Се супер ми кажа како и другите девојки, фала многу ❤️ Некои совети за како да се опуштиме во периодот кога чекаме да не ни дојди?
Нема да одбројуваш денови. Ќе си водите љубов, можеш да си најдеш нова активност (пр. здрава исхрана, лесни вежби, ем за забременување ќе ти помогни, ем ќе бидеш поздрава), читај книги, гледај серии, прави некои DIY crafts декорации за дома (ќе се заразиш ептен), купи си антистрес боенка за возрасни....
Наоѓај си работа за да не ти останува премногу слободно време за да мислиш. И јас бев како тебе до пред скоро време. Кај и да е ќе почнам со стимулации и ако веруваш ни еднаш немам погледнато кој ден од циклус ми е. Се изморив последниве месеци од мисли, само тоа ми беше во паметот. Уште ми е до негде, ама се ослободив ради тоа што најдов доктори што ми влеваат доверба и решив да оставам да биде како што треба да биде. Најди нешто што ти дава мир. Книга, прошетки, спорт, било што... Не е лесно знам, ама ќе си дојде се на место. Имај верба!
Mi docni dva dena, gradite me bolat i slabi grcevi vo jajnici(si se tesham so sestra mi bidejki gi imashe istite simptomi a beshe bremena), ne pravam test oti mi e strav od razocaruvanje i ne planiram da pravam ovoj pat, osven ako mi zadocni pojke denovi, ke chekam da vidam shto ke ispadne. Samo da se ispraznam pishuam.
Здраво девојки. Какви ви се искуствата на тие што имате пиено Цикло Прогинова, по колку дена од последното апче сте добивале менструација? Јас го испив на 5ти и сега чекам да добијам. Синоќе имав слаби менструални болки доле ниско, а денес ме боли половината, ама слабо. Плус од сабајлево имам некој кремаст исцедок, ваљда ќе добијам кај и да е...
само што ќе ги допиев таблетите и само три дена добивав ги имам пиено многу пати и по само три дена добивав
Zdravo deneska bev na kontrola za goleminata na folikolite i bea veke vo normalna golemina i doktorot mi rece da odam sega pak za 3 dena i mi rece deka posle ke me me gledale pak na vagginalno eho i ke me bocnale vo stomak so spric i posle toa za 24 sata ke nastanalo ovulacija e sega sakam da pram dali ima nekoj iskustvo okolu taa rabota i kako odi procedurata so spric za da pukne folikolot jajce kletkata
Здраво девојки, ми треба совет. Пред 2 недели проверував хормони и пролактинот ми беше покачен, 55.7 (1.1-25). Матичната ми препиша бромергон по 1/4 наутро и навечер и ми рече по 2 недели да проверам пак, денес ми е 8.6. Е сега, матичната ми е на одмор и не знам дали да продолжам со бромергон дури да појдам на преглед или да прекинам. Што ме советувате?
Јас мислам не го прекинувај можеш да намалиш, пример самп навечер. Јас 2 пати го донесов од 43 до 10, прекинав и за една недела се врати на 43.пробав и со достинекс и бромергон.