Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Сакаш да кажеш дека не знаеш каков преглед ти правела и на какво испитување те испратила?
    Не ти дава објаснување пред секоја постапка, упат? :^)

На Cherry blossom89, thelittle17, curlyhair и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.688
    Допаѓања:
    21.358
    Јас не можам никако да разберам како сте спремни да сте мајки, а не ви се јасни, ниту пак сакате да ви станат јасни основни работи. Не живееме во 19ти век за да не знаеш како функционира женското тело и репродуктивниот систем и да си ја слушаш само докторката како слеп за стап. Нели те интересира што треба да испиташ чим толку време се обидувате без успех и што испитуваш кога ти дава упат? Стварно не можам да разберам.

На happygirl, Cherry blossom89, Inamya и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Ти прочепкав низ мислењата, ќе ми извиниш, но како што прочитав од 2016 пробувате. Како не знаеш што си испитувала до сега, навистина не ми е јасно. Не може да не ти објаснува докторката што правите на преглед. Извештај од нешто мораш да имаш. Како може да земеш упат за нешто да испиташ, а да не знаеш што е тоа?

Едит: Викаш докторката е многу добра, а после 4 години неуспешни обиди те праќа да направиш крвна слика? Ова уште помалце ми е јасно.

Последна измена: 15 септември 2020
    На Cherry blossom89, ladystardust, LunaGrey и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Да си ја смениш докторката под итно.

На Little_princes, Bella_Stella, Tinka1234 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Elenota

Elenota Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    не сум во македонија во словенија сум ине знам многу да зборам словенски прво имав друг гинеколог тој отиде во пензија и сега е друга женско е и сега почнав да се испитувам првиот гинеколог само така ме проверуваше

6. Nade-sunrise

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Знам дека си во странство, но тоа не е изговор да не знаеш што ти проверуваат. Прст не би дала да ми пипнат ако не знам зашто, а не пак друго. Замоли ги да ти даваат писмен извештај, па ќе преведуваме.

Сега гледам за спермограмот, пишува дека се присутни леукоцити. Нека направи маж ти спермокултура да се види да не има бактерија. Ако има, да може да му препишат терапија. Исто и за тебе ќе бараш микробиолошки брисеви да ти направат за да се провери дали има бактерија и кај тебе. ПАП ако немаш правено годинава, да направиш.
    Следно, ќе бараш да провериш хормони на 3 ден од циклус.
    Ќе и кажеш на докторката да правите фоликулометрија, односно да следите како растат фоликулите, дали достигаат доволна големина и дали настапува овулација.
    И проодност на канали да провериш.

На Cherry blossom89, Hope06, dromka и 3 други им се допаѓа ова.
  7. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Ме читате знам. Досадна сум знам. Ама сакаме бебе. Али бебе нема. Добив месецов порано 3 4 дена,а ми траеше само 3 дена. Четвртиот веќе имав кафеаво на улошка.
    Дали од што многу сакаме па не се фаќа незнам. Ќе видам уште месецов па нареден ако добијам ќе одам да почнам со испитувања. Вака не бива. Читам некои се плашат од бременост пијат апчиња јас ни апче ни бутур и никако. Стварно ми е мака. Имам комшика брзо се породи другата е при крај за пораѓај мене ми е мака не знам што е работа стварно.. мака ми е криво ми е никако да зачнеме. Верувајте толку голема желба за бебе толку напор и на крај пак ништо. Пиев едно време и фолна киселина, и од тоа се откажав. Односи преку два дена имаме.. не можам веќе ми се плаче. И јас и мм имаме стварно желба.. ама пак за жал не иде

На Hope06, tina2018, Bobsponge и 3 други им се допаѓа ова.
  8. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.830
    И јас сум во Словенија. Прашај што не ти е јасно, можеби ќе можам да ти помогнам. Можеш и во ПМ.

На Hope06, dromka, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Колку време се обидувате? Направете испитувања ако е повеќе од 6 месеци, барем ќе знаете на што сте и ако има проблем ќе го решите и ќе зачнете. Ако нема проблем ќе биде сигурно за брзо, само без стрес и нервоза.

