Девојќи си дојде вештерката и овој месец Му се јавив на матичниот и ми рече од 5 ден да пијам кломифен. @Bella_Stella што е разликата од 3 и од 5 ден не ми е јасно? Овој месец ќе паузирам бидејќи мм нема да е тука некое време па од другиот месец ќе почнам со кломифен.
Не ми е јасно која е разликата, прв месец ми е со Кломифен мене. Ајде, малку пауза, и после со нови сили.
Другарки update, Пролактин - 19, ТСХ - 2,76. Наместо надоле нагоре си одат. Ај ќе видам утре што ќе каже докторката. За чудо не се нервирам, којзнае како.
Нема што да се нервираш тука. Седи си раат ❤️ @curlyhair @Tinka1234 ќе се фалиме сите со двете цртки и тоа за брзо
Има ли нешто ново? јас уште немам циклус, утре е 7ми ден од кога престанав да ги пијам па се мислам дали да направам тест сабајле... Контантно имам болки како пред добивање мислам секој момент ќе протече ама абер нема. Може ли други компликации да се јават чим не доаѓа во случај да нема бременост? што би можело да е проблемот?
Нема ни кај мене ништо, болки исто како пред добивање, јас ке почекам уште некој ден и ке правам тест, ти можеш и сега мислам, 7 дена се поминати. А мислам дека не би требало да има компликации, сепак се за регулирање на циклус. Пиши ми што ке направиш, ама ми мириса на позитивен тест
Здраво девојки, нова сум и сакам да споделам искуство со вас.. Ве читам долго време и се изначитав убави и поучни совети. Во брак сум веќе 2 години и никако да се израдуваме на позитивни вести. Направени сите испитувања се беше ок додека не заминав на преглед кај матичната која ме потресе и кажа дека е опасно и дека мора операцијаКако све е во ред а уствари не е, на левиот јајник имав цисти кои ги имав неколку месеци се до пред некој ден кога бев на контрола и немаше ни ту една циста.. Пиев кломифен еден месец и ми ги прекина рече дека нема потреба повеќе да ги пијам. Сега сум само на фолик плус. Се извинувам на долгиов пост.
Направив тест, негативен...ќе почекам уште 2,3 дена па ке повторам ако не дојде циклус. Некако ми е многу време за да не покаже ако има нешто? се мислам преку крв дали би покажало ако има бременост а покасно се случила...
Кои испитувања ги имате направено? Каква операција? Што е опасно? Какви цисти? Водени, чоколадни, перзистентни...? Цел месец пиеше кломифен? Кој ти ги препиша и за што?
девојки јас бев на гинеколог и ми кажа се е во ред кај маж ми и сега ке ме следи мене кога ке дојде до пукање на јајце клетка денеска ме прегледа и кажа се е во ред во петок треба па да одам и така се ослободив малку
Во мисла ми беше. Дај Боже јас да сум грешка. Ти имаш некакви испитувања правено? Ти пуштам среќа, најскоро да си видиш ||.
да имам и јас испитувано кажав сакам се да си испитам ме прати крв да си проверам, се е во ред ама никако да се израдуваме се надевам во скоро време
И јас правев, и кај мене негативен , а баш се надевав месевов. Провери преку крв, можеби е покасно имплантирано, додека не добиеме има надеж
сега јас не се разбирам многу во тоа само и кажав сакам се да си испитам да видеме дали е во нешто проблемот и верувам и оставам на неа а имам слушнато многу била добра си ја гледала работата