Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Од мене има потпис со двете раце.

На Bella_Stella и Nithya им се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.260
    Допаѓања:
    118.948
    И јас :rofl:

Не е смешно, да:|

На le.soleil, Bella_Stella, Tinka1234 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.685
    Допаѓања:
    21.352
    Хахаха абе и јас се смеам кога ќе ми текне колкав дебил треба да си за да се понашаш така со пациенти. Уште и сестрата пак прееска ми вика, девојче немој да збориш така, ни бараш услуга. Викам услуга? Јас ве плаќам, на вас ви е работа тоа, каква услуга бре жено? Абе страшна работа... Значи ќе можам да го сменам чим е на 6 месеци, негде од јануари сум мислам кај него.

На Nade-sunrise, fana, marijamarkoska и 5 други им се допаѓа ова.
  4. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    5.936
    Услуга им бараш? (facepalm) Нема ли бре некоја институција кај што се пријавува вакво однесување? Не можам, се напнав

5. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Има ограничување за менување на матичен гинеколог?
    Не сум знаела .
    Менувај гоо,дури и два месеци луфта си му дала ...Здравје и јас ќе ка менувам кога ќе се вратсм од на стенд бај |-)

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Што направивте?

7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.685
    Допаѓања:
    21.352
    И јас до тој степен се напнав прееска што бев спремна да барам број и да му пратам инспекција. Ама дур се смирив, немаше еден саат поминато, ми заѕвони сестрата замислете и ми вика девојче ај кажи ми име и презиме да ти направам упат, ќе ти го симнам доле на шалтер можеш да го земеш кога ти одговара, до девет работи болницата. Фина префина што да ти кажам. :^)
    И си викам батали не си ја троши енергијата на дегенот. Едноставно ќе си одам од кај него, нека се понаша на кој може, кај мене нема!
    Готово решив, доволно шанси му дадов. Менувај и ти побрзо, не ни требаат и такви нервози.

На le.soleil, Hope06, princess5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Elenota

Elenota Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    во понеделник ке го однесеме да го оставиме па после ке ми се јават што понатаму..После 4 години се реши да се провери се велеше има време или другата недела и никако да оди ама овој пат мораше гинекологот вели овој пат ке мора да се провери и тој . јас ну кажав што и да е ке се реши заедно сме до крај доста беше чекање

На thelittle17, Tinka1234, Hope06 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    Здраво да ве прашам дали некоја од вас знае дали од дабростон може да доцни циклус? И после колку време од престанување со пиење би требало да добијам?

10. AkinomS

AkinomS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    44

Исто и мене ме интересира...Гинекологот ми рече доколку не добијам до трет ден од кога ќе престанам со пиење, може и да не правам тест 90%сум бремена. јас последното апче го испив во вторник сабајле, меѓутоа се уште немам циклус. време ли е за тест или да почекам уште некој ден?

11. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    Кога треба да недобиеш?? Штом поминале 3 дена мислам можеш да направиш тест? А ти зошто ги имаш пиено?? Јас во четврок навечер последно апче го испив, па и кас незнам кога може да направам тест

12. AkinomS

AkinomS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    44

Претходните 2 месеци добивав 2 дена од кога ке го испијам последното апче. (ако го испијам вторник, добивав четврток сабајле) Инаку имам нередовен циклус, и циста на јајникот од 3цм па за да се регулира и ако се случи бременост како поддршка добро било рече гинек, немало штета. Ти за што ги пиеш?

13. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    Јас правев хистеро во јули и бо август бев на контрола кај докторот и ми кажа дека може пак да се обидуваме за бебе, имав водечки фоликул и за да знам точно кога ке настапи овулација ми даде ovittel мислам така се викаше стоп инекција, и ми кажа од 30 да почнам да пијам и дабростон за задршка на плод, во случај да дојде до бременост, 12 дена ги пиев и еве чекам сега

На Hope06 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Avgustina2020

Avgustina2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    159
    Јас на 20.08.2020 ги поднесов, ти кога ги имаше поднесено.

15. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Јас почеток на јули имав пуштено документи. Рано е за тебе. Почекај барем уште недела-две, па барај ги за информација да ти кажат до кај се. Среќно!

16. Whynot

Whynot Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8
    Женски имам хипертироизам, т.е ми лачи повеќе јод тироидната жлезда . За првата бременост не видов мака одма останав бремена, иако докторката ми рече дека ќе видам мака за забременување. Веќе 4 месеци се обидуваме да забременам но без успех. Има ли некоја како мојот проблем?

17. Hope06

Hope06 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    372
    Јас мислам дека не има многу :(, јас сум со хашимото, кој го добив после спонтан. Под терапија сум ете веке 8 месеци, а бременост нема :(. Секој месец нова надеж, иако тсх ми е висок 16, а и антителата ми се во вис. Ти посакувам 2 цртки во најскоро време. Инаку како што ми објаснија мене со високо тсх не може да дојде до оплодување на јајце клетките и не може да дојде до бременост.

На thelittle17 и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.685
    Допаѓања:
    21.352
    Со неправилна функција на тироидната, може да дојде до пореметување на циклусот и овулациите и заради тоа е “потешко” да се забремени. Ама кога се пие терапија и тироидната е ставена под контрола не прави никаков проблем.

Зошто ти е толку високо ТСХ уште, нели ти ја сменија терапијата?

Малце попозитивни бидете, милион жени има со нарушена функција па си тераат најнормални бремености и раѓаат здрави прави деца. Еве ја другарка ми од 20 години е со проблемот, па трето дете и е на пат. Chill out! (fingers)

На thelittle17 и Bobsponge им се допаѓа ова.
  19. Hope06

Hope06 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    372
    Да но за забременување треба прво тсх да го доведам во нормала, под 3. Пијам ете и ми ја зголемија 75мг еутирокс, ама бавно оди намалувањето со пглед на тоа дека од 60 ја намалувам.

20. AkinomS

AkinomS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    44

Се консултирав со докт, рече да почекам до 7ми 8ми ден откако сум престанала до дабростонот, ако до тогаш не добијам да направам тест. Сега може и да има бременост да не покаже.

На Hope06 му/ѝ се допаѓа ова.