Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Јас после 3 дена точно

Bella_Stella likes this.
  2. medena147

medena147 Популарен член

Девојки дали е можно да ми е намален пролактинот и покрај сеуште што имам млеко,Среда треба да ми стигнат резултатите.

3. princess5

princess5 Форумски идол

Ќе те боцнат со стоп инекција за да пукнат фоликулите да се ослободи јајце кл и да имате односи за да се оплоди...

Lavica 344 and tina2018 like this.
  4. venividivici

venividivici Истакнат член

Не ги прекинувај, тој знае веднаш да се качи после прекин на терапија и тоа за кратко време. Почекај да видиш што ќњ ти каже и докторката. Ако 8,6 ти е резултатот како што разбрав можеш да продолжиш со само 1/4. Предлог..

Ann. likes this.
  5. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Jas si dobiv pak;( ke si napravam ispituvanja sea ako uspeam posto gi spremam i poslednite ispiti na fakultet (mozebi i stresot od niv mi smeta) pa ke vi kazam sto ke ispadne :)

thelittle17 likes this.
  6. Natural

Natural Истакнат член

Здраво, пред 5 месеци имав спонтан и направив генетски испитувања и ми излезе мутација на МТХФР -хетерозигот, пијам метилирана фолна, аспирин и б12. Циклусот уште не ми е редовен но не секогаш на точно денови (пр. Еднап на 30, еднаш 28, еднаш 25). Пред неколку дена пичнав да осеќам мачнини, имам многу бубулици, пред 3 дена исцедокот ми беше светло розев само еден ден. Денес ми е 30ти ден од циклусот и направив тест на кој има бледа втора линија. Бидејќи сум многу под стрес од претходниот спонтан при кој не се појави воопшто сецева акција, сега не знам како да постапам понатаму. Кога да одам и да закажам на матичен? Дали мжеби тестов и воопшто не е позитивен? Посебно молам за совет како да постапам заради мурацијата бидејки матичната ми рече штом дознаам дека сум трудна ќе треба да почнам да примам клексани. Има ли некој слично искуство? Дали да чекам појасно позитивен тест или да закажувам на доктор? Screenshot_20200908-215506_Gallery.jpg

thelittle17, fana, Bobsponge and 8 others like this.
  7. medena147

medena147 Популарен член

Тестот е позитивен закажи одма за терапија а за да потврдите бременост после некое време.

Tinka1234 and Natural like this.
  8. Bebce1

Bebce1 Популарен член

А такви тестови нели има и за овулација? Ги мешам, што е разликата?

Bella_Stella and Tinka1234 like this.
  9. Natural

Natural Истакнат член

Разликата е активната супстанца внатре во тестот, едната детектира Хцг а другата хормон кој се лачи при овулација. Инаку да, исто изгледаат.

Tinka1234 likes this.
  10. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Ќе испиташ хемостаза и димери па ќе одлучите дали треба клексани,не може да се водат само по мутацијата,аспиринот може да ти е доволен.

11. Hope06

Hope06 Истакнат член

Честитки, оваа да ти биде успешна, среќна, безгрижна бременост со здраво слатко бебенце за 9 месеци :l:

Bobsponge, Tinka1234 and Natural like this.
  12. Natural

Natural Истакнат член

Благодарам, дали би знаела да ми пропрачаш гинеколог во Систина, Ремедика и слично за оваа проблемтинка конкретно?

Tinka1234 likes this.
  13. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Иваноски во Систина,Димитров во Ремедика,јас одам кај Трајковски во Њуборн и сум презадоволна иако за ова ти треба добар трансфузиолог,ти го препорачувам Јани на клиника.
    Инаку тестот ти е позитивен,содобра мисла се ќе е ок,бидејќи имаш еден спонтан јас би те советувала да закажеш кај матичен одма и да ти даде прогестеронска поддршка за секој случај.

tina2018, Tinka1234 and Natural like this.
  14. naturallmess

naturallmess Популарен член

да прво ќе испиташ хемостаза и дидимери , јас од прв момент позитивен со одлични дидимери само на аспирин сум , еве 25 та недела не боцкам клексани и бебче е добро , проток и трансфузија на плацента се ОК па од следна недела ќе пратиме пак дидимери , немора да значи дека ќе боцкаш само мора да пиеш метил фолат наместо обична фолна , јас пиев фемибион прво тромесечие во него има и обична и метилна.

LivingGlam, Tinka1234 and IRBBB like this.
  15. Natural

Natural Истакнат член

Фала ти многу. Исто така имај во предвид дека кога постои мутација заради која треба да се пие метилирана фолна киселина не тррба да се пијат други додатоци кои содржат обична фолна киселина, бидејќи таа има предност пред метилираната и ги зафаќа рецепторите и автоматски пак организмот останува без метилирана фолна киселина. Ти посакувам лесна бременост.

16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Честитки :party::party::party:
    Најлесно да си ја износеш бременоста до крај, гали мешко сега и уживај! :hug::l:

Не би знаела да те советувам за клексаните, ете, тие со искуство веднаш те упатија.
    Ти посакувам успех! :inlove:

Tinka1234 and Natural like this.
  17. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Честитќи и имај лесна и успешна бременост.

Natural likes this.
  18. Natural

Natural Истакнат член

Извини заборавив да те прапам, д димери и хемостаза испита одма после позитивен тест или после потврдена бременост на гинеколог? Треба да чекаж за преглед недела дена па дали во меѓувреме да варам упат ило дури тогаш?

19. medena147

medena147 Популарен член

Девојки пролактинот ми е 3.72,конечно намален,сега чекам да ми каже матичната дали да продолжам со терапија и по колку.

20. naturallmess

naturallmess Популарен член

кај мене беше касна овулација после позитивниот тест бев на ехо не виде бебче ама ми даде упати да испитам се и одма почнав со терапијата , ама мислам да си прашаш прво најубаво ќе ти каже гинекологот зашто кај мене не беше конкретен случај со мутација , работеа со претпоставка зашто имам две деца веќе , претпоставуваше дека е нешто со трансфузијата на плацентата од мене до плацента или од плацента до бебче, плус со историја на моларна бременост сум и затоа сакаше да се обезбеди за сигурно па почнав и аспирин и фемибион и магнезиум и вит. Д3 2000 единици

Peperutka-bt likes this.