На Hope06, Bella_Stella и IRBBB им се допаѓа ова.
  10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.261
    Допаѓања:
    118.955
    Те читаме, знаеш ама досадна не си. Тоа не го знаеш ама треба да го знаеш.
    Колку време се обидувате за бебе?
    Направете основни испитувања и ти и маж ти. Ти ехо пап и хормони тој спермограм па ќе видите што понатаму.

На RumShtangla, Bella_Stella, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Nade-sunrise

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Колку што се сеќавам од февруари почнавте со пробување. Прв совет, опушти се затоа што цело време си напната со ова. Друг совет, почните со испитувања. Пишав погоре кои да не се повторувам :*

На RumShtangla и IRBBB им се допаѓа ова.
  12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    По дефиниција тератозооспермија е присуство на абнормални сперматозоиди над 40%. На овој резултат се 60%. Плус леукоцитите и пак ќе речам апстиненцијата. Мислам дека е многу 7 дена.
    Еве на тие сопрузите што им правеле спермограм нека кажат, јас мислам дека на сопругот на две различни места му рекоа апстиненција 3-5 дена.
    Јас не знам дали проблем е јазична бариера или незаинтересираност од страна на лекарот или пациентот.
    @Elenota извини, ама мислам дека треба малку да се заозбилите, 4 години и не се така малце за да не знаеш, не прашуваш што, зошто и како испитувате со сопругот.
    Мислам дека со овој резултат и со резултат од спермокултура да си појдите на уролог, не на гинеколог.

На Cherry blossom89, Bella_Stella, ladystardust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Nade-sunrise

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Не ги видов бројките, ми се лоши нули кога гледам на спермограм :tmi: :D
    Само за леукоцитите видов и прочитав дека докторката и рекла дека се е ок. Затоа спомнав :)

На Nithya и IRBBB им се допаѓа ова.
  14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Знам мила дека ти се лоши од нулите. Ама средено е кај вас веќе, готово. Најдени сперматозоиди, добиен ваучер, опуштена женска.. прашање на време е само кога ќе се дружиме во труднички :inlove:

Ама ете, и од твое искуство, не може гинекологот да е специјалист за следење бременост, за испитување неплодност кај жени, за хормонска терапија кај ендокринолошки проблеми, за стерилитет кај мажи... мислам, во ред, сигурно имаат некои познавања, ама за сѐ си има одредена специјалност.

На Cherry blossom89, Hope06, Bella_Stella и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Nade-sunrise

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Се спремам јас за брзо да ве дружам :D:l:
    За другото потполно се согласувам.

На Cherry blossom89, Hope06, Tinka1234 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Лелеееее што збориш??? Те читав тука и ете конечно биднало :inlove: Со лесно бременоста мила, уживај го секој ден и вади ги сите од тука :l:

@Bella_Stella :hug::hug::hug:

На Inamya, Hope06, Tinka1234 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.688
    Допаѓања:
    21.358
    Кај си бе мамица, растете ли? :inlove: :hug: :l:

18. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Дефинитивно ќе чекам да видам дали ќе добијам ако не ќе почнеме со испитувања... фала ти❤

На Nade-sunrise му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    3.779
    @Jana06 Ти благодарам најмногу мамасита.:l:

Знам твојата приказна ми беше ептен позитивна и никогаш не се замислував дека и ние после неколку месеци само со пцос ќе успееме. Ние само дека ептен нестрпливи и негативни на целата ситуација од страв одма кломифен:rofl:. Битно целта е постигната.

Уште сега ве читам во тема бебе се спремам хаха, јас и моето однапред се да знам не е на арно.

Господ е голем, сите до една да ја напуштат темава што побрзо.(fingers)

Сега чекаме убави вести и од @Bella_Stella .:inlove::inlove:

На Cherry blossom89, _Vera_, Hope06 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Супер сме, еве 4 месеци веќе :*

На Hope06, curlyhair, CareTee и 3 други им се допаѓа ова.