнителен стрес. Освен ти и сопруг и можеби мајка, сестра (зависи колку си блиска) никој друг нема потреба да знае, пошто колку и да звучи глупо, само они со сигурност ти мислат најдобро и од нив освен охрабрување никогаш нема да чуеш нешто друго.
Девојки јас сеуште имам млеко не престанува и покрај терапијата со бромергон сега пијам 1/2 сабајле вечер утре две недели откако пијам Понеделник ќе одам да видам повторно колку е пролактинот.
Поразговарај си со докторот јас би барала Достинекс никакви нус појави и за месец ипол од една терапија го спуштив и фала богу веќе 4 месеци не си мрда од нормала
Кога го правиш државно (здраствено осигурана) плаќаш само 10% а на приватно си плаќаш колку што си е цената... пример 1хормон на државно е 50 60 денари а приватно 500 -800денари... позз
Понеделник ќе одам да испитам ако сеуште е висок ќе барам достинекс.Ама не верувам дека е намален бидејки сеуште имам млеко.
Здраво девојки сакам да проверам хормони, е сеа кои хормони треба да ги проверам кои може да претставуваат пречки во забременување, бидеќи провериме брисеви спермограми итн. Е сега за хормони е ред па ако знае некој да ми кажи
Честитки, најлесно да ти е до крај! Гали меше и уживај. И побрзо влечи ги девојкиве од тука во труднички. Фала мила. Поскоро две цртки и кај тебе FSH, LH, TSH, T3, fT4, естроген, пролактин, прогестерон, кортизол, тестостерон, DHEA-S, андростерон јас овие ги испитував. Знае матичниот гинеколог кои треба да ти ги пише за испитување.
Ќе пробам да се фокусирам на други работи, да не мислам 24/7 на ова, претешко е ама ќе пробам мора, и скрос сте во право кратко време е јас си бројам 9 месеци, а свесна сум дека реално 5 се. Ќе си поработам на психата. Фала за сите совети.
Ти благодарам, во право сте за се, нема потреба од толку голема паника, ќе избегавам разговори за ова и во право си ќе си уживам со сопругот. Ќе мора да си најдам начин како да си ја контролирам психата за време на тие 2 недели кога се чека. Тие ми се најтешки. Требаше порано тука да пишам, малку да ме освестите