Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    2.622
    Јас после 3 дена точно

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  2. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.880
    Девојки дали е можно да ми е намален пролактинот и покрај сеуште што имам млеко,Среда треба да ми стигнат резултатите.

3. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.999
    Допаѓања:
    34.782
    Ќе те боцнат со стоп инекција за да пукнат фоликулите да се ослободи јајце кл и да имате односи за да се оплоди...

На Lavica 344 и tina2018 им се допаѓа ова.
  4. venividivici

venividivici Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    75
    Не ги прекинувај, тој знае веднаш да се качи после прекин на терапија и тоа за кратко време. Почекај да видиш што ќњ ти каже и докторката. Ако 8,6 ти е резултатот како што разбрав можеш да продолжиш со само 1/4. Предлог..

На Ann. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Jas si dobiv pak;( ke si napravam ispituvanja sea ako uspeam posto gi spremam i poslednite ispiti na fakultet (mozebi i stresot od niv mi smeta) pa ke vi kazam sto ke ispadne :)

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Natural

Natural Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    39
    Здраво, пред 5 месеци имав спонтан и направив генетски испитувања и ми излезе мутација на МТХФР -хетерозигот, пијам метилирана фолна, аспирин и б12. Циклусот уште не ми е редовен но не секогаш на точно денови (пр. Еднап на 30, еднаш 28, еднаш 25). Пред неколку дена пичнав да осеќам мачнини, имам многу бубулици, пред 3 дена исцедокот ми беше светло розев само еден ден. Денес ми е 30ти ден од циклусот и направив тест на кој има бледа втора линија. Бидејќи сум многу под стрес од претходниот спонтан при кој не се појави воопшто сецева акција, сега не знам како да постапам понатаму. Кога да одам и да закажам на матичен? Дали мжеби тестов и воопшто не е позитивен? Посебно молам за совет како да постапам заради мурацијата бидејки матичната ми рече штом дознаам дека сум трудна ќе треба да почнам да примам клексани. Има ли некој слично искуство? Дали да чекам појасно позитивен тест или да закажувам на доктор? Screenshot_20200908-215506_Gallery.jpg

На thelittle17, fana, Bobsponge и 8 други им се допаѓа ова.
  7. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.880
    Тестот е позитивен закажи одма за терапија а за да потврдите бременост после некое време.

На Tinka1234 и Natural им се допаѓа ова.
  8. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    6.482
    А такви тестови нели има и за овулација? Ги мешам, што е разликата?

На Bella_Stella и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  9. Natural

Natural Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    39
    Разликата е активната супстанца внатре во тестот, едната детектира Хцг а другата хормон кој се лачи при овулација. Инаку да, исто изгледаат.

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Ќе испиташ хемостаза и димери па ќе одлучите дали треба клексани,не може да се водат само по мутацијата,аспиринот може да ти е доволен.

На LivingGlam, tina2018, Tinka1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Hope06

Hope06 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    372
    Честитки, оваа да ти биде успешна, среќна, безгрижна бременост со здраво слатко бебенце за 9 месеци :l:

На Bobsponge, Tinka1234 и Natural им се допаѓа ова.
  12. Natural

Natural Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    39
    Благодарам, дали би знаела да ми пропрачаш гинеколог во Систина, Ремедика и слично за оваа проблемтинка конкретно?

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Иваноски во Систина,Димитров во Ремедика,јас одам кај Трајковски во Њуборн и сум презадоволна иако за ова ти треба добар трансфузиолог,ти го препорачувам Јани на клиника.
    Инаку тестот ти е позитивен,содобра мисла се ќе е ок,бидејќи имаш еден спонтан јас би те советувала да закажеш кај матичен одма и да ти даде прогестеронска поддршка за секој случај.

На tina2018, Tinka1234 и Natural им се допаѓа ова.
  14. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    да прво ќе испиташ хемостаза и дидимери , јас од прв момент позитивен со одлични дидимери само на аспирин сум , еве 25 та недела не боцкам клексани и бебче е добро , проток и трансфузија на плацента се ОК па од следна недела ќе пратиме пак дидимери , немора да значи дека ќе боцкаш само мора да пиеш метил фолат наместо обична фолна , јас пиев фемибион прво тромесечие во него има и обична и метилна.

На LivingGlam, Tinka1234 и IRBBB им се допаѓа ова.
  15. Natural

Natural Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    39
    Фала ти многу. Исто така имај во предвид дека кога постои мутација заради која треба да се пие метилирана фолна киселина не тррба да се пијат други додатоци кои содржат обична фолна киселина, бидејќи таа има предност пред метилираната и ги зафаќа рецепторите и автоматски пак организмот останува без метилирана фолна киселина. Ти посакувам лесна бременост.

На thelittle17, LivingGlam, naturallmess и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Честитки :party::party::party:
    Најлесно да си ја износеш бременоста до крај, гали мешко сега и уживај! :hug::l:

Не би знаела да те советувам за клексаните, ете, тие со искуство веднаш те упатија.
    Ти посакувам успех! :inlove:

На Tinka1234 и Natural им се допаѓа ова.
  17. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Честитќи и имај лесна и успешна бременост.

На Natural му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Natural

Natural Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    39
    Извини заборавив да те прапам, д димери и хемостаза испита одма после позитивен тест или после потврдена бременост на гинеколог? Треба да чекаж за преглед недела дена па дали во меѓувреме да варам упат ило дури тогаш?

19. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.880
    Девојки пролактинот ми е 3.72,конечно намален,сега чекам да ми каже матичната дали да продолжам со терапија и по колку.

На Ann., Bella_Stella и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  20. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    кај мене беше касна овулација после позитивниот тест бев на ехо не виде бебче ама ми даде упати да испитам се и одма почнав со терапијата , ама мислам да си прашаш прво најубаво ќе ти каже гинекологот зашто кај мене не беше конкретен случај со мутација , работеа со претпоставка зашто имам две деца веќе , претпоставуваше дека е нешто со трансфузијата на плацентата од мене до плацента или од плацента до бебче, плус со историја на моларна бременост сум и затоа сакаше да се обезбеди за сигурно па почнав и аспирин и фемибион и магнезиум и вит. Д3 2000 единици

На Peperutka-bt му/ѝ се допаѓа ова.