Девојки и овај месец добив,Понеделник ќе проверам пролактин без терапија како ќе биде па ќе видеме за понатаму што и како ќе правиме.
Женички хелп. Минатиот месец ми каснеше 2 дена но ми дојде на 29 август. Потоа на 9ти септември проверував хормони за тироидната. Денес се слушнав со докторката ме праша дали сум бремена. Дали е можно да сум бремена а добив на 29ти. Денес правев тест беше негативен но јас имам некои чудни мали болки кај јајниците и градите веќе ме болат а е мн рано за наредна менструација.извинете на долгиог пост
Јас поради тоа “добиено” и тоа баш во период кога е за добивање, не ни претпоставив дека сум бремена тек третото “добиено” ми беше чудно па одеднаш ми текна дека може да е бременост бидејќи тоа и се трудевме и кога отидов на ехо јас вече бев 11 недела Така да нема правила и се е можно
Крварењата ми беа типични како кога имав менструација. Обилни првите два дена после послабо, е третиот пат месец фактички ми беше обилно ама кафеаво и на преглед се увиде да има хематом меѓу постелката и ѕидот на матката
Jas bev denes na ginekolog, i objasniv deka 5 meseci sme vo obidi bez uspeh i mi rece deka toa e kratok period i ne postoi prostor za zagrizenost, ne mi napravi pregled, mi rece da gi zemam tabletite PreMama i mi kaza koi denovi da imame odnosi. Shto mislite trebase barem na eho da me vidi, jas taka si mislam...
Секако требало да те види на ехо ако немаш направено да ти земе брис за пап и микрибиолошки брисеви, а може и хормони. И да одиш да мерете фоликули. Од вакви докторки се ежам не заинтересирани, не одговорни. Дај боже се да ти е во ред но кога веќе си отишла да треба малку да те смири и да ти објасни. Дај боже овој или следен месец 2 црти.
Ne me videla na eho bidejki sega prv pat bev kaj nea do sega ne sum bila opshto kaj nikoj ginekolog. Ovulacija sledam so broenje denovi i sama si ja osejkam.
I jas se iznenadiv bev spremna za pregled sakav da vidam dali e se vo red barem da znam vo shto e problemot ili da se opushtam ako nema problem, taa samo mi kaza deka e kratok period da ne bidam zagrizena, da ja baram po telefon ako sakam da prasam nesto i za nekoe vreme ako ne bide togas da sme praele pregled i primarni ispituvanja i kaj mene i kaj mm. Ama denes dzabe se maltretirav koga nisto ne razbrav sto se slucuva so mene. Fala ti, ti posakuvam sreka!
Прв пат одиш кај гинеколог и да не те прегледа.. Од друга страна, ме чуди што прв пат одиш на гинеколог.. Основни прегледи како ехо, хормони, ПАП, брисеви мораш да ги имаш направено бар 2 пати годишно кога си во репродуктивна возраст. Ова прифати го како совет.
Seto toa mi e jasno i zatoa bash se iznenadiv deka razgovorot ni traeshe samo 2minuti i nitu na eho ne me vide, veke ja pisav maticna i toa sto sakam da go ispitam ke si go baram od nea.
Не знам кој ден од циклус ти е, но кога ќе добиеш ќе отидеш кај нејзе да ти даде упат да испиташ хормони на трет ден, и ќе се договориш кога ќе ти заврши да отидеш за пап и брисеви, а воедно и да ти направи ехо.. Не чекај од нејзе, бори се за себе и не излегувај од таму додека не ти објасни се што гледа на ехо (состојба на матка и јајници, фоликулометрија..) Матичен можеш да промениш најрано после 6 месеци..